Ο κ. Γιάννης Ζάγγας μαζεύει τσιτσίραβλα στο περιβόλι του σπιτιού του στην Άνω Γατζέα. Τα τρυφερά βλαστάρια από τσιτσίραβλα είναι εξαιρετικός μεζές που συνοδεύει το τσίπουρο. Μετά το μάζεμα, σειρά θα πάρει το ζεμάτισμά τους και γίνονται σαλάτα με λάδι, ξίδι, φρέσκο σκόρδο και σέλινο. Η τοπική κουζίνα του Πηλίου κρύβει πολλές γαστριμαργικές εκπλήξεις και οι παλιοί ξέρουν τα μυστικά για να προσθέτουν χειροποίητες λιχουδιές στο τραπέζι τους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σήμερα η Cyber Monday – Τι να προσέξετε στις αγορές σας

Η Cyber Monday είναι γνωστή αποκλειστικά για τις online αγορές. Μπορεί η ημέρα των μεγάλων…

27 Νοεμβρίου 2023

Διημερίδα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης με θέμα «Θέατρο και Δημοκρατία: εκπαιδευτικές, κοινωνικές και καλλιτεχνικές προσεγγίσεις»

Η δημοκρατία, όπως σημειώνει ο Dewey (2016) , «είναι πρωτίστως ένας τρόπος του κοινωνικού ζην,…

27 Νοεμβρίου 2023

Εκπαιδευτική ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία στο Συνεδριακό Κέντρο

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού μέσω του άτυπου δικτύου των τοπικών φορέων Υγείας που…

27 Νοεμβρίου 2023

Πότε θα γίνουν οι ορκωμοσίες των αποφοίτων της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Π.Θ.

Aνακοινώθηκε το πρόγραμμα των τελετών απονομής πτυχίων στους αποφοίτους των Τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών και…

27 Νοεμβρίου 2023

Το Γηροκομείο Βόλου ενισχύει με ορθοπεδικές κλίνες αξίας 5000 ευρώ η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδας

Στην παράδοση δέκα  ορθοπεδικών κλινών αξίας 5.000 ευρώ στο Γηροκομείο Βόλου προχωρά η Σοροπτιμιστική Ένωση…

27 Νοεμβρίου 2023

Λούκα Κατσέλη από Βόλο “Το πολιτικό σύστημα έχει ευθύνη για τη βία”

Το γεγονός ότι και το πολιτικό σύστημα έχει ευθύνη στο ζήτημα της βίας, έθεσε μεταξύ…

27 Νοεμβρίου 2023