Αθλητισμός

«Τζάμπολ στην Α1 ΕΣΚΑΘ – Αρχίζει πάλι η δράση μετά την περσινή διακοπή

Επιστρέφουν στη δράση οι ομάδες της ΕΣΚΑΘ μετά την περσινή διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του κορωνοϊού. Φέτος η διοργανώτρια αρχή φιλοδοξεί να ολοκληρωθεί η περίοδος χωρίς προβλήματα και να έχουμε όμορφο θέαμα στο παρκέ. Ρεπό στην πρεμιέρα για τον 1ο όμιλο έχει ο Ίωνας.
Μία περίεργη χρονιά ήταν η περσινή, καθώς το πρωτάθλημα δεν ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Φέτος, όμως, η αγωνιστική περίοδος αρχίζει από σήμερα, με τα παιχνίδια να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών λόγω των κανόνων υγείας του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται ότι στον 1ο όμιλο της Α1 ΕΣΚΑΘ μετέχουν οκτώ ομάδες από τον νομό Μαγνησίας και συγκεκριμένα οι Αιολικός, Ανάληψη, Αγριά, ΑΕΒ Διμηνίου, Γ.Σ. βόλου, Ίωνας, Ελευθεριακός και Ανόρθωση, ενώ το γκρουπ συμπληρώνουν οι Κεραυνός, Γ.Σ. Νίκαιας και Νίκαια 2012 από τον νομό Λάρισας.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου (τέσσερις ομάδες) θα παίξουν χιαστί στα πλέι οφ, στις δύο νίκες, με τις νικήτριες να αναμετρώνται στον τελικό απ’ όπου θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής, που θα αναρριχηθεί στην Γ’ Εθνική. Το πόσες ομάδες θα πέσουν (από εννέα έως 11 και από τους δύο ομίλους) θα εξαρτηθεί από το αν θα υπάρχουν υποβιβασμοί θεσσαλικών ομάδων από την Γ’ Εθνική.

Αγριά-ΑΕΒΔ

Η πρώτη χρονικά μαγνησιώτικη «μονομαχία» της χρονιάς θα διεξαχθεί σήμερα στις 17.30 στο κλειστό Αγριάς, όπου η ομώνυμη ομάδα κοντράρει την Αθλητική Ένωση Βόλου Διμηνίου. Πέρσι το συγκρότημα του Γιάννη Στεργιόπουλου «φλέρταρε» με την άνοδο, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού γνώρισε την ήττα στο μπαράζ.

Αυτό όμως δεν αποθαρρύνει τους «κιτρινόμαυρους» που και φέτος βάζουν ψηλά τον πήχη. Οι Γιώργος Ίλτσογλου και Στέφανος Διγενής επέστρεψαν σε Ανάληψη και Νίκη αντίστοιχα, ενώ αποχώρησε και ο Δημήτρης Καραθάνος. Ωστόσο η διοίκηση της Αγριάς φρόντισε να δυναμώσει τη «φροντ λάιν» με τον Ηλία Σταυροθεόδωρο και τον Σταμάτη Σκαμάγκα, που πέρσι αγωνίστηκαν στην Γ’ Εθνική με τη Νίκη και τον Ολυμπιακό Β. αντίστοιχα, ενώ σημαντική είναι και η προσθήκη του Βαγγέλη Κουρατίδη.

Στη διάθεση του κ. Στεργιόπουλου βρίσκονται οι: Χρήστος Καλογερόπουλος, Σάββας Καραμανλής, Τάσος Κουρατίδης, Βαγγέλης Γεωργατζής, Βασίλης Παλάσκας, Χρήστος Καρασάββας, Ταξιάρχης Μαλαματίνης, Αλέξανδρος Σουλιώτης, Αντώνης Μητρουλας, Σπύρος Ρόσσιος, Γιώργος, Χρηστάκης, Ηλίας Σταυροθεοδωρος, Νίκος, Στάμος, Σταμάτης Σκαμάγκας.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΒΔ άλλαξε τεχνικό με τον Άγη Τζούμα να παίρνει την σκυτάλη από τον Κώστα Σιδηρόπουλο, ο οποίος πήρε θέση στο προπονητικό τιμ της Ολύμπιας Λάρισας. Πάντως όλοι στις τάξεις των «πορτοκαλί» είναι συγκλονισμένοι με τον θάνατο του παίκτη της ομάδας, Λέντζο Γκιοκάι, σε τροχαίο δυστύχημα πριν λίγες ημέρες.

Η σύνθεση: Παύλος Τσινίκας, Μένιος Πάντος, Χρήστος Νίκολης, Γιώργος Νίκολης, Δήμος Κουτσομπόρης, Ορφέας Δραγατζίκης, Γιώργος Ντελής, Φώτης Πουλίτσης, Άγγελος Χριστιάς, Σωτήρης Ιωαννίδης, Στάθης Ζούρης, Νίκος Βλάχος, Κώστας Χαρχαρής, Άγγελος Καλιντζέος.

Ελευθεριακός-ΓΣ Βόλου

Το δεύτερο τοπικό ντέρμπι πραγματοποιείται στο κλειστό «Β. Παρασκευόπουλος», όπου στις 19.30 «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» Ελευθεριακός και Γ.Σ. Βόλου. Ο Ελευθεριακός στάθηκε τυχερός πέρσι, καθώς γλίτωσε τον υποβιβασμό εξαιτίας του πρόωρου τέλοςυ του πρωταθλήματος και φέτος θα δώσει πάλι «μάχη» για τη σωτηρία.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο σκοπός των προπονητών Παναγιώτη Τύμπα και Γιώργου Ντάκη είναι να αναδείξουν νέα ταλέντα στον χώρο της βολιώτικης καλαθοσφαίρισης. Υπό τις οδηγίες τους βρίσκονται οι: Λευτέρης Μούτσιος, Βασίλης Ζήσης, Γιώργος Καραφέρης, Βασίλης Ντάκης, Μάριος Κορτέσης, Αλέξανδρος Τσούκας, Στέργιος Χατζόπουλος, Στέργιος Αυλογιάρης, Αλέξανδρος Λακαβάλα, Μάριος Τσίρος, Κωνσταντίνος Κυριαζής, Βασίλης Κοντογιάννης, Χρήστος Νικολαΐδης, Αντώνης Χαϊμαντάς, Παναγιώτης Σπανόπουλος, Νίκος Κουρουπάκης.

Αιολικός-Κεραυνός

Η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετική για τον Αιολικό. Βρισκόταν μέσα στις θέσεις των πλέι οφ πριν διακοπεί το πρωτάθλημα, ενώ οι έφηβοι κατέκτησαν τον πανθεσσαλικό τίτλο. Φέτος τα πράγματα θα είναι δύσκολα, καθώς αποχώρησε ένα από τα βασικά ατού, ο Παναγιώτης Λογοδότης πήρε μεταγραφή για σύλλογο των Αθηνών. Παρόλα αυτά στόχος των ιθυνόντων του συλλόγου είναι να συνεχίσουν να βγάζουν νέα παιδιά από τα «σπλάχνα» του. Πρώτος αντίπαλος για τους «γαλάζιους» είναι ο Κεραυνός σήμερα στις 5.30 μ.μ. στο κλειστό Ν. Ιωνίας

Στη θέση του προπονητή βρίσκεται από φέτος ο Δημήτρης Καραγιώργος, που πέρσι ήταν συνεργάτης του Γιώργου Κοσμάτου στη Νίκη. Ο Βολιώτης προπονητής πήρε τη θέση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα ενισχύσει την ομάδα ως καλαθοσφαιριστής.

Οι παίκτες που έχει υπό τις εντολές του ο κ. Καραγιώργος είναι οι Νίκος Ζαμπέτογλου, Βασίλης Μπαϊράμης, Φίλιππος Σέρρης, Άγγελος Ζαρνακούπης, Βλαδίμηρος Καραγιώργος, Στάθης Γουμενόπουλος, Απόλλων Μισαηλίδης, Αντώνης Σαμαράς, Νίκος Κουτσούκης, Παναγιώτης Παρισάκης, Παναγιώτης Παπαστρατής, Θαλής Νασίκας, Γιώργος Σμύρνης, Παναγιώτης Βαγιόπουλος, Μάριος Δαρτιώτης, Γιάννης Κολτσιδόπουλος.

Ανόρθωση-Γ.Σ. Νίκαιας

Αναμφισβήτητα ο ρόλος του πρωταθλητή στις μεταγραφές ανήκει στην Ανόρθωση. Αν και μετέχει για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του συλλόγου στην Α1 ΕΣΚΑΘ, η πείρα περισσεύει, αφού ήρθαν στην ομάδα παίκτες κλάσης εθνικών κατηγοριών, όπως οι Δημήτρης Μπόγδανος, Θωμάς Γεωργίου, Θωμάς Καραγεώργος.

Μπορεί οι «κυανέρυθροι» ανοικτά να μην το λένε, αλλά βάσει της αξίας του ρόστερ σίγουρα επιθυμούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η αρχή γίνεται σήμερα στις 18.00. στο ΕΑΚ Βόλου με τον Γ.Σ. Νίκαιας.

Στο «τιμόνι» παρέμεινε ο Μιχάλης Καπουρνιώτης, ο οποίος έχει υπό τις οδηγίες του τους: Θωμά Γεωργίου, Άκη Ανδρεόγλου, Νίκο Ακριβόπουλο, Γιάννη Τραϊανού, Θωμά Καραγεώργο, Βασίλη Κοντάκη, Κυριάκο Καλλέργη, Νίκο Γαλανάκη, Χρήστο Παπαϊωάννου, Γιώργο Καραθανάση, Ζήση Αβέλα, Δημήτρη Μπόγδανο, Παντελή Σιμώτα, Βαγγέλη Συλεόπουλο, Σίμο Φιλίππου και Βασίλη Ντίκα.

Νίκαια 2012-Ανάληψη

Με την έτερη ομάδα της Νίκαιας αγωνίζεται η έτερη νεοφώτιστη ομάδα του Βόλου. Λόγος για την Ανάληψη, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας (17.30) τον Γυμναστικό Σύλλογο.

Το συγκρότημα του Στέφανου Τύμπα έκλεψε την παράσταση πέρσι, όταν πήρε την άνοδο στην Α1 χωρίς να υποστεί ήττα. Ωστόσο τώρα η αποστολή του θα είναι πολύ πιο δύσκολη, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνουν και οι πολλές απουσίες. Πιο αναλυτικά απουσιάζουν οι Καζεπίδης, Μπαρώτας Καμπούρης που έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις και οι Κουντούρης, Νικόπουλος, Γκουντόπουλος που είναι τραυματίες. Επίσης αμφίβολοι λόγω τραυματισμού θεωρούνται οι Βούλγαρης και Πανιόπουλος. Επομένως όλα τα παραπάνω καθιστούν τρομερά δύσκολη την επανεμφάνιση της Ανάληψης στην Α1 ΕΣΚΑΘ.

Προπονητής διατηρήθηκε ο Στέφανος Τύμπας, ο οποίος για τη φετινή χρονιά θα βασιστεί στους: Κώστα Αλεξίου, Δημήτρη Καζεπίδη, Ντένη Βουγιούκα, Γιάννη Χροναίο, Γιώργο Ίλτσογλου, Γιώργο Μπαρώτα, Φάνη Αγγελοκωστόπουλο, Κώστα Μπακίρη, Χρήστο Ανέστη, Δημήτρη Τσαγκλή, Αλκίνοο Μπακίρη, Αντώνη Νικόπουλο, Αχιλλέα Ντάτσιο, Άρη Βούλγαρη, Δημήτρη Γκουντόπουλο, Χρήστο Παπαγεωργίου, Γιώργο Κουντούρη, Χρήστο Καμπούρη, Φίλιππο Πανιόπουλο.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων της πρεμιέρας

Ανακοινώθηκαν από την ΕΣΚΑΘ οι διαιτητές και γραμματείες των αγώνων της πρεμιέρας. Το πρόγραμμα για τον 1ο όμιλο της Α1 είναι το ακόλουθο:

Κλ. Ν. Ιωνίας 17.30 Αιολικός-Κεραυνός, διαιτητές: Π. Μπουγλός, Ηλιόπουλος, γραμματεία: Μαριτσούδη, Βενετσάνος, Μαυρομιχάλης.

Κλ. «Ι. Πατάκης» 17.30 Νίκαια 2012-Ανάληψη, διαιτητές: Γεωργούδης, Δότα.

Κλ. Αγριάς 17.30 Αγριά-ΑΕΒΔ, διαιτητές: Ι. Μπουγλός, Κοντοστάθης, γραμματεία: Γκαλίδη, Ανδριοπούλου, Βελετζάς.

ΕΑΚ Βόλου 18.00 Ανόρθωση-ΓΣ Νίκαιας, διαιτητές: Ζαχαρής, Παπαγιώτης, γραμματεία: Χατζητρακόσιας, Βούλγαρης, Καροτσάκης. Κομισάριος: Μόρφη.

Κλ. «Β. Παρασκευόπουλος» 19.30 Ελευθεριακός-ΓΣ Βόλου, διαιτητές: Γιαννουλής, Καραθάνος, γραμματεία: Μαρούσος, Πασιάς, Πολύζος.

Share
Ετικέτες: Α1 ΕΣΚΑΘ

Πρόσφατα άρθρα

Κουρέτας και Τσικριτσής έκαψαν τον βασιλιά Καρνάβαλο στον Τύρναβο (φωτό – βίντεο)

Με την καύση του βασιλιά Καρνάβαλου και τη ρίψη πυροτεχνημάτων έληξε η μεγάλη παρέλαση του…

17 Μαρτίου 2024

Ισλανδία: Βρυχάται το ηφαίστειο στη χερσόνησο Ρέικιανες – Δείτε live εικόνα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η νότια Ισλανδία λόγω της έκρηξης του ηφαίστειου, που βρίσκεται…

17 Μαρτίου 2024

Έκαψαν τον καρνάβαλο στην Πάτρα – Περισσότεροι από 60 χιλιάδες πολίτες πήραν μέρος στις εκδηλώσεις

Περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές μετέφεραν για περίπου έξι ώρες το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα της…

17 Μαρτίου 2024

Εκλογές στη Ρωσία: Νίκη του Πούτιν με μεγάλο ποσοστό δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Όπως αναμενόταν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία του στην προεδρία της…

17 Μαρτίου 2024

Κομφετί, χορός και τραγούδι στην καρναβαλική παρέλαση στην Ξάνθη

Με χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες πλημμύρισε την Κυριακή (17/03) η Ξάνθη, για τη μεγάλη καρναβαλική…

17 Μαρτίου 2024

Να τιμωρηθεί, δεν θέλω συγγνώμη, λέει ο μάγειρας που δέχθηκε επίθεση για μια μερίδα κοντοσούβλι

O μάγειρας σε ουζερί της Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από…

17 Μαρτίου 2024