Τοπικά

Βιολογικό κριτσίνι δημιούργησαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και βραβεύτηκαν στο Διαγωνισμό Ecotrophelia

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για ακόμη μια χρονιά συμμετείχε στο διαγωνισμό Ecotrophelia 2021 που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων και οικολογικών τροφίμων που αναπτύσσουν ομάδες φοιτητών από όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με εταιρείες τροφίμων. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, στην Αθήνα με συμμετοχή στη τελική του φάση 10 ομάδων από Πανεπιστήμια όλης της χώρας. Tο βραβείο «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας» απονεμήθηκε στην ομάδα φοιτητών του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για το προϊόν «Feel your oats».
Το προϊόν «Feel your oats» αναπτύχθηκε από τους φοιτητές και φοιτήτριες : Βασιλική-Σοφία Λεβέντη, Χρήστο Παπαδογιαννακη, Θεοδώρα Καριοφύλλη-Ταμίσογλου, Aγγελικη Βογιατζή Κυνιαζοπούλου, Βασιλική Λυσσέα, Ελένη Μορφούλια, Παναγιωτη Ζουλιανίτης, Δήμητρα Πάριζα και Νικόλαο Σούμπαση, υπό την επίβλεψη των κκ. Θεοφάνη Γεωργόπουλο, Λέκτορα Εφαρμογών, του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα), Αθ. Μανούρα, Καθηγητή του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας (Τρίκαλα) και Kωνσταντίνου Πολύμερου, καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα) και με την υποστήριξη των κ. Ιωάννη Λαγό, κα Μάρθα Λαγού του εργαστηρίου αρτοποιίας Stathmos bakery (Ίλιον Αττικής), κ. Δημήτρη Στέβη, κ. Δημήτρη Κουρτη και Γιώργο Σειραγάκη (εργαστήριο αναλύσεων food allergenslab).

Το Feel Your Oats είναι ένα βιολογικό, κριτσίνι, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, το μοναδικό που παράγεται με βάση το προζύμι από αλεύρι βρώμης της Θεσσαλίας. Περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, β-γλυκάνη, είναι χαμηλού θερμιδικού περιεχομένου, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες και δεν περιέχει αλεύρι σίτου ή σίκαλης. Η καινοτομία του προϊόντος βασίζεται στο προζύμι βρώμης, που προσθέτει ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η παρασκευή του βασίζεται στην ζύμωση των οξυγαλακτικών βακτηρίων και ζυμών της βρώμης, προσδίδοντας ιδιαίτερη δομή, γεύση και άρωμα στο τελικό προϊόν.
Το Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από την πόλη της Καρδίτσας, για ακόμη μια χρονιά διαγωνίζεται με κορυφαία τριτοβάθμια ιδρύματα και διακρίνεται, υλοποιώντας το όραμα του για ανταγωνιστική εκπαίδευση, έρευνα, καινοτομία και τη διαρκή στήριξη των Ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνάντηση του Συλλόγου “Ο Παγασητικός μας ενώνει” με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, Σεβασμιότατο Ιγνάτιο, είχε στις 7/12/2023…

8 Δεκεμβρίου 2023

Ρίσι Σούνακ – Μαρκ Ρούτε: Έφαγαν «πόρτα» για λίγα δευτερόλεπτα στη Ντάουνινγκ Στριτ

Στιγμές αμηχανίας εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από την βρετανική πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ…

8 Δεκεμβρίου 2023

Πρόταση γάμου με μαντινάδα σε πτήση από Θεσσαλονίκη για Ηράκλειο – Δείτε το βίντεο

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν οι επιβάτες πτήσης από Θεσσαλονίκη για Ηράκλειο την Πέμπτη όταν είδαν…

8 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΦΡΟΥΣΚΛΙΑ

Τον λατρευτό μας σύζυγο, πατέρα, αδελφό, παππού, προπάππο και θείο ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΦΡΟΥΣΚΛΙΑ Ετών 90 κηδεύουμε…

8 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ ΕΛΕΝΗ ΞΥΝΟΓΑΛΑ

Την πολυαγαπημένη μας κόρη, σύζυγο και μητέρα ΕΛΕΝΗ ΞΥΝΟΓΑΛΑ Ετών 57 κηδεύουμε σήμερα Παρασκευή 8…

8 Δεκεμβρίου 2023

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ – ΚΡΕΜΑΛΗ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας αδελφής και θείας ΔΗΜΗΤΡΑΣ…

8 Δεκεμβρίου 2023