Πάνω από 17.000 βολιώτες, αλλά και επισκέπτες της περιοχής είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την θρεπτική αξία του ψωμιού, αλλά και για την παρασκευή του, στην «Γιορτή Ψωμιού» που διοργάνωσε το Σωματείο Αρτοποιών Βόλου με συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τους Μύλους Λούλη και την “Clivanexport Στεφάνου ΕΠΕ”.
Με σύνθημα «στηρίζουμε το φούρνο της γειτονιάς μας», η γιορτή Ψωμιού αναβίωσε μετά από 12 ολόκληρα χρόνια μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου.
Στόχος, οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι καταναλωτές να αγκαλιάσουν τον φούρνο της γειτονιάς και να μάθουν τα μυστικά του ζυμώματος από φρέσκια ζύμη.
Γι’ αυτό άλλωστε τον λόγο στο τετραήμερο από 13 έως και 16 Οκτωβρίου το Σωματείο Αρτοποιών είχε στήσει το δικό του ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο-φούρνο έμπροσθεν του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην παραλία του Βόλου.
Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά και να μάθουν για την παραγωγή του ψωμιού, από το άλεσμα του σιταριού, το ζύμωμα, μέχρι και το ψήσιμο της βασικής αυτής τροφής για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Παράλληλα, διοργάνωσαν ειδικά δρώμενα για τα παιδιά με θέμα το ψωμί και τη διατροφή, ενώ ειδικός διατροφολόγος μίλησε για την διατροφική πυραμίδα, δίνοντας πολύτιμες οδηγίες για την ισορροπημένη διατροφή και την θέση και την αξία του ψωμιού σε αυτή.
του δρ Παναγιώτη Β. Τσακλή, καθηγητή Εργαστηρίου Εμβιομηχανικής και Εργονομίας ΣΕΦΑΑΔ-ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Dept of…
Σε πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων την περίοδο 2025 - 2028 προχώρησε κι ενέκρινε κατά πλειοψηφία σε…
«Έξυπνα» ηλιακά παγκάκια για τη φόρτιση των κινητών τηλεφώνων και δωρεάν ίντερνετ θα έχουν τη…
Από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βόλου που συνεδριάζει την Τετάρτη 27 Μαρτίου θα ληφθεί…
Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: ΕΡΤ 3 17.15 Απόλλων Π.-Ολυμπιακός -Ζ-…
Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» Τουρισμός για…