Τοπικά

Βιωματικό ταξίδι μνήμης στον Παγασητικό Κόλπο με ιστιοπλοϊκά σκάφη

Στο πλαίσιο των «Αρχαιολογικών Διαλόγων 2019», με θέμα «ΘαλασσοΓεωγραφίες: Ρότες, Ροές, Δίκτυα» η καλλιτεχνική ομάδα artspirators παρουσιάζει το project «Ιστορίες και η θέαση του «άλλου»», ένα βιωματικό ταξίδι μνήμης στον Παγασητικό Κόλπο με ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Το project αποτελείται από δύο μέρη: Α’ μέρος, Το βιωματικό ταξίδι. Ημερομηνίες ταξιδιών: Σάββατο 4, Κυριακή 5, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαΐου. Αναχώρηση από την παραλία του Βόλου στις 9.30 το πρωί και επιστροφή στις 7 το απόγευμα. Η στάση για ξεκούραση και φαγητό θα γίνει στο νησί Παλαιό Τρίκερι. Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ (στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το φαγητό). Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6998601132, Ράνια Αρμάγου. Το ταξίδι απευθύνεται σε ενήλικες και σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου συνοδευόμενα από τους γονείς τους. Β’ μέρος: Η παρουσίαση του project στο πλαίσιο του συνεδρίου «Αρχαιολογικοί Διάλογοι 2019», με οπτικοακουστική εγκατάσταση σε ιστιοπλοϊκά σκάφη. Στη διάρκεια του συνεδρίου (30 Μαΐου-1 Ιουνίου) δύο σκάφη θα είναι αγκυροβολημένα στην παραλία έξω από το κτίριο Παπαστράτου και θα υπάρχει οπτικοακουστική εγκατάσταση με την εμπειρία και την έρευνα όλου αυτού του βιωματικού ταξιδιού.

Διάρκεια λειτουργίας του έργου: Παρασκευή 31/5 και Σάββατο 1/6, 21.30 έως 23.30. Με την υποστήριξη των «Αρχαιολογικών Διαλόγων 2019».
Περισσότερες πληροφορίες για το project:
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6932246076, Μαρία Ανδρομάχη Χατζηνικολάου (γενική επιμέλεια του project), e-mail: mariadromachi@yahoo.gr/.
Η ομάδα artspirators αποτελείται από τους: Μαρία – Ανδρομάχη Χατζηνικολάου, εικαστικός καλλιτέχνης – ερευνήτρια, γενική καλλιτεχνική επιμέλεια των projects της ομάδας, Σπύρος Τσαλαπάτας, μηχανικός υπολογιστών, επιμέλεια και υποστήριξη σε θέματα τεχνολογίας, Παν. Θεσσαλίας, Ράνια Αρμάγου, οργάνωση παραγωγής, γραφιστικά.
Συνεργαζόμενα μέλη και φορείς: Ιουλία Πεντάζου, ιστορικός Παν. Θεσσαλίας, Αγγελική Νικολάου, φιλόλογος, θεατρολόγος, αρχειονόμος ΓΑΚ, Μάγδα Κουμπαρέλου, ιστορικός τέχνης, ΓΑΚ Μαγνησίας, ΟΠΙΒΟ (Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Βόλου).

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Όταν η Celine Dion σταμάτησε τη συνέντευξή της για να ακούσει τη Whitney Houston να τραγουδά (βίντεο)

Ηταν 2004 όταν η Celine Dion παρέλαβε το βραβείο Diamond Award στα Παγκόσμια Βραβεία Μουσικής…

25 Μαρτίου 2024

25η Μαρτίου: Παρέλαση με άλογα στην Κάρυστο – Δείτε βίντεο

Με άλογα παρέλασαν για την 25η Μαρτίου στην Κάρυστο Ευβοίας, στον παραλιακό δρόμο της πόλης,…

25 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Γιατί δεν είπαν στον Χάρι και τη Μέγκαν για τον καρκίνο – «Υπάρχει ένα βαθύ ρήγμα»

Για την ρήξη του πρίγκιπα Χάρι με την οικογένειά του ασχολούνται τα βρετανικά ΜΜΕ καθώς…

25 Μαρτίου 2024

Tρίκαλα – Παρέλαση 25ης Μαρτίου: «Έχασα παιδί, πόσο κοστίζει η ζωή του; Να μου δώσει κανείς τον τιμοκατάλογο! Ντροπή» (Video)

Ξεσπά η κ. Σοφία Πλακιά, μητέρα θύματος των Τεμπών, αναφέροντας ότι την ίδια στιγμή που…

25 Μαρτίου 2024

25η Μαρτίου 1973 – Παρέλαση προσκόπων στον Βόλο (video)

🎥 Βουβό φιλμ 8mm. Αρχείο K. Αποστολέρη. Βρισκόμαστε στον Βόλο πόλη, της Θεσσαλίας και είναι…

25 Μαρτίου 2024

Ζέττα Μακρή: “Η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου κρατούν ισχυρούς τους δεσμούς της εθνικής συνείδησης και της ορθόδοξης πίστης”

Μήνυμα Ζέττας Μ. Μακρή, εκπροσώπου της κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου "Στην παρέλαση της…

25 Μαρτίου 2024