Ελλάδα

Τρομακτική μαρτυρία ανήλικου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητές του

Αποκαλυπτικά είναι όσα είπε ο 14χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τρεις συμμαθητές του έξω από το σπίτι του στην Αγία Παρασκευή και ενώ έβγαζε βόλτα το σκύλο του. Ο 14χρονος μαθητής που αναρρώνει στο σπίτι του από τα χτυπήματα και το σοκ που υπέστη περιέγραψε στους αστυνομικούς με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη.

«Με απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν το σκύλο μου»
«Αναγκάστηκα να τους ακολουθήσω γιατί άρπαξαν το σκυλάκι μου και δεν ήθελα να του κάνουν κακό. Πρώτα με πλησίασε ο συμμαθητής μου, οι άλλοι 2 ήταν κρυμμένοι λίγα μέτρα από το σπίτι, δίπλα από ένα γκαράζ. Με απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν το σκύλο μου αν δεν τους ακολουθήσω, μου πήραν τα παπούτσια, το δώρο που μου έκαναν οι γονείς μου την πρωτοχρονιά, με χτύπησαν και στη συνέχεια με έβαλαν να γονατίσω και να αναφερθώ σε δυο κορίτσια τα οποία δε γνώριζα. Με τραβούσαν βίντεο την στιγμή εκείνη» είπε ο 14χρονος στο ΟPEN.

«Δεν μπορούσα να αντιδράσω, ήταν τρεις φοβήθηκα, σκέφτηκα μέσα μου καλύτερα να εξευτελιστώ από το να μην γυρίσω στο σπίτι μου ζωντανός» πρόσθεσε.

Οι νεαροί δράστες πριν τον αφήσουν να φύγει τον απείλησαν πως αν μιλήσει σε κάποιον θα κάνουν κακό στον ίδιο και την οικογένειά του… Μια ημέρα μετά την επίθεση ο νεαρός δέχθηκε και άλλο απειλητικό μήνυμα στο κινητό του από τους δράστες.

Του έστειλαν το βίντεο του ξυλοδαρμού στο κινητό
Την ώρα που ο 13χρονος έδινε κατάθεση στους αστυνομικούς μαζί με τους γονείς του, στο κινητό του τηλέφωνό του έλαβε ένα μήνυμα που τον τάραξε. «Ήταν το βίντεο που τον τραβούσαν οι δράστες την στιγμή της επίθεσης» λέει στην κάμερα του OPEN ο πατέρας του θύματος.

Πώς εξελίσσονται οι έρευνες
Οι έρευνες των αστυνομικών σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN και τη Μίνα Καραμήτρου έχουν επικεντρωθεί να ταυτοποιηθεί το τρίτο πρόσωπο από την παρέα των νταήδων που κρατούσε το κινητό και τραβούσε το βίντεο την ώρα που οι υπόλοιποι εξευτέλιζαν, απειλούσαν και έκλεβαν τον συμμαθητή τους. Στη δικογραφία η οποία θα είναι τη Δευτέρα στα χέρια του εισαγγελέα είναι και οι γονείς που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ο τρίτος ανήλικος δράστης δεν έχει εντοπιστεί γιατί δεν βοηθούν ούτε οι υπόλοιποι που έχουν ταυτοποιηθεί καθώς δεν έχουν εντοπιστεί για να καταθέσουν – παρόλο που έχουν πάει δυο φορές στο σπίτι τους οι αστυνομικοί. Θα πάνε και στο σχολείο και αν δεν τους βρουν θα αναλάβει η δικαστική λειτουργός.

Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης, ο 14χρονος να βγήκε από το σπίτι μαζί με τον σκύλο του για βόλτα, όταν στην οδό Λυκείου, συνάντησε τους τρεις που του επιτέθηκαν και τον ακινητοποίησαν. Η συμμορία των ανηλίκων, έκανε σωματικό έλεγχο στον 14χρονο για το κινητό του τηλέφωνο καθώς και χρήματα, ενώ με χρήση σωματικής βίας τον ανάγκασε να βγάλει τα παπούτσια του και να τους ακολουθήσει ξυπόλητος.

Μάλιστα, τον κατέγραφαν και στο κινητό τους. Σύμφωνα με την καταγγελία, για λίγα λεπτά του άρπαξαν και τον σκύλο, απειλώντας τον 13χρονο μαθητή ότι δεν θα τον ξαναδεί, αναγκάζοντας τον να γονατίσει στον δρόμο και να μιλήσει υβριστικά και χυδαία για δύο κοπέλες μπροστά στην κάμερα του κινητού τηλεφώνου που τον κατέγραφαν.

Μάλιστα, το άγνωστο άτομο τον απείλησε πως έχει πιστόλι και δεν θα διστάσει να τον σκοτώσει. Στη συνέχεια, οι φερόμενοι ως δράστες έφυγαν από το σημείο και έστειλαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του 14χρονου το βίντεο που κατέγραψαν.

Λίγη ώρα νωρίτερα, τα ίδια άτομα είχαν πετάξει αυγά στο διαμέρισμα που μένει μαζί με την οικογένειά του ανήλικος μαθητής, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχαν λερώσει το Ι.Χ. αυτοκίνητο του πατέρα του 14χρονου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αρνητική πρωτιά της Θεσσαλίας για το bullying

Ιδιαίτερα αυξημένα εμφανίζονται τα περιστατικά εκφοβισμού στην Ελλάδα: 1 στα 3 παιδιά δηλώνει ότι έχει…

12 Μαρτίου 2024

Βιωματικά εργαστήρια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Η 6η Μαρτίου έχει οριστεί ως πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού. Με…

12 Μαρτίου 2024

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου στο ξενοδοχείο «Φίλιππος»

  Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, μαθητές και μαθήτριες της Γ ’Λυκείου του 1ου ΕΠΑ.Λ.…

12 Μαρτίου 2024

Λάρισα: Ανησυχία για τη δημόσια υγεία – Συνοικία γέμισε ποντίκια

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει τους τελευταίους στην πόλη της Λάρισας και ειδικά στη συνοικία της…

12 Μαρτίου 2024

«Πάμε σαν άλλοτε» από την Εστία «Ίωνες»

  Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες» παρουσιάζει την εκδήλωση «Πάμε σαν άλλοτε»…

12 Μαρτίου 2024

Αλλαγή φρουράς στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού – Ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμη πολιτική απόφαση για την οριστική μετεγκατάσταση

Παρουσία του Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ, ταξιάρχου Ιωάν. Χειμαριού θα γίνει σήμερα στο…

12 Μαρτίου 2024