Τοπικά

Βόλος: Πρόστιμο 150 ευρώ σε κατάστημα για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων συνεχίζει σε όλη την επικράτεια τους ελέγχους ορθής εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του SARS COV-2.

Στον Δήμο Βόλου επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ σε κατάστημα πώλησης τροφίμων, για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας. Ο βασικός λόγος επιβολής προστίμων ήταν η μη χρήση ή η μη ορθή χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους κυρίως στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
Κλιμάκια της ΕΑΔ κατά την περίοδο 25.05.2020 έως 07.06.2020 έλεγξαν συνολικά 714 σημεία ενδιαφέροντος, στα 50 εκ των οποίων καταγράφηκαν παραβάσεις (ποσοστό 7%) και επιβλήθηκαν 80 πρόστιμα συνολικού ύψους 15.300 ευρώ.
Οι έλεγχοι διεξήχθησαν σε σημεία συγκέντρωσης και εξυπηρέτησης των πολιτών όπως εμπορικά καταστήματα, εμπορικά κέντρα, Super Market, καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ, τράπεζες, φροντιστήρια, φαρμακεία, ιατρεία, take-away, delivery, δημόσιες υπηρεσίες, πάρκα, παιδικές χαρές, φαρμακεία, ΚΤΕΛ, ΙΚΤΕΟ και σταθμούς τρένων.

Στην υπόλοιπη Θεσσαλία επιβλήθηκαν πρόστιμα σε καταστήματα στον Δήμο Λαρισαίων και στον Δήμο Καρδίτσας. Αναλυτικά στον Δήμο Λαρισαίων επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα 300€ σε καφετέρια και σε κατάστημα πώλησης τροφίμων, για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.
Στον Δήμο Καρδίτσας, σε κατάστημα υπεραγορών (super market) επιβλήθηκε ένα πρόστιμο των 150 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.
Σε κατάστημα πώλησης τροφίμων επιβλήθηκε ένα πρόστιμο των 150 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.
Σε τέσσερα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος επιβλήθηκε πρόστιμο 150€ στο καθένα για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.
Οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές προέβησαν σε συστάσεις, όπου αυτό κρίθηκε αναγκαίο, ως προς την τήρηση των αποστάσεων και την ενίσχυση των μέτρων ατομικής προστασίας (π.χ. αντισηπτικά εντός των καταστημάτων/υπηρεσιών) και απάντησαν σε ερωτήσεις των επιχειρηματικών/επαγγελματιών ως προς την ορθή εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας. Η ΕΑΔ συνεχίζει με όλους του συναρμόδιους φορείς την προσπάθεια για τη διασφάλιση όσων σπουδαίων πετύχαμε μέχρι σήμερα, χάρη στην υπερπροσπάθεια των πολιτών, των εργαζομένων και των επιχειρηματιών, καθώς και του υγειονομικού προσωπικού της χώρας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το