Τοπικά

Βόλος: Ένοχος ιδιοκτήτης τουριστικού πρακτορείου για πλαστογραφία

 

Φέρεται να πλαστογράφησε από ανοησία του ένα δελτίο επιθεώρησης τουριστικού λεωφορείου, καθώς το πρωτότυπο είχε ένα γραμματικό λάθος και χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο για πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου.
Το δικαστήριο επέβαλε στον 36χρονο ιδιοκτήτη τουριστικού γραφείου του Βόλου συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή και διέταξε την κατάσχεση και καταστροφή του πλαστού δελτίου. Ο 36χρονος, που ήταν απών από την ακροαματική διαδικασία, κατηγορούνταν ότι είχε μισθώσει ένα τουριστικό λεωφορείο από έναν 60χρονο τουριστικό πράκτορα από το Ηράκλειο Κρήτης. Τα τουριστικά λεωφορεία είναι υποχρεωμένα να φέρουν δελτία επιθεώρησης, που αφορούν στην ευπρέπεια του οχήματος και την εν γένει παρουσία του (καθαριότητα κ.λ.π.) και όχι φυσικά τη λειτουργία και την ασφάλειά του. Ωστόσο το δελτίο που είχε το συγκεκριμένο τουριστικό λεωφορείο από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κρήτης, φέρεται να είχε ένα ορθογραφικό λάθος στο επώνυμο του εκμισθωτή του και έτσι ο κατηγορούμενος φέρεται να έφτιαξε ένα πλαστό άλλο δελτίο με το σωστό ορθογραφικά επώνυμο… Το δελτίο αυτό φέρεται να το επέδειξε σε έλεγχο της Τροχαίας Βόλου, στις 21 Δεκεμβρίου του 2017, ωστόσο οι τροχονόμοι αντιλήφθηκαν πως ήταν πλαστό και έτσι ο 36χρονος συνελήφθη και χθες δικάστηκε ερήμην. Η μάρτυρας στη δίκη φέρεται να επισήμανε ότι το δελτίο αφορούσε μόνον την καθαριότητα και την ευπρέπεια του τουριστικού λεωφορείου και όχι την ασφάλειά του, ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 36χρονο. Αντίθετα έκρινε αθώο τον 60χρονο εκμισθωτή του οχήματος, που ήταν παρών και είχε συνήγορο υπεράσπισης.

Καταδίκη για ηχορύπανση
Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κάθισε χθες ένας 24χρονος, που συνελήφθη τις πρωινές ώρες χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Βόλου, καθόσον κατελήφθη να λειτουργεί ως προσωρινά υπεύθυνος κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος καφέ-εστιατόριο, ιδιοκτησίας εταιρείας με νόμιμο εκπρόσωπο 46χρονο και να έχει θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα, ξεπερνώντας τα όρια ηχορύπανσης. Το Αυτόφωρο έκρινε ένοχο τον 24χρονο για ηχορύπανση και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 ημερών με αναστολή ενός έτους. Τόσο ο ίδιος ο κατηγορούμενος, όσο και ο πατέρας του, που φέρεται να είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας, υποστήριξαν ότι δεν είχαν δυνατά τη μουσική και ότι λόγω της πολυκοσμίας, υπήρχε έντονη οχλαγωγία. Ακόμη υποστήριξαν πως το καφέ-εστιατόριο στο κέντρο του Βόλου, είναι καινούργιο κατάστημα, έχουν μουσική, ωστόσο δεν την βάζουν δυνατά. Ο έλεγχος φέρεται να έγινε στις 12.20 μετά τα μεσάνυχτα κι ενώ το κατάστημα ήταν γεμάτο κόσμο, με τον υπεύθυνο εκ του νόμου να απουσιάζει λόγω ασθενείας. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 24χρονος συνελήφθη γιατί αναπαρήγαγε μουσική με ενισχυτή και ηχεία, ενώ σε διενεργηθείσα ηχομέτρηση με ηλεκτρονική συσκευή ειδικού ηχομέτρου, διαπιστώθηκε η μέγιστη επαναλαμβανόμενη ηχοστάθμη να είναι 95 db, αντί της μέγιστης επιτρεπόμενης ηχοστάθμης των 80 db, υπερβαίνοντας το επιτρεπόμενο όριο κατά 15 db.

Share

Πρόσφατα άρθρα

“Χάλκινος” στο Πανελλήνιο Ανδρών ο Μαυρίδης του ΠΑΟ Βόλου

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία και με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί τους…

6 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο τραγουδοποιός και συνθέτης Δήμος Μούτσης

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο συνθέτης και τραγουδοποιός Δήμος Μούτσης. Ο μουσικός είχε γράψει…

6 Μαρτίου 2024

Σκληρή η μάχη κατά της ακρίβειας: Πόσο θα κοστίσουν τα θαλασσινά στο σαρακοστιανό τραπέζι

Επιφυλακτικοί παραμένουν οι καταναλωτές με την αγορά, με τους περισσότερους να συνεχίζουν την έρευνά τους…

6 Μαρτίου 2024

Μία νίκη και μία ήττα για τον Γ.Σ. Βόλου στο βόλεϊ

Δεν τα κατάφερε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Γ.Σ. Βόλου χάνοντας στην Σκόπελο από την…

6 Μαρτίου 2024

Μόνη δεύτερη η Αργώ μετά το 3-0 επί του Αίαντα Ευόσμου

Μόνη στην 2η θέση της Α2 βόλεϊ των γυναικών φιγουράρει πλέον η Αργώ μετά την…

6 Μαρτίου 2024

44χρονος τα έκανε άνω-κάτω στο νοσοκομείο – Έβριζε γιατρούς και έσπρωξε σεκιούριτι

Αναστάτωση προκάλεσε ασθενής στο Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όταν, καταφθάνοντας χθες το απόγευμα σε ημέρα…

6 Μαρτίου 2024