Ελλάδα

Άγιοι Ανάργυροι: Ακόμη μια εξοργιστική καταγγελία για το Αστυνομικό Τμήμα

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες των γυναικών, θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας για το ΑΤ Αγίων Αναργύρων και την συμπεριφορά που είχαν απέναντί τους οι αστυνομικοί, όταν ζήτησαν βοήθεια.

Στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» μίλησε μια μητέρα δύο παιδιών, η οποία έχει υποστεί επίσης φρικτή κακοποίηση από τον πρώην σύντροφό της και η οποία, όπως αναφέρει, έχει απευθυνθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα στους αστυνομικούς του συγκεκριμένου τμήματος.

«Μου αρνήθηκαν περιπολικό»
«Δυστυχώς, θα μπορούσα να είμαι και εγώ στη θέση της άτυχης Κυριακής. Έχω βρεθεί όμως στη θέση του να πάω να ζητήσω περιπολικό και να μου αρνηθούν με την δικαιολογία πως πρέπει να καλέσω το 100. ‘’Πήγαινε εκεί και αν γίνει κάτι κάλεσέ μας’’, ‘’δεν μπορούμε τώρα να σου φέρουμε περιπολικό’’ και άλλες τέτοιες δικαιολογίες», αναφέρει αρχικά στην καταγγελία της.

Μάλιστα, η γυναίκα αυτή είχε ζητήσει περιπολικό καθώς είχε δει τον πρώην σύντροφό της να την παρακολουθεί και ήθελε να βγει να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο, για να λάβει την απάντηση αυτή.

«Καμία ασφάλεια»
«Τους είπα σας παρακαλώ, πρέπει να πάρω τα παιδιά από το σχολείο και μου είπαν ‘’μην φοβόσαστε, δεν κάνουν κάτι, έτσι κάνουν για να σας τρομοκρατήσουν αυτοί οι άνθρωποι’’. Αυτό γίνεται ένα χρόνο τώρα αλλά αυτό το τελευταίο περιστατικό είναι περίπου πριν 1,5 μήνα», περιγράφει στη συνέχεια.

Η γυναίκα επισημαίνει πως μένει μόνη της μαζί με τα παιδιά και πως δεν έχει καμία βοήθεια και προστασία από την πολιτεία μετά την καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία. «Καμία ασφάλεια, φοβάμαι να πάω στις κούνιες. Καμία προστασία, είναι σαν να ζω στη φυλακή, να φοβάμαι να βγω από το σπίτι μου», τονίζει.’

«Πήγα μαυρισμένη από το ξύλο και με έδιωξαν»
Νωρίτερα, μίλησε στο Mega ακόμη μια γυναίκα που είχε απευθυνθεί στο ίδιο τμήμα, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή Γρίβα, καταγγέλλοντας πως ο αστυνομικός στο φυλάκιο δεν την άφησε να μπει καν στο κτίριο, ενώ ήταν σε άθλια κατάσταση, χτυπημένη, ενώ πήγε για δύο μέρες συνεχόμενα, αναζητώντας βοήθεια από τις Αρχές.

«Μου είπε ”καλύτερα να φύγετε”»
Όπως αναφέρει η γυναίκα στη μαρτυρία της: «Πριν δύο χρόνια βίωσα ενδοοικογενειακή βία. Βρήκα τη δύναμη και πήγα στο Α.Τ των Αγίων Αναργύρων να το καταγγείλω. Ο αστυνομικός στο φυλάκιο δεν με αντιμετώπισε σωστά. Ήμουν άγρια ξυλοδαρμένη, με μώλωπες και μου είπε πως δεν μπορώ να ανέβω γιατί υπάρχει πάνω μία άλλη διαδικασία αυτοφώρου και θα χρειαστεί να περιμένω. Με ρώτησε εάν με χτύπησε, και ήμουν μαυρισμένη, και μου είπε ”καλύτερα να φύγετε” και να πάω με δικηγόρο. Γύρισα σπίτι και προσπάθησα την επόμενη πάλι ημέρα. Είχε βάρδια κάποιος άλλος αστυνομικός και διαδραματίστηκε πάλι το ίδιο σκηνικό. Μου είπαν πως θα περιμένω πολλές ώρες γιατί ο αξιωματικός υπηρεσίας έχει πάλι αυτόφωρο. Δεν μπήκα μέσα ποτέ».

Όπως τονίζει η γυναίκα: «Το θέμα είναι να αλλάξει και η νομοθετική ρύθμιση για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Εγώ μετά κινήθηκα νομικά. Είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα και τώρα μου είναι δύσκολο να μιλήσω. Θυμήθηκα ξανά το περιστατικό όταν το είδα. Πώς πήγα να ζητήσω βοήθεια και δεν με άκουσαν».

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Μνημείο αναισθησίας» η αντιμετώπιση που είχε η 28χρονη από τους αστυνομικούς – Σοκ από τα όσα κατέθεσαν

Σοκ και δέος προκαλούν τα όσα έχουν υποστηρίξει στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί που βρίσκονταν…

4 Απριλίου 2024

Γυναίκα έβαλε φωτιά και έκαψε το σπίτι του συντρόφου της

Νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο φως από την περιοχή του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, η οποία…

4 Απριλίου 2024

Πρόστιμο σε ηλικιωμένη που προκάλεσε πυρκαγιά

Πρόστιμο ύψους 500 ευρώ επιβλήθηκε σε 79χρονη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Η ηλικιωμένη συνελήφθη…

4 Απριλίου 2024

GreenYourAir: Επιβαρυμένη η ατμόσφαιρα στον Βόλο το 2023, αλλά με μικρή βελτίωση

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας GreenYourAir.org με επιστημονικούς υπεύθυνους τον αναπληρωτή καθηγητή Γεώργιο Κ.Δ.…

4 Απριλίου 2024

Νέα επίθεση Φασούλα κατά της διοίκησης Λιόλιου για το θέμα του επίτιμου προέδρου

Ο Παναγιώτης Φασούλας και ο συνδυασμός του, «Πρώτα το Μπάσκετ», εξαπέλυσαν νέα επίθεση κατά της…

4 Απριλίου 2024

Δημοσκόπηση OPEN: Ποια κόμματα έχασαν και ποια κέρδισαν μετά την πρόταση μομφής για τα Τέμπη

Αρκετοί είναι οι πολίτες που θεωρούν πως η Νέα Δημοκρατία έχασε πολιτικά, μετά την κατάθεση…

4 Απριλίου 2024