Ροή

Η βία στα γήπεδα είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας, όπως το κοινό έγκλημα

Μέχρι κι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, έχει υποστηρίξει με γραπτή δήλωσή του ότι τη βία στα γήπεδα την προκαλούν οι επιλεκτικές αποφάσεις των διαιτητών και η ανισονομία.

Αρα, έχουμε και λέμε: Δεν ξεκινάει ο Παππάς το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Αντιθέτως, θέλει σώνει και καλά να επαναρχίσει το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Η ανισονομία είναι εμφανής και αυταπόδεικτη. Είσαι εσύ ένας φιλήσυχος και νομοταγής φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Οχι φασαρία δεν κάνεις στο γήπεδο, αλλά κι εκεί που περπατάς, προσέχεις στον δρόμο μην τυχόν και πατήσεις κανένα μυρμήγκι. Την «ανισονομία», όμως, πώς να την αντέξεις; Πώς να κοιμηθείς το βράδυ, όταν σκέφτεσαι τον Κύζα που μέτρησε το γκολ του Καμπιάσο; Ολοι αυτοί οι νομοταγείς και φιλήσυχοι άνθρωποι, λοιπόν, που δεν είχανε ύπνο, αποφασίσανε να πάνε εκδρομή το Σαββατοκύριακο. Ξεκινήσανε πάνω από εκατό και φτάσανε στη Λευκάδα. Μέσα στην άγρια νύχτα. Εκεί που εντελώς τυχαία και συμπτωματικά γινότανε την ίδια μέρα ο τελικός Κυπέλλου στο μπάσκετ γυναικών. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Αμέσως θυμηθήκανε την ανισονομία. Πιάσανε τον φύλακα της γέφυρας, τον κλειδώσανε και τον κρατήσανε αιχμάλωτο. Βάλανε τα αυτοκίνητά τους με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην κλείνει η γέφυρα και να μπορούνε να φύγουνε. Βρήκανε λοστούς, βαριοπούλες και στειλιάρια. Σπάσανε αυτοκίνητα και βιτρίνες. Μπουκάρανε στο ξενοδοχείο, όπου έμεναν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και τα κάνανε λίμπα. Ρίξανε μολότοφ.

Κι επειδή τα χρώματα της βίας είναι όσα και του Ουράνιου Τόξου, γυρίζουμε ένα πίσω. Την παραμονή του αγώνα Ολυμπιακού-Αντερλεχτ, οπαδοί της βελγικής ομάδας διασκέδαζαν σε μπαρ στην περιοχή του Κεραμεικού. Οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν ντου κι έστειλαν τέσσερις στο νοσοκομείο. Αν, λοιπόν, δεχτούμε ως αιτία τη διαιτησία, θα πρέπει να ανατρέξουμε στο 1974. Στο περιβόητο Ολυμπιακός-Αντερλεχτ (3-0) στην Πάτρα, όπου ο Ούγγρος διαιτητής Παλοτάι δεν έδωσε στους ερυθρόλευκους τρία πέναλτι κι ακύρωσε τρία κανονικά γκολ. Κι επειδή δεν είχαν ξεχαρμανιάσει για τα καλά, την επομένη τη στήσανε στο ξενοδοχείο των Βέλγων. Με διακόσια μηχανάκια κλείσανε τη Λεωφόρο Συγγρού. Κι όταν τόλμησαν να επέμβουν οκτώ ομάδες της ΔΙΑΣ, πού σε πονεί και πού σε σφάζει. Τους εγκλώβισαν έξω από το γήπεδο πετώντας πέτρες, μπουκάλια και ξύλα.

Στη μάχη σώμα με σώμα, δύο αστυνομικοί για να μπορέσουν να ξεφύγουν πυροβόλησαν στον αέρα! Περιττό να αναφέρουμε ότι η αστυνομία σε κανένα από τα δύο γεγονότα δεν κατάφερε να κάνει έστω μια σύλληψη! Είναι προφανές ότι πρόκειται για εγκληματικές οργανώσεις. Οι λεονταρισμοί από πλευράς υφ. Αθλητισμού, κλείνουμε τη Θύρα 13, καταργούμε το Κύπελλο, και αδυναμία δείχνουν και δεν λύνουν το πρόβλημα. Το θέμα της βίας είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας. Οπως το κοινό έγκλημα στο σύνολό του.

Εκπαίδευση και εξειδίκευση
Και θέλει δουλειά, όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά επτά μέρες την εβδομάδα. Εδώ σ’ αυτήν τη σελίδα, στις 14 Φεβρουαρίου, είχαμε γράψει: «Δημιουργείται αθλητική αστυνομία. Με εκπαιδευμένους και ειδικευμένους αξιωματικούς. Αν ανέβουν π.χ. τα Τρίκαλα στη Σούπερ Λιγκ, με ποια γνώση και εμπειρία θα διαχειρισθεί ο αρμόδιος αξιωματικός ένα ματς με τον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό;». Αυτό ακριβώς που έγινε στη Λευκάδα. Αυτό που ήταν για όλους αναμενόμενο (αφού έπαιζαν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός) πλην της Αστυνομίας.

Το ΣτΕ και το κύπελλο
Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ο Σταύρος Κοντονής παρακαλάει το ΣτΕ να κάνει δεκτή την προσφυγή της ΕΠΟ και να ξαναρχίσει το Κύπελλο.

Ο φάκελος και η Ευρώπη…
ΚΑΙ ξαφνικά, μέχρι κι ο 10ος της βαθμολογίας, Ατρόμητος, διεκδικεί τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Ποντάροντας στην πιθανότητα να μην πάρει άδεια ο Πανιώνιος, ενώ έντονο είναι το παρασκήνιο σχετικά με την ΑΕΚ (λόγω του οικειοθελούς υποβιβασμού στη Γ’ Εθνική και των χρεών σε ποδοσφαιριστές κ.λπ.). Ολα αυτά θα ξεκαθαρίσουν έτσι μέχρι τις 4 Μαΐου, όταν θα αρχίσουν τα πλέι οφ. Σχετικά με την ΑΕΚ, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι έχει «τακτοποιήσει» αυτό το θέμα από πέρυσι. Οταν είχε απευθυνθεί στην ΟΥΕΦΑ, η οποία ενημέρωσε σχετικά την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θέμα με την αδειοδότησή της. Η ΑΕΚ πέρυσι, ούσα στη Β’ Εθνική, διεκδικούσε την ευρωπαϊκή της έξοδο μέσω του Κυπέλλου.

Δεδομένης της θετικής εισήγησης της ΟΥΕΦΑ, στην ΑΕΚ θεωρούν ότι η ανανέωση της αδειοδότησης αποτελεί για την ΕΠΟ μονόδρομο. Σιγουριά για την αδειοδότηση εκφράζουν και στον Πανιώνιο. Υποστηρίζοντας ότι με τα λεφτά από τις πωλήσεις των Μπουμάλ, Χατζηισαΐα ρύθμισαν τα χρέη τους σε Εφορία και ΙΚΑ. Ταυτόχρονα έχουν προχωρήσει σε διακανονισμούς σχετικά με τις οφειλές σε ποδοσφαιριστές, διαψεύδοντας ότι έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99. Ολα αυτά, βέβαια, μένει να αποδειχθούν μέσω του φακέλου που θα κατατεθεί στην ΕΠΟ.

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο σύζυγός της τη βιντεοσκοπούσε στην τουαλέτα και διοχέτευε γυμνές φωτογραφίες της

Μια αδιανόητη υπόθεση καταπάτησης προσωπικών δεδομένων έρχεται στο φως της δημοσιότητας και προκαλεί σοκ. Ειδικότερα,…

22 Μαρτίου 2024

Ιωάννινα: Σοκαριστικές μαρτυρίες για το πτώμα – «Στο χέρι είχε μια χειροπέδα και το όπλο του»

Συγκλονίζει η υπόθεση με την ανεύρεση της σορού ενός 50χρονου στα Ιωάννινα. Η αυτοψία του…

22 Μαρτίου 2024

Μόσχα: Η στιγμή που οι ένοπλοι μπαίνουν στον συναυλιακό χώρο και ανοίγουν πυρ – Δείτε βίντεο

Ένα περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall, κοντά στη Μόσχα, μεταδίδουν…

22 Μαρτίου 2024

Με επιτυχία η αιμοδοσία του σωματείου εργαζομένων της ΑΓΕΤ – Συγκεντρώθηκαν 30 μονάδες αίματος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αιμοδοσία την 21η Μαρτίου που πραγματοποίησε το Σωματείο ΑΓΕΤ, στον χώρο…

22 Μαρτίου 2024

Mηνιγγίτιδα: Σε κρίσιμη κατάσταση η 42χρονη στην Αμαλιάδα – Στο ΚΑΤ η 19χρονη

Προβληματισμό και ανησυχία έχουν προκαλέσει τα δυο σοβαρά περιστατικά μηνιγγίτιδας στη χώρα μας. Το πρώτο…

22 Μαρτίου 2024

Εργαζόμενοι ΕΡΓΟΣΕ: Να μη γίνουν οι διώξεις για τα Τέμπη ρωμαϊκή αρένα

Τους πολιτικούς προσταμένους της ΕΡΓΟΣΕ βάζουν στο κάδρο των ευθυνών για τις καθυστερήσεις και τις…

22 Μαρτίου 2024