Τοπικά

Τρία χρόνια με αναστολή στον πρώην ταμία του Δήμου Σκιάθου

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, στον πρώην ταμία του Δήμου Σκιάθου, που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού 365.492,72 ευρώ. Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών και πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο εισαγγελέας πρότεινε την ίδια ποινή, ωστόσο το Δικαστήριο είχε διαφορετική άποψη, καθώς του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, αλλά και ότι αφότου φέρεται να υπέπεσε στο αδίκημα της υπεξαίρεσης από το δημοτικό ταμείο, δεν το επανέλαβε.

Ο Δήμος Σκιάθου, που έκανε παράσταση πολιτικής αγωγής, αναμένεται να αξιώσει στα πολιτικά δικαστήρια τα χρήματα που θεωρεί ότι υπεξαιρέθηκαν. Σημειώνεται ότι τι ο κατηγορούμενος μετά από τον έλεγχο που διενεργήθηκε τότε από ορκωτούς λογιστές και τη διαπίστωση του ελλείμματος, έφυγε από τη Σκιάθο , ενώ παύθηκε από τα καθήκοντά του. Η υπόθεση αφορούσε υπεξαίρεση συνολικού ποσού 365.492,72€, με τα ανταποδοτικά τέλη της ΔΕΗ προς το Δήμο, καθώς και την απόδοση κρατήσεων (ΙΚΑ) των υπαλλήλων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το