Ελλάδα

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Το παιδί έχει αφεθεί στην τύχη του, δεν υπάρχει καμία μέριμνα», λέει η συνήγορος της

Την ώρα που οι εξελίξεις για την υπόθεση των συνεχόμενων βιασμών της 12χρονης από τον Κολωνό είναι συνεχείς, με τέσσερις ακόμα άνδρες να βρίσκονται πλέον στην προφυλακιστέοι κατηγορούμενοι για κατ΄εξακολούθηση κακοποίηση του παιδιού, η συνήγορος της 12χρονη καταγγέλλει ότι το θύμα έχει αφεθεί πλέον στην τύχη του και δεν υπάρχει καμία συντονισμένη μέριμνα για την προστασία του.
Ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρισκόμαστε εν αναμονή νέων ενταλμάτων σύλληψης, η Ασπασία Ταραχοπούλου μιλώντας στην ΕΡΤ προχώρησε σε σημαντικές καταγγελίες σε βάρος του κρατικού μηχανισμού που κατά την ίδια έχει παραμελήσει το παιδί.

«Το μόνο που έχει αυτό το παιδί είναι μία ψυχολογική υποστήριξη. Μία φορά την εβδομάδα πηγαίνει σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το σπίτι του για να το δει παιδοψυχολόγος, με κόστος που βαρύνει την οικογένεια, δεν υπάρχει καμία άλλη μέριμνα από την πολιτεία» είπε και κατήγγειλε πως ενώ ζητήθηκε και από την εισαγγελέα ανηλίκων και από την παιδοψυχολόγο κατ’ οίκον διδασκαλία, το μόνο που της παρασχέθηκε ήταν «πάρε τα βιβλία και διάβαζε στο σπίτι σου μόνος σου».

Συμπλήρωσε πως το παιδί κανονικά χρήζει καθημερινής υποστήριξης και πως αισθάνεται φοβερές ενοχές για τη μητέρα του που επιμένει από την πρώτη στιγμή πως γνώριζε τίποτα «Τώρα το παιδί ξεκλειδώνει και αρχίζει και καταλαβαίνει τι πραγματικά του έχει συμβεί. Δεν έχει επαφή με κανέναν παρά μόνο με το αδελφάκι του που ζουν μαζί. Είναι προβληματισμένο. Στεναχωριέται πολύ για την μητέρα του, για την οποία φωνάζει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει καμία σχέση και ότι είναι αθώα. Αισθάνεται ενοχές γιατί η μάνα του είναι στη φυλακή. Είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση» είπε η κ. Ταραχοπούλου.

Η ίδια αναφέρθηκε στην καθυστέρηση των ερευνών, καθώς, όπως είπε κάποιοι από τους προσφάτως συλληφθέντες το παιδί τούς έχει υποδείξει από την πρώτη στιγμή, ενώ στηλίτευσε τη συνεχή εξέταση του παιδιού με ανορθόδοξο τρόπο, δηλαδή στη ΓΑΔΑ. «Και αυτά επηρεάζουν και κακοποιούν το παιδί γιατί το φέρνουν αντιμέτωπο πάλι με αυτό που έχει γίνει, συνέχεια και συνέχεια και συνέχεια. Και κάπου πρέπει αυτό να τελειώσει. Πρέπει να βρεθούν όλοι οι ένοχοι αλλά όχι έτσι» είπε και επανέλαβε πως η ανήλικη τώρα συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί. «Την είχε κάνει υποχείριό του αυτός ο άνθρωπος, αν μπορώ να τον πω άνθρωπο. Εν πάσει περιπτώσει, θέλει να τα πει, δηλαδή θέλει να υποδείξει τους ενόχους και να βοηθήσει όσο μπορεί στη σύλληψή τους» κατέληξε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το