Τοπικά

Βόλος: Με κατάθεση στεφάνων τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά

Φορείς και σωματεία κατέθεσαν σήμερα στεφάνι στα ΕΛΤΑ, στο σημείο όπου στις 2 Ιουνίου 1936 έπεσε νεκρός ο εργάτης Νίκος Μπουμπατζής.
Το Εργατικό Κέντρο Βόλου και η ΑΔΕΔΥ κατέθεσαν σήμερα στεφάνι στο Ταχυδρομείο, στις 10 το πρωί, για να τιμήσουν την εργατική πρωτομαγιά, χωρίς να προηγηθεί συγκέντρωση. Στεφάνι κατέθεσαν μόνο οι εκπρόσωποι των φορέων.

Στο ξεχωριστό μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου Δημήτρης Βασιλείου. “Σε αυτό που δίνουμε βάση είναι η υγεία όλων μας κι όλα τα υπόλοιπα θα μπουν στη σωστή θέση. Το μήνυμα είναι διαχρονικό και σύγχρονο καθώς μετά την κρίση του κορωνοϊού θα υπάρχουν κρίσεις στα εργασιακά δικαιώματα και θέλουμε να μην υπάρξουν κρίσεις. Θέλουμε δωρεάν υγεία, να μην υπάρχουν αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτά που διεκδικούμε τόσα χρόνια” δήλωσε.  Ακόμη ανέφερε πως η φετινή Πρωτομαγιά δίνει το μήνυμα πως δεν θα αλλάξει κάτι και πως το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σαν ανάχωμα για να προστατεύει όλους τους εργαζόμενους. “Για την προστασία των δικαιωμάτων και θεσμοθετημένα που έχουμε κεκτημένα θα παλεύουμε να τα διεκδικούμε και να προστατέψουμε και να σταματήσει ο Αρμαγεδών” σημείωσε.

“Αυτή η μέρα είναι παράξενη για ολόκληρο τον κόσμο. Μια πανδημία που έχει σαρώσει τα πάντα κι αλλάζει τον τρόπο ζωής” ανέφερε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Φίλιππος Κωνσταντινίδης προσθέτοντας πως δεν είναι τίποτα δεδομένο. “Το επόμενο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι αυτό που είχαν πρέπει να το ξαναδιεκδικήσουν. Ο αγώνας από το σπίτι πρέπει να σταματήσει και να αρχίσει ο αγώνας όλων των εργαζομένων για να μην είναι η επόμενη ημέρα όπως η χθεσινή”.
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ότι μερίδες πληθυσμού μένουν έξω από πολλές διαδικασίες κι η ανεργία μεγαλώνει. “Η κοινωνία δεν πρέπει να διασπάσει τους δεσμούς που έχει. Πρώτιστα η κυβέρνηση να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο αυτής της χώρας” κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το