Ελλάδα

Το τρίπτυχο του Μητσοτάκη για την άλλη Ελλάδα μετά…Τσίπρα

Με μια ομιλία οραματικού χαρακτήρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει από το βήμα του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου, τους άξονες του προγράμματος του για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στα περίπτερα της ΔΕΘ 2017 όπου και δεν παρέλειψε να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του…

Τι θα πει το βράδυ στην ομιλία του στις παραγωγικές τάξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ ενώπιον των παραγωγικών φορέων αναμένεται να μιλήσει αρκετές φορές σε πρώτο ενικό θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δώσει έμφαση στο σχέδιο για το πως η Ελλάδα θα γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, αλλά παράλληλα να καταδείξει και τις θεμελιώδεις διαφορές που έχει με τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν είμαι εδώ για να σας πω ψέματα! Είμαι εδώ για να σας πω την αλήθεια, για να σας παρουσιάσω το ρεαλιστικό μου σχέδιο για την έξοδο από την κρίση» αναμένεται να πει χαρακτηριστικά.

Αναλύοντας το όραμα του για την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σημειώσει πως κυρίαρχος σκοπός για την επίτευξη όλων των στόχων είναι η «συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες» καθώς με αυτό τον τρόπο, όπως θα πει, θα δημιουργηθεί μία χώρα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους, ιδιαίτερα στους αδύναμους. Θα αφήσει πίσω την κρίση και την καχεκτική οικονομία, θα ενισχύσει τους θεσμούς. Θα βάλει τέλος στο φόβο, την ανασφάλεια, τη ντροπή και την απογοήτευση.

Παράλληλα θα τονίσει πως μόνο η ΝΔ έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση «μακριά από αυταπάτες και ιδεοληψίες» όπως θα σημειώσει και θα περιγράψει με συγκεκριμένα στοιχεία τους βασικούς άξονες τους προγράμματος του, αναδεικνύοντας τρεις προτεραιότητες.

· Ιδιωτικές επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

· Μείωση φορολογίας και εξορθολογισμός της λειτουργίας του κράτους.

· Στήριξη νέων και κοινωνικά αδύναμων

Ο πρόεδρος της ΝΔ που θα αποφύγει την παροχολογία, και θα δεσμευτεί μόνο σε συγκεκριμένα θέματα, θα αναφερθεί στις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνηση για το ζήτημα της ρύπανσης στον Σαρωνικό και στα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το ίδιο βήμα πριν από μία εβδομάδα για τις επενδύσεις και τι έγινε στις Σκουριές αλλά και το Ελληνικό. Επίσης θα μιλήσει για τα πέντε πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει ως κυβέρνηση η ΝΔ και θα αφορούν κυρίως την μείωση της φορολογίας μέσα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που ήδη έχει θέσει.

· Μείωση του φόρου εισοδήματος από το 29% στο 20% στα δύο πρώτα χρόνια.

· Μείωση του συντελεστή μερισμάτων από το 15% στο 5%

· Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20% τον πρώτο χρόνο και κατά 10% τον επόμενο έτος.

· Αύξηση του ορίου ένταξης στον ΦΠΑ από τις 10.000 ευρώ στις 25.000 ευρώ

Ωστόσο για να συμβούν όλα τα παραπάνω θα πρέπει, όπως αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη με τους δανειστές, ώστε να μειωθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά και απέναντι στους πολίτες, προκειμένου να επιστρέψουν οι καταθέσεις τους.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δώσει σε ζητήματα της καθημερινότητας και της εκπαίδευσης. Θα επαναλάβει την πρόθεση του για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ενώ παράλληλα όπως έχει δεσμευτεί θα καταργήσει τον νόμο Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα αναμένεται να αναφερθεί και στην ασφάλεια, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα γίνει και πάλι μία χώρα χωρίς «άβατα».

Η επίσκεψη στα περίπτερα της ΔΕΘ

Ο πρόεδρος της ΝΔ στάθηκε με πολύ ενδιαφέρον στο σταντ των ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΑΠΘ, παρουσία του πρύτανη Περικλή Μήτκα, έκανε το τεστ αντανακλαστικών στο μηχάνημα μέτρησης αντανακλαστικών, που παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά από τους καθηγητές Λουκά Πέτρου, Ανδρέα Συμεωνίδη και δύο μέλη της ομάδας, τον Κωνσταντίνο Παναγιώτου και τον Εμμανουήλ Τσαρδούλια.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μηχανήματος, ο κ. Μητσοτάκης έκανε πολύ καλό σκορ, πάνω από τον μέσο όρο για την ηλικιακή κατηγορία στην οποία ανήκει, και μεγαλύτερο από του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, που έκανε χθες το ίδιο τεστ.

Πηγή: The TOC

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στην Αράχωβα για το χάσκι – Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση του βασανισμού του χάσκι Όλιβερ και…

7 Δεκεμβρίου 2023

Αφήνουν κάτω τις πένες τους οι εργαζόμενοι της Washington Post: Απεργία για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post και καλούν τους…

7 Δεκεμβρίου 2023

Ερντογάν στο Χ για την επίσκεψη στην Αθήνα: Ελπίζω με την Ελλάδα να γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Χ ο Τούρκος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της…

7 Δεκεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Ο Ερντογάν μίλησε για «τουρκική» μειονότητα – Διευκρινίσεις ότι η Διακήρυξη που υπεγράφη κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας

«Στηρίζω σταθερά την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου. Είναι συνεπώς θετική…

7 Δεκεμβρίου 2023

Eορταστική βόλτα στον Χριστουγεννιάτικο Βόλο με το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου

Ξεκινάει να σφυρίζει από αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου…

7 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Απίστευτες αποκαλύψεις για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο – Είχε αλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητας του

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 43χρονης στη…

7 Δεκεμβρίου 2023