Τοπικά

Με βήμα σημειωτόν τα ΙΧ στα Παλαιά λόγω των εργασιών για τον κυκλικό κόμβο στην περιοχή του ΚΤΕΛ

Με βήμα σημειωτόν κινούνται τα ΙΧ στην περιοχή των Παλαιών λόγω της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην περιοχή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις οδούς Γρ. Λαμπράκη, Αλμυρού και Παπακυριαζή, όπου κατά τις ώρες αιχμής δημιουργούνται μεγάλες ουρές από ΙΧ, ενώ η κατάσταση χειροτερεύει όταν επιχειρούν να στρίψουν λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ από τη Γρ. Λαμπράκη στην Παπακυριαζή. Στην περιοχή ισχύουν από προχθές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ εκτιμάται ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την περίοδο του Πάσχα.


Ως γνωστόν ο κυκλικός κόμβος κατασκευάζεται στη διασταύρωση των δρόμων Σέκερη, Γρ. Λαμπράκη και Αθηνών, ενώ για τη διευκόλυνση των οδηγών έχουν τοποθετηθεί ενημερωτικές πινακίδες και έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους στην περιοχή των Παλαιών.
Ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονται στη Γρ. Λαμπράκη στην κατεύθυνση προς Αθήνα και μέχρι τον παρακαμπτήριο της Παπακυριαζή, καθώς λίγα μέτρα πριν τη διασταύρωση υπάρχει και στάση του Αστικού ΚΤΕΛ.
Στη συγκεκριμένη διασταύρωση υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη ροή των ΙΧ, όταν επιχειρούν να στρίψουν λεωφορεία και μεγάλα φορτηγά.
Παρόμοια είναι η εικόνα και στην οδό Αλμυρού, στην οποία διοχετεύεται η κίνηση των οχημάτων προς την πόλη του Βόλου μέσω Παλαιών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Όπως προαναφέρθηκε, στην περιοχή των Παλαιών ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας.
Σύμφωνα με αυτή εφαρμόζεται προσωρινή ολική διακοπή της κυκλοφορίας της οδού Λαμπράκη από τη συμβολή της με την οδό Ζάχου έως την οδό Παπακυριαζή, της οδού Σέκερη από τη συμβολή της με την οδό Ζάχου έως την οδό Λαμπράκη, καθώς και της οδού Σαρανταπόρου από τη συμβολή της με την οδό Ζάχου έως και την οδό Λαμπράκη.
Η κίνηση των οχημάτων κατά την εκτέλεση του έργου θα διεξάγεται ως ακολούθως:
-Κατεύθυνση οχημάτων από Βόλο προς Λάρισα
Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Λαμπράκη στο ρεύμα εξόδου, ακολουθούν δεξιά την εκτροπή μέσω των οδών Λαμπράκη – Παπακυριαζή – Σαρανταπόρου – Λαχανά – Σουλίου – Λαμπράκη.
Η διαδρομή Παπακυριαζή – Σαρανταπόρου – Λαχανά – Σουλίου – Λαμπράκη, λειτουργεί ως μονόδρομος με προτεραιότητα έναντι των καθέτων οδών. Απαγορεύεται αμφίπλευρα η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος της διαδρομής.


-Κατεύθυνση από Λάρισα προς κέντρο Βόλου (μέσω οδού Λαρίσης)
Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Λαρίσης στο ρεύμα εισόδου προς Βόλο, οδηγούνται σε παράκαμψη δεξιά μέσω της οδού Ζάχου αμέσως μετά από τη διασταύρωση της οδού Λαρίσης με την οδό Αθηνών (γέφυρα Κραυσίδωνα), στη συνέχεια χρησιμοποιούν την οδό Ζάχου και έπειτα την οδό Αλμυρού για να προσεγγίσουν το κέντρο του Βόλου. Η διαδρομή Ζάχου – Αλμυρού λειτουργεί ως μονόδρομος με προτεραιότητα έναντι των καθέτων οδών. Απαγορεύεται αμφίπλευρα η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος της διαδρομής.
-Κατεύθυνση από Ν. Παγασές προς κέντρο Βόλου (μέσω οδών Αθηνών- Σέκερη)
Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Αθηνών και στη συνέχεια επί της οδού Σέκερη οδηγούνται σε παράκαμψη δεξιά μέσω της οδού Ζάχου και στη συνέχεια μέσω της οδού Αλμυρού μπορούν να προσεγγίσουν το κέντρο του Βόλου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πώς θα σας φαινόταν, αυτά τα Χριστούγεννα, να υιοθετούσατε έναν πιγκουίνο; Η WWF μάς παρακινεί να «στείλουμε αγάπη στην άκρη της Γης»

«Μία σπουδαία κίνηση για ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση» καλεί τους φιλόζωους και ευαισθητοποιημένους…

12 Δεκεμβρίου 2023

MRB: Τα μηνύματα των πολιτών – Ποια προβλήματα κυριαρχούν, πώς κρίνουν τους πολιτικούς αρχηγούς

Άνετο προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπικές τάσεις…

12 Δεκεμβρίου 2023

“Έφυγε” ο μεγάλος γκολτζής της ΑΕΚ Κώστας Νεστορίδης

Θρήνος στην οικογένεια της ΑΕΚ και σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού ο Κώστας Νεστορίδης έφυγε από…

12 Δεκεμβρίου 2023

Κυβερνοεπίθεση γιγαντιαίων διαστάσεων στη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ουκρανίας: Παρέλυσε το δίκτυο

Ο μεγαλύτερος διαχειριστής της κινητής τηλεφωνίας στην Ουκρανία, η Kyivstar κατήγγειλε μια πράξη «πολέμου» από…

12 Δεκεμβρίου 2023

Πλούσια η ιστορία του Τύπου στην Στερεά Ελλάδα – Εκδήλωση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την ιστορία του Τπου στη Στερεά Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στη Λαμία το απόγευμα…

12 Δεκεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα αντέγραφε κλειδιά, βιντεοσκοπούσε τα θύματα και «ξάφριζε» τα σπίτια τους

Οργανωμένο κύκλωμα που άδειαζε διαμερίσματα με τη χρήση κλειδιών ασφαλείας, τα οποία αντέγραφαν σε ειδικό…

12 Δεκεμβρίου 2023