Κατηγορίες: Ελλάδα

Τσίπρας: Δε λέω «λεφτά υπάρχουν», ούτε έχουμε μαγικό ραβδί

«Δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας, να πάρουμε μια ιστορική ρεβάνς. Θέλουμε να ενώσουμε κι όχι να διχάσουμε», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έξι μέρες πριν τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου και μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 τόνισε πως αντίπαλός του δεν είναι ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Βενιζέλος «που ήταν οι τροχοί μιας άμαξας» αλλά το σύστημα διαπλοκής της οικονομικής με την πολιτική εξουσία.

Με ορίζοντα το επίμαχο ζήτημα των συμμαχιών και το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να μην πάρει αυτοδυναμία, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αποτελεί τη βάση για συνεργασίες, αποκλείοντας «τις δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή». «Με  τα υλικά του χθες, δεν μπορείς να δημιουργήσεις το αύριο», είπε εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα υπάρξουν δυνάμεις που θα αποδεχτούν την άμεση υλοποίηση του προγράμματος.

«Η επόμενη μέρα δεν θα έχει Τρόικα, μνημόνιο, δεσμεύσεις»

Ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη, υπογράμμισε πως «είναι αστείο να συζητάμε για χρονοδιαγράμματα που συμφωνήθηκαν με την προηγούμενη κυβέρνηση» και διεμήνυσε πως δεν θα υπάρχει τρόικα, μνημόνιο και οι δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά.  Τόνισε πως «είναι άλλο πράγμα η δανειακή σύμβαση και άλλο το μνημόνιο» και διαβεβαίωσε πως «θα σεβαστούμε τις θεσμικές μας δεσμεύσεις μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση. Οι δεσμεύσεις αυτές μας περιορίζουν ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους όχι ως προς το μέσο υλοποίησης».

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, και με ορίζοντα τη συζήτηση για την ποσοτική χαλάρωση είπε πως δεν μπορεί να διανοηθεί μια απόφαση που θα έθετε τη χώρα «η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο αναποτελεσματικών και αδιεξόδων πολιτικών λιτότητας, να τιμωρηθεί με έναν τέτοιο τρόπο», ενώ διερωτήθηκε τι κάνει επ’ αυτού ο πρωθυπουργός και η Κεντρική Τράπεζα της χώρας;

«Λεφτά δεν υπάρχουν»

Τέλος, εμφανίστηκε προσγειωμένος λέγοντας «εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι λεφτά υπάρχουν». Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε πως ο  κόσμος δεν προσδοκά  να κάνουμε τη νύχτα μέρα. «Ούτε να εχουμε μαγικό ραβδί, ούτε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές σε λίγες μέρες», είπε αισιοδοξώντας πως «ακόμη κι αν έχουμε δυσκολίες, ανηφόρα μπροστά μας που θα έχουμε ανηφόρα, με ενότητα και προσπάθεια θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έρχεται έκτακτο δώρο Πάσχα: Το χρονοδιάγραμμα για αύξηση του κατώτατου μισθού

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο επίδομα Πάσχα στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, υπό προϋποθέσεις…

12 Φεβρουαρίου 2024

56χρονος κατέρρευσε στο σπίτι του – Υπέστη έμφραγμα

Στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μεταφέρθηκε εσπευσμένα ένας 56χρονος Λαρισαίος, έπειτα από έμφραγμα που υπέστη…

12 Φεβρουαρίου 2024

Κλειδώνουν σήμερα οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τους αγρότες: Ποια άλλα μέτρα «ψήνονται»

Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν σήμερα στο πακέτο μέτρων, στο οποίο θα αναφερθεί αύριο ο πρωθυπουργός…

12 Φεβρουαρίου 2024

Βόρεια Μακεδονία: Παύουν να ισχύουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα με την παλαιότερη ονομασία της χώρας

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη παύουν να ισχύουν τα διαβατήρια με την παλαιότερη…

12 Φεβρουαρίου 2024

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές! Βάλε στο καλάθι σου προϊόντα που κλείνουν…

12 Φεβρουαρίου 2024

Σοκ στην Ευρώπη από τις δηλώσεις Τραμπ για Πούτιν – Κι όμως προηγείται στις δημοσκοπήσεις

Ο Ντοναλντ Τραμπ προκαλεί πάντα με τις δηλώσεις του, όμως αυτη την φορά φαίνεται ότι…

11 Φεβρουαρίου 2024