Ελλάδα

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ

Βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ όταν η συμφωνία των Πρεσπών φθάσει στη Βουλή, εμφανίστηκε ο κυβερηνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.  Από τη μεριά της η κυβέρνηση, και ιδιαίτερα από τη μεριά του Πρωθυπουργού, ποτέ ένα κακώς εννοούμενο μικροπολιτικό συμφέρον ή οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν θα μπουν πάνω από αυτό το οποίο θεωρεί και είναι συμφέρον της χώρας. Επομένως, το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής, εφόσον ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα, πράγμα το οποίο δεν προβλέπεται να γίνει πριν τα τέλη Ιανουαρίου, η ελληνική πλευρά οφείλει να καταθέσει τη συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο, να συζητήσει επ’ αυτής και τελικά να την κυρώσει με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που προβλέπεται. Η γνώμη μου είναι ότι όλα αυτά θα συμβούν καθώς υπάρχει ο κοινοβουλευτικός και πολιτικός συσχετισμός για την κύρωση χωρίς να προκληθούν οιουδήποτε τύπου πολιτικές εξελίξεις που δεν θα σχετίζονται με τη συμφωνία». Σχολιάζοντας τη δήλωση Καμμένου ότι εφόσον έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε: «Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει τους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς όρους για να ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία».

Και ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ απάντησε: «Βεβαίως, και θα έχει είμαι πεπεισμένος για αυτό. Ωστόσο, θεωρώ ότι είναι μια συζήτηση που δεν είναι αναγκαίο να κάνουμε τώρα».

Κληθείς δε να σχολιάσει την παραίτηση Κοτζιά, είπε: «Ο κ. Κοτζιάς όπως είπε και ο Πρωθυπουργός είναι ένα πολιτικό στέλεχος και ένας διανοούμενος που ο Πρωθυπουργός σέβεται και ακούει και με τον οποίο συζητάει, είχε και θα έχει μια στενή συνεργασία. Έχουν γραφτεί πολλές ανακρίβειες ως προς την παραίτησή του που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν περιγράφουν την κατάσταση όπως έχει. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση είναι η ενότητά της. Οι πολιτικές πρωτοβουλίες του Νίκου Κοτζιά όπως είναι για παράδειγμα η πρωτοβουλία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προχωρά, αυτό είναι το κύριο στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Άγιοι Ανάργυροι: Ακόμη μια εξοργιστική καταγγελία για το Αστυνομικό Τμήμα

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες των γυναικών, θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας για το ΑΤ Αγίων Αναργύρων…

4 Απριλίου 2024

«Μνημείο αναισθησίας» η αντιμετώπιση που είχε η 28χρονη από τους αστυνομικούς – Σοκ από τα όσα κατέθεσαν

Σοκ και δέος προκαλούν τα όσα έχουν υποστηρίξει στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί που βρίσκονταν…

4 Απριλίου 2024

Γυναίκα έβαλε φωτιά και έκαψε το σπίτι του συντρόφου της

Νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο φως από την περιοχή του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, η οποία…

4 Απριλίου 2024

Πρόστιμο σε ηλικιωμένη που προκάλεσε πυρκαγιά

Πρόστιμο ύψους 500 ευρώ επιβλήθηκε σε 79χρονη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Η ηλικιωμένη συνελήφθη…

4 Απριλίου 2024

GreenYourAir: Επιβαρυμένη η ατμόσφαιρα στον Βόλο το 2023, αλλά με μικρή βελτίωση

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας GreenYourAir.org με επιστημονικούς υπεύθυνους τον αναπληρωτή καθηγητή Γεώργιο Κ.Δ.…

4 Απριλίου 2024

Νέα επίθεση Φασούλα κατά της διοίκησης Λιόλιου για το θέμα του επίτιμου προέδρου

Ο Παναγιώτης Φασούλας και ο συνδυασμός του, «Πρώτα το Μπάσκετ», εξαπέλυσαν νέα επίθεση κατά της…

4 Απριλίου 2024