Ελλάδα

«Ήταν προμελετημένο έγκλημα, τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών» – Νέα μαρτυρία για την επίθεση στους εθελοντές

Σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι εθελοντές που τα ξημερώματα του Σαββάτου δέχθηκαν επίθεση με γροθιές, κλωτσιές και μαχαίρι από ομάδα επτά νέων στην Πάρνηθα όπου είχαν πάει για να καθαρίσουν το βουνό από σκουπίδια.

Για «δόλο» και «προμελετημένο έγκλημα» έκανε λόγο ο επικεφαλής της οργάνωσης Save Your Hood, Βασίλης Σφακιανόπουλος, ο οποίος ήταν αυτός που έσωσε τη ζωή του ενός εκ των εθελοντών που δέχθηκε τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο.

«Ήθελαν να προκαλέσουν βία με οποιαδήποτε αφορμή, προσπαθούσαν να βρουν αφορμή. Ήταν δόλος, ήταν προμελετημένο έγκλημα, το σκέφτηκαν για να το κάνουν, δεν το έκαναν εν βρασμώ» είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Σφακιανόπουλος.

Ο ίδιος περιέγραψε, μάλιστα, ότι έσωσε τη ζωή του φίλου του με σακούλες σκουπιδιών τις οποίες χρησιμοποίησε για να σταματήσει τη ροή του αίματος από το χέρι του.

«Έχω δεχθεί τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο. Έχω δεχθεί κλωτσιές στο πρόσωπο. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έγινε. Έχασα πολύ αίμα, ευτυχώς που με πήγαν εγκαίρως στο νοσοκομείο, παραλίγο να χάσω τις αισθήσεις μου» περιέγραψε ο εθελοντής Γιώργος Ταμπακάκης που τραυματίστηκε σοβαρότερα.

«Ακούσαμε κάτι φωνές, μας είπαν ποοι είστε και τι θέλετε, αυτοί ήταν πολύ απειλητικοί. Άκουγα κραυγές αγωνίας, γροθιές, άκουγα τους φίλους μου να σφάζονται» είπε ο έτερος των εθελοντών που τραυματίστηκε στο φρύδι και το κεφάλι, Μιχάλης Λαπάρδας.

Την έκταση των τραυμάτων που υπέστη ο ένας από τους εθελοντές που δέχθηκαν την επίθεση στην Πάρνηθα ενώ είχαν πάει για να μαζέψουν σκουπίδια αποτυπώνει η φωτογραφία που ανήρτησε στο Instagram ο αρχηγός της αποστολής, η παρέμβαση του οποίου, όπως περιέγραψε στο protothema.gr το ένα από τα θύματα, ήταν καθοριστική για να μην υπάρξει κάποιο θύμα.

«Με αυτή την απαράδεκτη αφορμή ας βρούμε τους συγκεκριμένους ενόχους και ας προστατεύσουμε τα βουνά μας και εκείνους που τα αγαπούν, όπως ο Γιώργος και ο Μιχάλης» γράφει στην ανάρτησή του ο αρχηγός της εθελοντικής αποστολής που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία.

Αρχικά οι επτά νέοι ηλικίας περίπου 20-23 ετών που έκαναν την επίθεση ρώτησαν τα θύματα τους «τι ομάδα είσαι;» και «είσαι αναρχικός;» λέγοντας τους ότι είναι από το Μενίδι.

Όταν τους απάντησαν ότι είναι εθελοντές και δεν ασχολούνται με αυτά, οι επτά νέοι έφυγαν από το σημείο για να επιστρέψουν, όμως, 10 λεπτά αργότερα φωνάζοντας «κάναμε comeback» χτυπώντας τους αδιακρίτως με κλωτσιές και μπουνιές.

Πηγή:protothema

Share
Ετικέτες: εγκλημα

Πρόσφατα άρθρα

Φεστιβάλ Καννών: Υποψήφιο το «Stop Bullying» του Υπουργείου Παιδείας

Υποψηφιότητα στην κατηγορία "Υγεία και Ευεξία" του Φεστιβάλ Καννών κέρδισε η ταινία μικρού μήκους του…

17 Ιουνίου 2024

Π.Ε. Μαγνησίας: Κατάλληλες οι ακτές του Βόλου για κολύμβηση – Δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση οι μετρήσεις

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, έχοντας ως…

17 Ιουνίου 2024

51χρονος μαχαίρωσε στο αμάξι της 63χρονη γυναίκα – Άνοιξε την πόρτα και της επιτέθηκε

Τον τρόμο έζησε μια 63χρονη γυναίκα, η οποία δέχτηκε επίθεση από έναν 51χρονο σήμερα το…

17 Ιουνίου 2024

Ενεργή συμμετοχή του Job Center Βόλου στο Plus Φεστιβάλ της Skywalker

Την Παρασκευή 14η Ιουνίου στελέχη του Job Center Δήμου Βόλου εκπροσώπησαν την Δομή τους και…

17 Ιουνίου 2024

Νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας: 40χρονος παρέσυρε με ΙΧ τη σύζυγό του που οδηγούσε μηχανή – 33χρονος υπαρχιφύλακας απειλούσε την πρώην του

Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, με θύματα μία 35χρονη και μία…

17 Ιουνίου 2024

Υπουργείο Υγείας: Πώς θα αποζημιώνονται γιατροί και διαγνωστικά για τις δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Τον «τιμοκατάλογο» αποζημίωσης για τους γιατρούς που θα διεξάγουν τις δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για τον…

17 Ιουνίου 2024