Τοπικά

Βόλος: Αστυνομικοί μήνυσαν δικηγόρο για εξύβριση – Αντέδρασε έντονα σε τροχονομικό έλεγχο

Αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου σταμάτησαν δικηγόρο οδηγό ΙΧ αυτοκινήτου για τροχονομικό έλεγχο κι αυτός φέρεται να αντέδρασε έντονα (φέρεται να τους είπε «άει στο διάολο, γράψτε»). Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και κατέθεσαν μήνυση εναντίον του για εξύβριση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και ο δικηγόρος φέρεται να καταμήνυσε τους αστυνομικούς για ψευδή βεβαίωση.

Το περιστατικό εκτυλίχτηκε χθες γύρω στις 11 το πρωί, στην οδό Βόλου-Βελεστίνου, στο ρεύμα εισόδου προς Βόλο, στον κόμβο του Σέσκλου. Μικτό συνεργείο της Τροχαίας Βόλου και άλλων αστυνομικών υπηρεσιών σταμάτησε το ΙΧ του δικηγόρου από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τον ελέγξουν για τροχονομική παράβαση και συγκεκριμένα για υπερβολική ταχύτητα (το όριο στο σημείο του δρόμου είναι τα 60 χιλιόμετρα) και γιατί ο δικηγόρος φέρεται να μην έφερε ζώνη ασφαλείας.
Ο οδηγός του ΙΧ φέρεται να αντέδρασε έντονα στον τροχονομικό έλεγχο, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «να πάνε στο διάολο» κι εκείνοι τον συνέλαβαν και τον μήνυσαν για εξύβριση. Ο δικηγόρος φέρεται να μήνυσε τους αστυνομικούς για ψευδή βεβαίωση και η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.
Ο δικηγόρος πάντως αφέθηκε αμέσως ελεύθερος.

Καταδίκες για κλοπές
Έχουν τα ονόματα γνωστών ποδοσφαιριστών της Αργεντινής και της Βραζιλίας που έχουν διαπρέψει, ωστόσο δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αλλά με τις κλοπές και κάθισαν χθες στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Πρόκειται για δύο 21χρονους Αλβανούς, που συνελήφθησαν το Σάββατο και την Κυριακή για κλοπές στις περιοχές Μουρεσίου και Αη-Γιάννη ανατολικού Πηλίου.
Ο ένας εκ των δύο 21χρονων καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή και ο δεύτερος σε ποινή 6 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ και οι δύο έχουν την δυνατότητα έφεσης με ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Και οι δύο αλλοδαποί κατηγορούνταν για διαρρήξεις σε τέσσερα καταστήματα από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, έναν φορητό υπολογιστή και άλλα αντικείμενα.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση το Σάββατο ο 21χρονος διέρρηξε και ταβέρνα στο Μούρεσι και είχε κλέψει 120 ευρώ από το ταμείο ενώ μαζί με τον 21χρονο συνεργό του, που συνελήφθη το Σάββατο, είχαν κλέψει 600 ευρώ στις 14 Ιουνίου από καφετέρια στον Αη-Γιάννη. Αναλυτικότερα και όπως αναφέρθηκε χθες στην ακροαματική διαδικασία, ο ένας εκ των δύο δραστών είχε αφαιρέσει από αρτοποιείο 200 ευρώ σε κέρματα και ένα λαπ τοπ, από το ίδιο αρτοποιείο από το συρτάρι της ταμειακής μηχανής 40 ευρώ σε κέρματα και από ένα οπωροπωλείο αναπτήρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Ο βασικός κατηγορούμενος αποδέχθηκε την κατηγορία, ζήτησε συγνώμη από το δικαστήριο και τόνισε πως δεν ήξερε τι έκανε, καθώς είναι τοξικομανής και ήθελε να πάρει τη δόση του. Στο δικαστήριο δήλωσε ακόμη πως θέλει να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης, ενώ ομολόγησε ότι τις κλοπές τις είχε αρχίσει από τα 16 του χρόνια…
Στην πρότασή του ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, γιατί έχουν ταράξει στις κλοπές τον κόσμο, είχαν συστήσει ιδιότυπη συμμορία, ενώ ενώπιον του δικαστηρίου δηλώνουν πάντα μετανιωμένοι…
Ο δεύτερος εκ των κατηγορουμένων, δήλωσε απολογούμενος πως δεν είχε πρόθεση να κλέψει ξανά, προσπάθησε να αποτρέψει τον φίλο του, που ήταν σε άθλια κατάσταση και δεν ήξερε τι έκανε. «Είχα ξεκόψει και έμπλεξα πάλι», ανέφερε κλαίγοντας ο κατηγορούμενος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Το μέλλον του Βόλου – Δυνατότητες και προοπτικές» στο δημαρχείο Βόλου

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Το μέλλον του Βόλου – Δυνατότητες και προοπτικές» συγκαλεί για σήμερα,…

27 Μαΐου 2024

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στο αρχιπέλαγος Τόνγκα στον νότιο Ειρηνικό – Πού εντοπίζεται το επίκεντρο

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών ταρακούνησε σήμερα το αρχιπέλαγος των νήσων Τόνγκα, στον νότιο…

27 Μαΐου 2024

«Ήταν προμελετημένο έγκλημα, τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών» – Νέα μαρτυρία για την επίθεση στους εθελοντές

Σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι εθελοντές που τα ξημερώματα του Σαββάτου δέχθηκαν επίθεση με γροθιές,…

27 Μαΐου 2024

Εκατοντάδες μωρά γεννήθηκαν με παράλυση λόγω αμέλειας

Πάνω από 4 δισεκατομμύρια λίρες δαπάνησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Βρετανίας σε 11…

27 Μαΐου 2024

Έρχεται για δεύτερη χρονιά το CANTEEN FESTIVAL στον Βόλο

Ήρθε η ώρα για το γαστρονομικό φεστιβάλ που αγάπησε όλος ο Βόλος. Το Canteen Festival…

27 Μαΐου 2024

Τρομακτικό ατύχημα στην ανάβαση Κύμης – Αυτοκίνητο έφυγε στη στροφή και τούμπαρε

Παρολίγον τραγωδία την Κυριακή κατά τη διάρκεια της ανάβασης της Κύμης με αγωνιστικά αυτοκίνητα όταν…

27 Μαΐου 2024