Τοπικά

Βολιώτης παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας με πτυχίο οικονομικών

Έχοντας κατακτήσει την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην κωπηλασία και όντας πλέον αθλητής της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου στο μπάσκετ ο Αλέξανδρος Λουλούδης κατάφερε να συνδυάσει τον αθλητισμό με τις σπουδές και να λάβει χθες το πτυχίο.
Αποφοίτησε από το 2ο ΓΕΛ Βόλου και εισήχθη στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Για τον ίδιο ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Παράλληλα εργάζεται σε μια λογιστική εταιρεία, ενώ θέλει να κάνει και ένα μεταπτυχιακό για να διευρύνει τους ορίζοντές του.


«Στο Τμήμα σπουδάζουν πολλοί φοιτητές από τον Βόλο βοηθώντας έτσι τους γονείς τους για να μην έχουν έξοδα. Πολλοί θα ήθελαν να κάνουν σπουδές μακριά από το σπίτι τους, αλλά στη σημερινή εποχή αυτό γίνεται όλο και πιο δύσκολο».

Η Ευαγγελία Θεοδοσίου με βαθμολογία 9,73 διάβασε τον όρκο στη χθεσινή ορκωμοσία των φοιτητών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η ίδια καταγόμενη από την Καρδίτσα, τόνισε για την επιτυχία της πως «όταν βάζω έναν στόχο, είμαι προσηλωμένη και κάνω το πρόγραμμά μου για να τον πετύχω. Και αυτό έκανα όλη αυτή την περίοδο για να πάρω έγκαιρα το πτυχίο. Δεν έχανα την επαφή με τα μαθήματα».


Αναφερόμενη στους επόμενους στόχους δήλωσε πως θα ήθελε να κάνει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα και μετά να βρει μια δουλειά. «Τα οικονομικά υπάρχουν παντού και συνδέονται με τη χρηματοδότηση κάθε δράσης. Πιστεύω ότι η κρίση αυτό που έκανε τελικά, είναι να επιλέξει τους καλύτερους. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια, ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος, αλλά αν προσπαθείς και γίνεσαι καλύτερος, πιστεύω ότι δεν θα χαθείς».
Χθες ορκίστηκαν 50 φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών σε μια πολύ γιορτινή ατμόσφαιρα, όπου τον τόνο έδιναν οι ήχοι από τις καραμούζες των φίλων και συμφοιτητών των πτυχιούχων.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης, ορκίστηκε γύρω στο 15%-20% των φοιτητών που εισήχθησαν πριν τέσσερα χρόνια, ενώ η μεγαλύτερη φουρνιά είναι αυτή που θα τελειώσει τον Σεπτέμβριο.
Αναφορικά με την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του Τμήματος αυτή την περίοδο διεξάγεται μια ενδιαφέρουσα έρευνα από μεταπτυχιακή φοιτήτρια για την αποτύπωση της κατάστασης. Σύμφωνα με τον κ. Ζουμπουλάκη, η έρευνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον χειμώνα.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στην Αράχωβα για το χάσκι – Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση του βασανισμού του χάσκι Όλιβερ και…

7 Δεκεμβρίου 2023

Αφήνουν κάτω τις πένες τους οι εργαζόμενοι της Washington Post: Απεργία για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post και καλούν τους…

7 Δεκεμβρίου 2023

Ερντογάν στο Χ για την επίσκεψη στην Αθήνα: Ελπίζω με την Ελλάδα να γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Χ ο Τούρκος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της…

7 Δεκεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Ο Ερντογάν μίλησε για «τουρκική» μειονότητα – Διευκρινίσεις ότι η Διακήρυξη που υπεγράφη κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας

«Στηρίζω σταθερά την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου. Είναι συνεπώς θετική…

7 Δεκεμβρίου 2023

Eορταστική βόλτα στον Χριστουγεννιάτικο Βόλο με το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου

Ξεκινάει να σφυρίζει από αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου…

7 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Απίστευτες αποκαλύψεις για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο – Είχε αλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητας του

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 43χρονης στη…

7 Δεκεμβρίου 2023