Αθλητισμός

«Τρένο» ο Ολυμπιακός – Νίκησε 3-2 τον ΑΟ Σελλάνων

Το… τρένο του Ολυμπιακού δεν σταμάτησε ούτε στο Προάστιο. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν και τον ΑΟ Σελλάνων με 3-2, σημείωσαν την όγδοη νίκη τους σε εννέα παιχνίδια και παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Έτσι ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη στην Ιτέα επί του Αστέρα, στο δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι πήρε το «τρίποντο», απέναντι σε μια δυνατή και αξιόμαχη ομάδα και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό το βολιώτικο συγκρότημα βρέθηκε να χάνει με 1-0, με γκολ του Τσιρογιάννη. Ισοφάρισε με πέναλτι του Σερτζίνιο στο 33’ και πέτυχε το 1-2 με τον Ζγκούρι στο 44’. Ο Ναζίμ στο 81’ έκανε το 1-3, για να μειώσει το σκορ σε 2-3 ο Πατσαρούχας στο 93’.
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού στο Προάστιο, μετατρέποντας το γήπεδο σε έδρα των «ερυθρολεύκων». Εκατοντάδες φίλαθλοι κατέκλυσαν την κερκίδα των φιλοξενουμένων και δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ομάδας. Μετά το τέλος του αγώνα, όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα κατευθύνθηκε στην εξέδρα των Βολιωτών φιλάθλων και όλοι μαζί πανηγύρισαν τη σπουδαία νίκη.

Πως αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός
Ο Περικλής Αμανατίδης παρέταξε την ομάδα με τερματοφύλακα τον Παλιούρα, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Παπουτσογιαννόπουλος και το αριστερό ο Μπουτζίκος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Λεάντρο και Οικονομόπουλος. Οι Κόλα και Ναζίμ αγωνίστηκαν στον άξονα, με τον Ζγκούρι να παίζει στη δεξιά πλευρά και τον Σερτζίνιο στην αριστερή. Ο Λώτας έπαιξε ως «δεκάρι», με τον Φλίγκο να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Νίκη με ανατροπή
Με γκολ από τα… αποδυτήρια ο ΑΟ Σελλάνων προηγήθηκε στο σκορ, καθώς στο 2’ ύστερα από λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Τσιρογιάννης έφυγε στη επίθεση από τα αριστερά, προχώρησε και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παλιούρα, γράφοντας το 1-0.
Ωστόσο, το γκολ αυτό δεν αποδιοργάνωσε τους παίκτες του Περικλή Αμανατίδη, οι οποίοι με ηρεμία και με σωστή ανάπτυξη, τόσο από τις πλευρές, όσο και από τον άξονα, επέβαλαν το παιχνίδι τους, με στόχο την ανατροπή του σκορ.
Οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε με πάθος, χωρίς όμως να είναι απειλητικός, τη στιγμή που οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και κατοχή της μπάλας.
Στο 10’ ο Ζγκούρι σούταρε για να μπλοκάρει τη μπάλα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, ενώ στο 15’ το σουτ του Φλίγκου απέκρουσε εκ νέου ο πορτιέρο του ΑΟ Σελλάνων. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης και χρειάστηκε ένα πέναλτι για να πετύχει το 1-1. Συγκεκριμένα στο 32’ ο Λώττας εκτέλεσε κόρνερ, ο Ζγκούρι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χάδιαρη και ο διαιτητής Πολυχρόνης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Σερτζίνιο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» στη συνέχεια κυνήγησαν το δεύτερο γκολ και αφού στο 38’ σε κεφαλιά του Ζγκούρι η μπάλα έφυγε άουτ, μετά από σέντρα του Μπουτζίκου, στο 44’ έγινε το 1-2. Ο Λώττας με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Ζγκούρι να φεύγει μόνος στην επίθεση, αυτός προχώρησε και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σ’ ένα καθοριστικά χρονικό σημείο του παιχνιδιού.

Ισορροπημένο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΟ Σελλάνων κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, χωρίς πάντως οι παίκτες του Κώστα Σταματίου να απειλούν το τέρμα του Παλιούρα. Ο Ολυμπιακός ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και περίμενε την ευκαιρία να «χτυπήσει» για το τρίτο γκολ. Είναι γεγονός, πάντως, πως οι ευκαιρίες από πλευράς «ερυθρολεύκων» ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, με πιο σημαντική τη φάση του 67’, όταν ο Φλίγκος βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Ράντο, για να σουτάρει άουτ, χάνοντας πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 1-3. Τελικά το τρίτο γκολ για το βολιώτικο συγκρότημα ήρθε στο 81’. Ο Κόλα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ναζίμ νίκησε τους αντιπάλους του στον αέρα και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα. Αυτό ήταν το τέταρτο φετινό γκολ του Ναζίμ στο πρωτάθλημα.
Η υπόθεση νίκη είχε «καθαρίσει» για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους», πάντως, να μην είναι ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά, δίνοντας τη δυνατότητα στον ΑΟ Σελλάνων να μειώσει το σκορ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Σε σύγχυση που επικράτησε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Πατσαρούχας με σουτ στο 93’ έγραψε το τελικό 2-3.

Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας)
Βοηθοί: Βρούζος (Πιερίας), Νίκζας (Λάρισας)
Κίτρινες: Αρχοντής- Παπουτσογιαννόπουλος
ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ: Ράντος, Παπαγεωργίου, Τζάνης, Αρχοντής, Κουρκούλης, Χάδιαρης, Τσιρογιάννης (72’ Δημολιός), Μπιτέλης, Τζέκος (58’ Πατσαρούχας), Υφαντής, Κόκκινος (58’ Μπακρατσάς)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Παλιούρας, Παπουτσογιαννόπουλος, Μπουτζίκος, Λεάντρο, Οικονομόπουλος Κόλα, Ναζίμ, Σερτζίνιο, Ζγκούρι (86’ Ευθυμιάδης), Λώττας (73’ Σκοπελίτης), Φλίγκος (76’ Ρόκας).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Cafe litteraire 2 με 3 φορές τον μήνα στο «Ξενία» – Η Αθηνά Πολιτοπούλου απαντά στο ερωτηματολόγιο του Proust

Καλεσμένη μας σήμερα η Αθηνά Πολιτοπούλου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Domotel Xenia Volos. Επιμέλεια Μαίρη…

28 Ιανουαρίου 2024

Αλέξης Σταμάτης: Με ενδιαφέρει η συγκίνηση, ατόφια, χωρίς απαραίτητα τον φορέα μετάδοσής της

Ο Αλέξης Σταμάτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και έκανε μεταπτυχιακά Αρχιτεκτονικής και…

28 Ιανουαρίου 2024

Στον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό “Φτελιά” και στο ΚΕΘΕΑ Πιλότος ο Ε. Τσακαλώτος κατά την επίσκεψή του στη Μαγνησία

Η Νέα Αριστερά βαδίζοντας προς την ιδρυτική της συνδιάσκεψη, επιλέγει να συναντηθεί με τις δημιουργικές…

28 Ιανουαρίου 2024

Αντίθετη η συνέλευση του ΠΤΠΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Τα μέλη της Συνέλευσης του ΠΤΠΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ίδρυση…

28 Ιανουαρίου 2024

Μυθιστορήματα με επιστημονικό ενδιαφέρον: «FranKissStein» και «Τρότζαν»

Του Μηνά Χαραλαμπίδη, βιολόγου FranKissStein, Jeanette Winterson, Gutenberg Η συγγραφέας: H Jeanette Winterson είναι μια…

28 Ιανουαρίου 2024

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ – Χιόνια στην Αττική Δευτέρα και Τρίτη

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, προχώρησε…

28 Ιανουαρίου 2024