Πολιτισμός

Cafe litteraire 2 με 3 φορές τον μήνα στο «Ξενία» – Η Αθηνά Πολιτοπούλου απαντά στο ερωτηματολόγιο του Proust

Καλεσμένη μας σήμερα η Αθηνά Πολιτοπούλου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Domotel Xenia Volos.

Επιμέλεια
Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά

Κυρία Πολιτοπούλου χαίρομαι ιδιαίτερα που είστε η σημερινή καλεσμένη στην κυριακάτικη «Θεσσαλία». Η συνεργασία μας για αρκετό καιρό τώρα με έπεισε για τις ικανότητές σας και τη θετική προσέγγιση προς όλους ή είναι φίλοι σας ή συνεργάτες σας. Θαυμάζω τον ρόλο σας ως Σιδηρά Κυρία του Domotel Xenia Volos και χαίρομαι που σχεδόν σε όλα έχουμε ταύτιση απόψεων. Ο λόγος σε σας.
Η σχέση μου με τον Βόλο είναι ιδιαίτερη και επιβεβαιώνει ότι όταν κάτι είναι της μοίρας πολύ απλά θα γίνει. Στις αρχές του 1930 ο παππούς μου, Γεώργιος Πολιτόπουλος, μετατέθηκε από την Αθήνα στον Βόλο ως διευθυντής Δημοσίων Θεαμάτων. Μάλιστα ήταν και αυτός που έστησε τον πρώτο Ραδιοφωνικό Σταθμό στην πόλη. Εδώ γεννήθηκε ο πατέρας μου Αναστάσιος Πολιτόπουλος (όλοι του οι φίλοι τον αποκαλούσαν Σούλη) όπου δημιούργησε τους πρώτους ισχυρούς παιδικούς δεσμούς που διατηρήθηκαν σε όλη την πορεία της ζωής του, χωρίς όμως να κρατηθεί μια μόνιμη επαφή με την πόλη. Έφυγε από τον Βόλο σε ηλικία 16 ετών για να επιστρέψει στην Αθήνα μετά το τέλος της θητείας του παππού μου στον Βόλο… Και πέρασαν τα χρόνια και τελείως συμπωματικά μετακομίζω από την Αθήνα το 2005 όπου και μένω μόνιμα. Πριν έναν χρόνο έφερα τους γονείς μου κοντά μου. Δυστυχώς έχασα τον πατέρα μου, αλλά συνέβη κάτι μαγικό… Έφυγε στον τόπο όπου γεννήθηκε… Λες και τελικά όλα έγιναν γι’ αυτό. Ο τόπος αυτός είναι ευλογημένος και για μένα είναι ο τόπος μου. Η ποιότητα ζωής που έχεις εδώ και σε σχέση με το κόστος ζωής είναι εξαιρετική, ειδικά αν έχεις παιδιά. Επειδή έχω ζήσει την τρέλα της Αθήνας, εδώ μπορείς να ζεις πολύ ανθρώπινα και ποιοτικά.
Οι πρώτες σπουδές μου ήταν BA in International Business & European Affairs, στο Deree American College Of Greece και όταν η ζωή τα έφερε έτσι και καταπιάστηκα με τον Τουρισμό έκανα αρκετά προγράμματα επιμόρφωσης. Είμαι υποστηρικτής της διά βίου μάθησης και η βασική μου αρχή είναι η προσαρμοστικότητα. Πλέον η τάση δεν είναι η εξειδίκευση, αλλά η συνεχής εξέλιξη και επιμόρφωση ανάλογα με το πεδίο που βρίσκεσαι, το οποίο μέσα στην πορεία της ζωής μπορεί να αλλάξει αρκετές φορές… Άλλωστε τίποτα δεν κρατάει το ίδιο για πάντα και το στοίχημα είναι η γρήγορη προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Το βλέπουμε συνεχώς σε όλους τους τομείς αγοράς και φυσικά στον τουρισμό (π.χ. οικονομικές και περιβαλλοντικές κρίσεις και επιδημίες).

Εναλλακτικός τουρισμός, αθλητικός τουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός. Σε όλα τα παραπάνω ο Βόλος μπορεί και προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσία γιατί διαθέτει τη φυσική ομορφιά, προνομιακή γεωγραφική του θέση, συνδυασμό βουνό και θάλασσας, ιστορία, αλλά και υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό είτε πρόκειται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είτε στους επαγγελματίες του Τουρισμού (ξενοδοχεία, εστίαση, συνοδοί βουνών, ξεναγοί κ.λπ.).
Έχοντας κάνει μια πορεία στον θαλάσσιο και ορεινό τουρισμό για περίπου 18 χρόνια στην περιοχή του Πηλίου και των Βορείων Σποράδων δημιούργησα συνεργασίες και σχέσεις με ανθρώπους άρτια καταρτισμένους στο να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες σε βουνό και θάλασσα… Και έτσι προσφέρεις μοναδική φιλοξενία. Μια ιστιοπλοϊκή εκδρομή, μια ποδηλατάδα στο Δυτικό Πήλιο, ένα πεζοπόρημα Χάνια-Τσαγκαράδα, canyoning στον Κισσό και πολλά πολλά άλλα… Βρέθηκα στο Ξενία με όνειρο να δημιουργήσουμε ένα γραφείο οργάνωσης δραστηριοτήτων, εκδρομών και εν γένει εμπειριών. Η ικανοποίηση που νιώθεις όταν ο φιλοξενούμενός σου έχει περάσει μοναδικά κάνοντας αυτό που του πρότεινες είναι ανεκτίμητη και έτσι χτίζεται το ανταγωνιστικό σου πλεονέκτημα.

To Domotel Xenia Volos θεωρώ αποτελεί ό,τι πιο άρτιο από άποψη υποδομών και επαγγελματισμού πυλώνα τουρισμού του τόπου. Ένα ιστορικό κτήριο, ένα μοναδικό πόστο, αλλά και το ήθος το οποίο διακρίνει τον όμιλο Domotel αποτελεί το καλύτερο περιβάλλον για να προσφέρεις υψηλού επιπέδου φιλοξενία.
Ένα ξενοδοχείο που όλοι σχεδόν οι Βολιώτες έχουν ζήσει μια σημαντική στιγμή της ζωής τους, τον γάμο, τη βάφτιση του παιδιού τους, ένα συνέδριο, ένα παιδικό πάρτι… Αλλά και με πολλούς τακτικούς πελάτες επιβεβαιώνει ότι προσφέρει αυθεντική φιλοξενία. Ως υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Domotel Xenia Volos χαίρομαι ιδιαίτερα που και το Cafe litteraire Volos θα φιλοξενείται κοντά μας.

Συζητιέται ευρέως στην πόλη μας. Με πρωτεργάτη εσάς είμαστε σίγουροι πως και αυτό θα προσθέσει ακόμη μια πολιτιστική πινελιά. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή την πολιτιστική συνεύρεση στη φιλόξενη αγκαλιά του Domotel Xenia Volos που εσείς παραχωρήσατε με πολλή αγάπη.
Μια ομάδα που συνεχώς διευρύνεται με κύριο κοινό χαρακτηριστικό τους γαλλόφιλους και γαλλόφωνους του Βόλου αναζητούσαν μια ιδιαίτερη γωνιά για να μπορέσουν να μοιραστούν ιδέες και όμορφες στιγμές. Η αγάπη μου τόσο στο πρόσωπό σας κ. Γαβαλά, αλλά και το πηγαίο και ακούραστο πάθος σας για συνεχή πολιτιστική αναβάθμιση των Βολιωτών ήταν οι αιτίες που με μεγάλη χαρά αποφασίσαμε το Ξενία μας να γίνει το στέκι αυτής της ξεχωριστής ομάδας. Έτσι λοιπόν 2 με 3 φορές τον μήνα το Ξενία φιλοξενεί το Cafe litteraire και κάποιος συντονιστής κατευθύνει το θέμα της συζήτησης κάθε φορά σχετικά με ένα βιβλίο, μια άλλη πολιτιστική δράση, ένα κοινωνικό συμβάν και οι ώρες κυλούν τόσο ευχάριστα σε αυτό το reunion μιας ομάδας που δεν υπόκειται σε καταστατικό, συνδρομές, δεσμεύσεις, αλλά πίνοντας ένα τσάι ή ένα ποτό ή ό,τι άλλο θελήσει συζητούν, περνάνε δημιουργικά και όμορφα τον χρόνο τους αναπτύσσοντας καινούργιους δεσμούς. Comvivialite, partage… Και να θυμάστε ότι για να συμμετέχετε σε μια τέτοια βραδιά μόνη προϋπόθεση είναι η αγάπη για πολιτισμικές και πολιτιστικές αναζητήσεις.

Ιστορική αναδρομή: Τα Cafe litteraire δημιουργήθηκαν από τη δίψα των μεγάλων Γάλλων διανοουμένων από τις αρχές του 19ου αιώνα στο Παρίσι να εκφράσουν τις αναζητήσεις τους κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους σε έναν χώρο θαλπωρής που ήταν και είναι τα καφέ στο Παρίσι. Cafe Procope, Cafe De Flore κ.ά. Αυτή η τάση εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη κατά τους αιώνες. Έτσι βρίσκουμε το Cafe Demel και Cafe Zascher στη Βιέννη. Αντίστοιχα στην Αθήνα τέτοια σπουδαία στέκια ήταν του Zonars, η Αθηναία και του Λουμίδη. Στον Βόλο μας τώρα το Café litteraire Volos αποκτά το στέκι του στο Domotel Xenia Volos συνέχεια της πολιτιστικής δράσης της Ligue Franco Hellenique, του Συλλόγου Αποφοίτων Saint Joseph και παραδοσιακά τη λαμπρή πολιτιστική ιστορία του Γαλλικού Ινστιτούτου Βόλου με διευθύντριες και πρωτεργάτες τις κ.κ. Σεφεριάδου-Πρίντζου και Παπαδημητρίου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ποιος ο ρόλος του ηθοποιού στο κύκλωμα που έκλεβε οχήματα – Γνωστός ποδοσφαιριστής ανάμεσα στα θύματα

Ένα από τα… συνεργαζόμενα συνεργεία αυτοκινήτων και στενή σχέση με τον αρχηγό του κυκλώματος που…

14 Μαρτίου 2024

«12 χρονών συναίνεσε;» Σφοδρή αντίδραση Ντόρας Μπακογιάννη για την υπόθεση του Κολωνού

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη κατά της προκλητικής απόφασης της εισαγγελέως για την…

14 Μαρτίου 2024

Η τρίτη εκτόξευση του Starship ήταν και φαρμακερή – Χάθηκε ο πύραυλος, αλλά ο Elon Musk είναι ενθουσιασμένος

Ο πύραυλος Starship του Elon Musk της αμερικανικής εταιρείας SpaceX έκανε ένα τεράστιο άλμα προόδου…

14 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη χειριστής λέμβου στο Κεραμίδι με μαχαίρια και φαλτσέτα – Τράπηκε σε φυγή κι αντιστάθηκε στους λιμενικούς

Ένας 32χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού…

14 Μαρτίου 2024

Διάψευση μητέρας Γ. Γεωργιάδη: Δεν καταθέσαμε νέα μήνυση στον Ανακριτή Λάρισας

«Θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν γνωρίζω τον συγκεκριμένο δικηγόρο, δεν έχω συνομιλήσει ποτέ μαζί…

14 Μαρτίου 2024

Στ. Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπονομεύει τη δημοκρατία

Στην εκδήλωση «Για Μια Άλλη Ευρώπη», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει το ευρωπαϊκό…

14 Μαρτίου 2024