Ροή

Βαριές καταγγελίες από την αντιπολίτευση για συναλλαγές – Ο Δήμος Βόλου αγοράζει οικόπεδο από τον Γ. Μουλά

Πέντε σχεδόν μήνες μετά την πρώτη απόπειρα, η δημοτική αρχή επανέφερε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο το σκανδαλώδες θέμα αγοράς από το Δήμο έκτασης στον Άγιο Στέφανο ιδιοκτησίας Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εν Ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Ν.Μαγνησίας. 1050 δημόσιοι υπάλληλοι, με περιουσίες στο Σωρό με πρόεδρο τον Γ. Μουλά αδυνατούν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και αγοράζεται η έκταση από τον Δήμο.

Πολιτική δήλωση αποδοκιμασίας υπέγραψαν 13 δημοτικοί σύμβουλοι.

Αφού κατά την γνώμη της δημοτικής αρχής ξεπεράστηκαν τα όποια νομικά προβλήματα σχετιζόταν με το γνωστό ….κώλυμα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  και την ανάκληση της τότε απόφασης, με σκοπό να υπάρξει νέα χωρίς την συμμετοχή του τελευταίου στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου ,το επίμαχο θέμα επανήλθε ξανά στο προσκήνιο.

Συγκεκριμένα  όπως τονιζόταν στην εισήγηση ο Δήμος Βόλου σκοπεύει να δημιουργήσει κοινωνικό κέντρο, αθλητικούς χώρους καθώς και «Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Κέντρο» και οιαδήποτε άλλη υποδομή κοινωφελούς χαρακτήρα απαιτηθεί΄΄

«Φυσικά για την δημοτική αρχή είναι αμελητέα δεοντολογικά ζητήματα που τίθενται αφού ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Μουλάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μουλάς , είναι το ίδιο πρόσωπο. Επιπρόσθετα σύμφωνα με τα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής για τον χώρο αυτό  υπάρχει μελέτη <<σχετική>> που βέβαια δεν έχει εμφανιστεί ποτέ, αλλά προβλέπει χώρους που στεγάζουν κοινωνικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις, Αστρονομικό Κέντρο δίπλα στη θάλασσα και μέσα σε κατοικημένη περιοχή αλλά και οιαδήποτε άλλη χρήση προκύψει. Και μόνο αυτό από μόνο του είναι <<μνημείο >> προχειρότητας και <<προσφορά>> σ’ όλους τους μελετητές παγκοσμίως που δεν έχουν μέχρι σήμερα <<μελετήσει>> , είμαστε σίγουροι , κάτι παρόμοιο. Είναι γνωστό πια σε όλους ότι στο Βόλο έχουμε , εδώ και πολύ καιρό, νέα <<ήθη>> , ανοίγουμε νέους << ορίζοντες>> και διαπνεόμαστε από νέες <<αντιλήψεις>>.

Το ζήτημα όμως ,που έχει φυσικά νομικές προεκτάσεις  , είναι  κυρίως πολιτικό», τονίστηκε από την πλευρά των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων.

Ενώ ο Δήμος έχει τεράστια ακίνητη περιουσία, τόσο μεγάλη που μέρος της δεν είναι ακόμα πλήρως καταγεγραμμένο  και έτοιμο προς  άμεση αξιοποίηση, ενώ η σημερινή δημοτική αρχή μέχρι και με ειδικό σύμβουλο αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας πήρε απόφαση να συνεργαστεί ( με διόλου ευκαταφρόνητη αμοιβή), ενώ οι ανάγκες του Δήμου είναι σαφώς άλλες σε μια εποχή που και το τελευταίο ευρώ μετράει, η  δημοτική αρχή κρίνει πως είναι επιτακτικό να προβεί σε μια αγορά ακινήτου χωρίς να αναφέρει πόσο θα κοστίσει «με σκοπό να πραγματώσει της πολιτικές της ονειρώξεις για το νέο Μονακό χωρίς βέβαια ούτε μια μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας», επισημάνθηκε από τους ανεξάρτητους

«Θράσος και συναλλαγές»

Η κ. Νατάσσα Οικονόμου ανέφερε πως πρόκειται για απύθμενο θράσος της δημοτικής αρχής η απόφαση για αγορά του οικοπέδου και τόνισε ότι ο Γ. Μουλάς παραδέχτηκε πως όλα γίνονται για τον ΕΝΦΙΑ όπου υπόλογος στο κράτος για την πληρωμή του είναι ο ίδιος.

Τόνισε ότι η δημιουργία αστρονομικού κέντρου είναι επινόηση της δημοτικής αρχής και σημείωσε ότι η εισήγηση που κατατέθηκε είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του οικοδομικού συνεταιρισμού και ο δήμος θα αγοράσει ένα οικόπεδο που δεν τον εξυπηρετεί σε τίποτα.

Είπε πως πρόκειται για ανερμάτιστη και ασύμφορη ενέργεια, περίπτωση συναλλαγής και χαριστική πράξη.

«Στο πρόσωπο του Μουλά συμπίπτουν οι ιδιώτες του πωλητή και του αγοραστή. Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει δηλαδή», τόνισε.

Ο Α. Νάνος είπε πως θα συμφωνήσει με το θέμα μόνο εάν το οικόπεδο χαριστεί στο δήμο από τον συνεταιρισμό και ο κ. Γαργάλας τόνισε πως οι πράξεις Μουλά είναι αδιανόητες.

Τη μεταβίβαση του ακινήτου δωρεάν προς το δήμο επισήμαναν οι κ.κ. Διαμαντένιας και Πατσιαντάς για αν συμφωνήσουν και ο Θανάσης Θεοδώρου δήλωσε πως θα αποκτηθούν χρήσεις γης για εμπορικές δραστηριότητες.

 Η πλειοψηφία αποχώρησε από τη συνεδρίαση όταν συζητούνταν το θέμα του Σωρού.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Eurovision 2024: Υποψήφιος του Ισραήλ σκοτώθηκε στη Γάζα

Ένας Ισραηλινός έφεδρος σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες εβδομάδες μετά την επιτυχή οντισιόν σε…

27 Δεκεμβρίου 2023

«Μόνος στην Ντάουνινγκ Στριτ»: Το απολαυστικό βίντεο του Ρίσι Σούνακ για τα Χριστούγεννα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ μοιράστηκε ένα μοναδικό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμπνευσμένο από…

27 Δεκεμβρίου 2023

Iαπωνία: Πολυτελές πολυκατάστημα ζήτησε «συγγνώμη» για 807 χριστουγεννιάτικες τούρτες που κατέρρευσαν

Από την εμπόλεμη ζώνη και όχι από το ζαχαροπλαστείο ή ένα έστω υποτυπωδώς οργανωμένο εργαστήριο…

27 Δεκεμβρίου 2023

Meteo: Οι επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Ελλάδα από το 2000 έως το 2023

Τις κοινωνικο - οικονομικές επιπτώσεις στην Ελλάδα την περίοδο 2000–2023 από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…

27 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ και τον Ιανουάριο

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα e-εργαστήρια (workshops) ομαδικής συμβουλευτικής από εξειδικευμένα στελέχη της…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε στο Ρέντη

Σε δήλωση του για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που είχε χτυπηθεί βαριά στα επεισόδια…

27 Δεκεμβρίου 2023