Πολιτισμός

Τριήμερο συναυλιών στο Φεστιβάλ «Ευμέλεια»

Ένα λαμπρό τριήμερο με τέσσερις εκλεκτές συναυλίες πρόκειται να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό της περιοχής από τις 3-5 Μαΐου. Οι συναυλίες διοργανώνονται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στην Αγριά, στα πλαίσια του το Διεθνούς Φεστιβάλ «Ευμέλεια» VII, του οποίου εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο διακεκριμένος Βολιώτης πιανίστας Ντίνος Μαστρογιάννης.
Την Παρασκευή 3 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ ο διάσημος Ιρανός βιολονίστας – εγκατεστημένος στη Γερμανία – Πούσαν Μουσάβι – Μαλβάνι θα ερμηνεύσει στο πρώτο μέρος της συναυλίας έργα για σόλο βιολί των Paganini, Υsaye και Bach, ενώ στο δεύτερο μέρος συνοδευόμενος στο πιάνο από την εξαίρετη Βουλγάρα πιανίστα Γιοάννα Κοτλιάροβα, θα παίξει έργα για βιολί και πιάνο των Sarasate, Γιάννη Κωνσταντινίδη και Ravel.

Το Σάββατο 4 Μαΐου στις 8 το βράδυ ο διάσημος Ρώσος συνθέτης και δεξιοτέχνης πιανίστας της τζαζ Βλαντιμίρ Τίτοφ θα παρουσιάσει ένα ατομικό ρεσιτάλ με ανθολογία δικών του έργων, τα οποία εγκαινιάζουν το νέο μουσικό στυλ «inspirism»που χρησιμοποιεί, και για το οποίο δημοσιεύτηκε σχετικό άρθρο στο μοσχοβίτικο περιοδικό «Musician -Classic» τον Δεκέμβριο του 2018. Το 2018 αφιέρωσε την τζαζ διασκευή του πασίγνωστου «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη στον διεθνούς φήμης Έλληνα πιανίστα Ντίνο Μαστρογιάννη ο οποίος έπαιξε το έργο αυτό σε παγκόσμια πρώτη, στην Κωνσταντινούπολη τον Νοέμβριο του 2018, σε πανηγυρική εκδήλωση για τα 125 χρόνια του θρυλικού «Ζωγράφειου» Λυκείου.
Την Κυριακή 5 Μαΐου στις 11.30 το πρωί θα παρουσιαστεί ένα ιδιαίτερα απαιτητικό αλλά και ασυνήθιστο ρεσιτάλ μουσικής δωματίου, με έργα για φλάουτο, βιολοντσέλο και πιάνο των Haydn, Dussek και Weber. Στη συναυλία θα παίξει η χαρισματική Βραζιλιάνα φλαουτίστρια Ντανιέλα Μαρς, η διακεκριμένη Σλοβένα τσελίστρια Μαριέτκα Χρίμερνικ και η καταξιωμένη Βολιώτισσα πιανίστα Φανή Παρασκευά.

Τέλος, την Κυριακή 5 Μαΐου στις 8 το βράδυ θα ολοκληρωθεί το πανηγυρικό τριήμερο συναυλιών. Στην τελευταία συναυλία θα συμμετάσχουν ο διακεκριμένος Σέρβος κλαρινετίστας Στέφαν Σόσκιτς, η βραβευμένη Γεωργιανή πιανίστα Τάτια Τσικοβάνι, καθώς και η χαρισματική και πολυβραβευμένη σοπράνο Ολιβέρα Τίτσεβιτς από το Μαυροβούνιο. Θα παρουσιαστούν έργα για κλαρινέτο και πιάνο, καθώς και πασίγνωστες άριες από όπερες και Lieder.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη είναι η έγκαιρη προσέλευση του κοινού στις συναυλίες του Ευμέλεια, καθώς η είσοδος δεν θα επιτρέπεται κατά τη διάρκεια των συναυλιών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΠΑΕ Βόλος: Εκτεθειμένοι η ΚΕΔ, ο Μάνταλος και η ΕΠΟ για τη διαρροή του διαιτητή

Σύμφωνα με το "dikisports" ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος έχει επιλεχθεί για να διευθύνει τον αγώνα Βόλου-Κηφισιάς…

28 Μαρτίου 2024

Την Κυριακή με Ακρόπολη ο Ολυμπιακός – Το πρόγραμμα στην ΕΠΣΘ

Από την ΕΠΣΘ ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αγώνων της 24ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας και…

28 Μαρτίου 2024

Μαθήματα ΚΑΡΠΑ από τη ΛΕΔ Μαγνησίας στο 2ο ΓΕΛ Ν.Ιωνίας

Στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 2ου λυκείου Ν Ιωνίας Βόλου κάναμε εκπαίδευση Βασικής Υποστήριξης Ζωής…

28 Μαρτίου 2024

Ρυθμιστής στην Α’ ΕΠΣΘ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται «αγκαλιά» με τον τίτλο στην Α’ ΕΠΣΘ, αφού χρειάζεται μόλις τέσσερις βαθμούς…

28 Μαρτίου 2024

Κένταυρος η μασκότ του φετινού Golden R. Festival του Βόλου με ονομασία Αδάμαστος

  Κι ενώ οι ανακοινώσεις για το 22ο Golden R. Festival συνεχίζονται καταιγιστικά, αναμένοντας και…

28 Μαρτίου 2024

Ωράριο λειτουργίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώνεται ότι τίθεται σε εφαρμογή ωράριο εξυπηρέτησης κοινού από 09:00…

28 Μαρτίου 2024