Τοπικά

Βόλος:Στον Εισαγγελέα οι ανήλικοι για ξυλοδαρμό μαθητών

 

Ρεπορτάζ
ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΙΣΜΕΝΟΣ

Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών οι δύο ανήλικοι που συμμετείχαν σε σοβαρό περιστατικό βίας σε σχολείο του Βόλου το πρωί της Δευτέρας, που κατέληξε με δύο ανήλικους τραυματίες να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Βόλου. Οι φερόμενοι δράστες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα χθες αργά το απόγευμα, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος τους για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και αναμένεται να δικαστούν σε ρητή δικάσιμο του Δικαστηρίου Ανηλίκων, τον Ιανουάριο του 2025.
Οι ανήλικοι, συνελήφθησαν από αστυνομικούς χθες το πρωί, καθώς κατηγορούνται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά δύο μαθητών στο προαύλιο σχολικού συγκροτήματος της πόλης.
Σημειώνεται πως μετά από έρευνα των αστυνομικών συνελήφθησαν οι δύο εξωσχολικοί που φέρονται να εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό και οι οποίοι είναι ανήλικοι μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου άλλου σχολείου, όπως και ο μαθητής Γυμνασίου, που τους φώναξε να χτυπήσουν τους συμμαθητές του, επειδή τον επέπληξαν.
Όπως αναφέρει η αστυνομία, πρωινές προς μεσημβρινές ώρες προχθές, λόγω προηγούμενου συμβάντος, μετά από παρότρυνση του ενός ανήλικου συλληφθέντα, οι άλλοι δύο ανήλικοι συλληφθέντες μετέβησαν σε σχολικό συγκρότημα της πόλης, όπου στον προαύλιο χώρο αυτού, άσκησαν σωματική βία με τα χέρια και τα πόδια τους σε βάρος δύο άλλων ανηλίκων, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες.
Οι δύο ανήλικοι παθόντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Το περιστατικό που ανέδειξε χθες αποκλειστικά η «Θ» προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία, καθώς παρόμοιό του δύσκολα να έχει επαναληφθεί στο παρελθόν. Μάλιστα φανέρωσε και την έκταση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας.
Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό σημειώθηκε σε αύλειο χώρο σχολικού συγκροτήματος του Βόλου με δύο μαθητές να τραυματίζονται από εξωσχολικούς στο κεφάλι και το μάτι. Οι δύο μαθητές μετά τα κτυπήματα που δέχτηκαν, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια αποχώρησαν. Οι διευθυντές των σχολείων κατέθεσαν στην αστυνομία. Από την πλευρά της η αστυνομία κινήθηκε άμεσα και χθες προχώρησε στη σύλληψη των δύο φερόμενων ως δραστών εξωσχολικών που οδηγήθηκαν στην εισαγγελία.
Χθες στο Λύκειο συνεδρίασε ο σύλλογος διδασκόντων παρουσία και του συμβούλου παιδαγωγικής καθοδήγησης. Όπως τονίστηκε από τη διεύθυνση του Λυκείου, αποφασίστηκαν ουσιαστικά τέσσερα πράγματα. Πρώτον, να γίνει προσφυγή στη δικαιοσύνη για διατάραξη της εύρυθμης σχολικής λειτουργίας, του θετικού κλίματος και της ασφάλειας των μαθητών. Δεύτερον, να γίνουν παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης στους μαθητές για τα ζητήματα της ενδοσχολικής βίας. Τρίτον, να ενεργοποιηθεί σε αυτά θέματα και ο σύλλογος γονέων. Και τέταρτον, να ζητηθεί από τον δήμο Βόλου να αναλάβει τη φύλαξη του σχολικού συγκροτήματος μια ιδιωτική εταιρεία, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί διάφορα περιστατικά με εξωσχολικούς που εισέρχονται στον αύλειο χώρο σε ώρες εκτός μαθημάτων προβαίνοντας σε πράξεις που κινούν τουλάχιστον την υποψία για παραβατική συμπεριφορά.
Υπενθυμίζεται πως από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθούν τυχόν παραλείψεις από πλευράς καθηγητών.

Share
Ετικέτες: ξυλοδαρμό

Πρόσφατα άρθρα

Χαμόγελο του Παιδιού: Συναγερμός για την εξαφάνιση 14χρονης από δομή φιλοξενίας

Στις 20/02/24 μεσημβρινές ώρες, εξαφανίστηκε από την περιοχή του Μοσχάτου, η Κλεοπάτρα Μ., 14 ετών,…

20 Φεβρουαρίου 2024

Αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Στα κορυφαία διεθνή ΜΜΕ φιγουράρουν οι κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών, που έφτασαν το μεσημέρι στην…

20 Φεβρουαρίου 2024

ΑΠΘ: Χάθηκε η εξεταστική της Νομικής για το χειμερινό εξάμηνο

Χάθηκαν οι εξετάσεις των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου στη Νομική του ΑΠΘ, λόγω της κατάληψης…

20 Φεβρουαρίου 2024

Η αδερφή του παλαιοχριστιανού προτρέπει: Μανώλη κάνε τεστ DNA, παιδιά εμφανιστείτε και «βουλώστε» τα στόματα

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ο αυτοαποκαλούμενος «παλαιοχριστιανός» Μανώλης Καλαϊτζιδάκης για τις συνθήκες που διαβιεί…

20 Φεβρουαρίου 2024

Σκαρφαλώνουν οι τιμές των καυσίμων – Ακουμπά τα 2 ευρώ η βενζίνη

Στο 1,90 ευρώ ανά λίτρο διαμορφώνεται η μέση τιμή λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την…

20 Φεβρουαρίου 2024

Δυναμική η παρουσία αγροτών του Πηλίου στην Αθήνα – photos

Δυναμικό είναι το παρών και η παρουσία αγροτών του Πηλίου από το μπλόκο του Στεφανοβικείου…

20 Φεβρουαρίου 2024