Τοπικά

Βόλος:Απείλησε τη γυναίκα του ότι «γεμίζει την καραμπίνα και έρχεται»

 

Συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, με όρο παρακολούθησης προγράμματος απεξάρτησης από το αλκοόλ σε ψυχίατρο επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 55χρονο, κρίνοντάς τον ένοχο για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή εις βάρος της γυναίκας και της κόρης του, ενώ αθωώθηκε για απόπειρα ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε βάρος του ανήλικου γιου του, τον οποίο φέρεται να τραυμάτισε στην άκρη του κεφαλιού του πετώντας του ένα τάμπλετ.
Ο κατηγορούμενος, συνελήφθη στη Νέα Ιωνία το απόγευμα της Κυριακής, καθώς την ίδια μέρα, μπήκε στο σπίτι του έχοντας καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ και ξεκίνησε να βρίζει την κόρη του, αναγκάζοντάς την να πάει να κλειδωθεί στο δωμάτιό της.
Όπως υποστήριξε η σύζυγός του ενώπιον του δικαστηρίου, εκείνη έτυχε να λείπει από το σπίτι την ώρα που έγινε το συμβάν, ενώ ο 55χρονος της έστειλε μήνυμα ότι όταν επιστρέψει στο σπίτι, θα την περιμένει έχοντας γεμισμένη την καραμπίνα την οποία κατέχει καθότι κυνηγός. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος, φέρεται να πέταξε ένα τάμπλετ στο κεφάλι του 13χρονου γιου του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην άκρη του κροτάφου.
Ενώπιον του δικαστηρίου, η 25χρονη κόρη και θύμα του κατηγορούμενου, ισχυρίστηκε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο πατέρας της επιστρέφει στο σπίτι μεθυσμένος, εκείνη ζήτησε, ωστόσο, να μην μπει ο 55χρονος στη φυλακή. Από μεριάς της, η σύζυγος του κατηγορούμενου, κατέθεσε ότι εκείνος είναι καλός άνθρωπος, ωστόσο, δεν είναι σε θέση να καταλάβει τις κινήσεις του όταν μεθάει, κάτι το οποίο γίνεται συχνά. Μάλιστα, η γυναίκα, κατέθεσε πως δεν είχε ακόμα πάρει διαζύγιο από τον κατηγορούμενο, καθώς δεν είχε την οικονομική δυνατότητα και φοβόταν, ωστόσο, τώρα που εργάζεται, επιθυμεί να ξεκινήσει τη διαδικασία.
Ο κατηγορούμενος, ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, πως η γυναίκα του έφυγε από το σπίτι, ενώ τα προβλήματα μεταξύ τους ξεκίνησαν όταν βρήκε εργασία, καθώς δεν προλάβαινε να μαγειρέψει και να καθαρίσει, με αποτέλεσμα το σπίτι να μένει χωρίς φαγητό και βρώμικο. Ο 55χρονος, παραδέχθηκε ότι έβρισε την κόρη του, αρχικά γιατί δεν αναλαμβάνει τα οικιακά, ενώ βλέπει την κατάσταση που επικρατεί το σπίτι, αλλά και γιατί, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, η 25χρονη τον έσπρωξε στο λουτρό και στη συνέχεια έτρεξε να κλειδωθεί στο δωμάτιό της. Όσον αφορά στην επίθεση στον 13χρονο γιο του με το τάμπλετ, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, του το πέταξε γιατί ασχολούταν όλη την ημέρα με εκείνο, χωρίς, όμως, να έχει πρόθεση να τον χτυπήσει.
Για την εξάρτησή του από το αλκοόλ, ο 55χρονος κατέθεσε ότι πίνει τρία με τέσσερα τσίπουρα πριν κλείσει το κατάστημα που διατηρεί. Για τις τέσσερις καραμπίνες που είχε στο σπίτι όντας κυνηγός, ισχυρίστηκε πως τις έχει αποκλειστικά για το χόμπι του, ενώ για το απειλητικό μήνυμα που έστειλε στη σύζυγό του, ισχυρίστηκε πως ήθελε να την κάνει πλάκα. Ο κατηγορούμενος, κατόπιν ερώτησης του προέδρου του δικαστηρίου για το αν θα επιθυμούσε να επισκεφθεί ψυχίατρο για να βοηθηθεί, ήταν θετικός.

 

Share
Ετικέτες: Καραμπινα

Πρόσφατα άρθρα

Καθηλωμένα 171 αεροσκάφη της Boeing μετά το θρίλερ στα 16.000 πόδια – Κατασκευαστικό πρόβλημα, βλέπει ειδικός

Σε κατασκευαστική ανεπάρκεια πιθανότατα οφείλεται η αποκόλληση μέρους της ατράκτου του αεροσκάφους Boeing 737 Max…

8 Ιανουαρίου 2024

Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Χώρο οργανωμένων κάτω από τις εξέδρες έψαχνε η ΕΛ.ΑΣ στο «Καραϊσκάκης»

Παρουσία εισαγγελικού λειτουργού έγινε η έρευνα πραγματοποιήθηκε η αστυνομική έρευνα στις εγκαταστάσεις του γηπέδου του…

8 Ιανουαρίου 2024

Πιλότος… ληστής: Έκλεψε αεροπλάνο 80.000 δολαρίων και πέταξε πάνω από 100 μίλια

Ένας άνδρας από το Άινταχο συνελήφθη αφού έκλεψε ένα αεροπλάνο από ένα υπόστεγο στο Βόρειο…

8 Ιανουαρίου 2024

Κύμα ψύχους σαρώνει την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη: -29,5 βαθμοί στη Λετονία

Το κύμα ψύχους που πάγωσε τις σκανδιναβικές χώρες τις τελευταίες ημέρες πλήττει την κεντρική και…

8 Ιανουαρίου 2024

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Γαλλίας

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελίζαμπεθ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η γαλλική…

8 Ιανουαρίου 2024

Συνεχίζονται οι κλοπές μεταλλικών αντικειμένων από τα κοιμητήρια της Καρδίτσας

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται να έχει πάρει το φαινόμενο των κλοπών καντηλιών και μεταλλικών αντικειμένων από…

8 Ιανουαρίου 2024