Ελλάδα

Αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ

Στα κορυφαία διεθνή ΜΜΕ φιγουράρουν οι κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών, που έφτασαν το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος. Τα διεθνή ΜΜΕ αναδεικνύουν τις συνέχειες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην Ελλάδα με αυτά των συνάδελφων τους στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

«Αγρότες από όλη την Ελλάδα οδήγησαν τα τρακτέρ τους στην Αθήνα την Τρίτη, εντείνοντας τις διαδηλώσεις εβδομάδων για την αύξηση του κόστους παραγωγής, τον εντεινόμενο ξένο ανταγωνισμό, και τις καταστροφικές πλημμύρες», γράφει το πρακτορείο Reuters.

«Η διαμαρτυρία απηχεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη Γαλλία, το Βέλγιο, τις Κάτω Χωρες, την Πολωνία και την Ιταλία, όπου οι αγρότες έχουν διοργανωθεί παρόμοιες διαδηλώσεις», παρατηρεί.

Το Reuters επισημαίνει ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προφέρει κάτι παραπάνω για να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους, ωστόσο σημειώνει ότι οι αγρότες φαίνονται αποφασισμένοι.

«”Χωρίς εμάς δεν τρως”: Οι Έλληνες αγρότες έφτασαν έξω από το Κοινοβούλιο, ζητώντας οικονομική ενίσχυση», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του AP.

«Δεκάδες χρωματιστά τρακτέρ στάθμευσαν έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο την Τρίτη, με τις κόρνες να ηχούν δυνατά, καθώς αγρότες εξοργισμένοι από το υψηλό κόστος παραγωγής μετέφεραν τις διαμαρτυρίες τους στην Αθήνα», σημειώνει το AP.

«Οι αγρότες – τα αιτήματα των οποίων είναι παρόμοια με εκείνα των διαδηλώσεων αγροτών σε άλλες χώρες της Ευρώπης – έχουν περάσει εβδομάδες οργανώνοντας μπλόκα κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων και σε αγροτικές πόλεις. Οι αγρότες στην κεντρική Ελλάδα εξακολουθούν επίσης να υποφέρουν από τις μεγάλες πλημμύρες του περασμένου έτους», προσθέτει το αμερικανικό μέσο..

Το Bloomberg, πάλι, φιλοξενεί ρεπορτάζ με τίτλο «Έλληνες αγρότες κλιμακώνουν τις διαδηλώσεις καθώς τα τρακτέρ φτάνουν στην Αθήνα».

«Οι Έλληνες αγρότες κλιμακώνουν τις διαμαρτυρίες τους οδηγώντας τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, αφού ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να τους προσφέρει περαιτέρω οικονομική ελάφρυνση», αναφέρει το οικονομικό μέσο.

Πηγή: ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΑΠΘ: Χάθηκε η εξεταστική της Νομικής για το χειμερινό εξάμηνο

Χάθηκαν οι εξετάσεις των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου στη Νομική του ΑΠΘ, λόγω της κατάληψης…

20 Φεβρουαρίου 2024

Η αδερφή του παλαιοχριστιανού προτρέπει: Μανώλη κάνε τεστ DNA, παιδιά εμφανιστείτε και «βουλώστε» τα στόματα

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ο αυτοαποκαλούμενος «παλαιοχριστιανός» Μανώλης Καλαϊτζιδάκης για τις συνθήκες που διαβιεί…

20 Φεβρουαρίου 2024

Σκαρφαλώνουν οι τιμές των καυσίμων – Ακουμπά τα 2 ευρώ η βενζίνη

Στο 1,90 ευρώ ανά λίτρο διαμορφώνεται η μέση τιμή λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την…

20 Φεβρουαρίου 2024

Δυναμική η παρουσία αγροτών του Πηλίου στην Αθήνα – photos

Δυναμικό είναι το παρών και η παρουσία αγροτών του Πηλίου από το μπλόκο του Στεφανοβικείου…

20 Φεβρουαρίου 2024

Γαλλία: Σκότωσε τη σύζυγό του μετά από δικαστήριο για διαζύγιο

Μία γυναίκα και ένας άνδρας έπεσαν νεκροί από σφαίρες σήμερα (20/2) μπροστά από το δικαστικό…

20 Φεβρουαρίου 2024

Λουκασένκο: Οι αναφορές στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Οι προετοιμασίες και η προειδοποίηση

Με τον κίνδυνο μίας γενικευμένης σύρραξης όσο εξελίσσονται ταυτόχρονα ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και…

20 Φεβρουαρίου 2024