Κόσμος

Τουλάχιστον 140 νεκροί από αεροπορική επιδρομή στην Υεμένη

Την άμεση στήριξή τους στον αραβικό συνασπισμό δυνάμεων, που διεξάγει επιχειρήσεις στην Υεμένη, θα επανεξετάσουν οι ΗΠΑ.

«Η συνεργασία ασφαλείας των ΗΠΑ με την Σαουδική Αραβία δεν είναι μια λευκή επιταγή», δήλωσε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές χθες εναντίον ενός πλήθους που είχε συγκεντρωθεί σε επικήδεια τελετή στην πρωτεύουσα Σαναά, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 140 νεκρούς σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη.

«Με δεδομένο αυτό και άλλα πρόσφατα περιστατικά, ξεκινήσαμε μια άμεση επανεξέταση της ήδη σημαντικά μειωμένης υποστήριξης μας στον αραβικό συνασπισμό», πρόσθεσε.

Ο απολογισμός από τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον πλήθος, που είχε συγκεντρωθεί σε επικήδεια τελετή στην πρωτεύουσα Σαναά ανέρχεται σε τουλάχιστον 140 νεκρούς και πάνω από 525 τραυματίες,

«Η ανθρωπιστική κοινότητα της Υεμένης είναι σοκαρισμένη και εξοργισμένη από τις σημερινές αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο ένα δημόσιο χώρο όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί σε μια επικήδεια τελετή», επισήμανε ο Μακ Γκόλντρικ, τονίζοντας πως ο απολογισμός του βασίζεται σε «αρχικές αναφορές του υγειονομικού προσωπικού».

Παράλληλα κάλεσε για την άμεση έναρξη έρευνας για την τραγωδία.

Νωρίτερα χθες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, που τελεί υπό τη διοίκηση των σιιτών ανταρτών Χούτι, έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς και πάνω από 520 τραυματίες.

Οι Χούτι απέδωσαν τις επιδρομές στον αραβικό συνασπισμό δυνάμεων που ηγείται η Σαουδική Αραβία, αλλά με ανακοίνωσή του ο συνασπισμός διέψευσε ότι πραγματοποίησε χθες αεροπορικές επιδρομές στη Σαναά, προσθέτοντας ότι η προέλευση του βομβαρδισμού πρέπει να αναζητηθεί αλλού.

Πηγή: iefimerida

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κλιμάκιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής στην Αράχωβα για το χάσκι – Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση του βασανισμού του χάσκι Όλιβερ και…

7 Δεκεμβρίου 2023

Αφήνουν κάτω τις πένες τους οι εργαζόμενοι της Washington Post: Απεργία για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post και καλούν τους…

7 Δεκεμβρίου 2023

Ερντογάν στο Χ για την επίσκεψη στην Αθήνα: Ελπίζω με την Ελλάδα να γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Χ ο Τούρκος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της…

7 Δεκεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Ο Ερντογάν μίλησε για «τουρκική» μειονότητα – Διευκρινίσεις ότι η Διακήρυξη που υπεγράφη κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας

«Στηρίζω σταθερά την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου. Είναι συνεπώς θετική…

7 Δεκεμβρίου 2023

Eορταστική βόλτα στον Χριστουγεννιάτικο Βόλο με το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου

Ξεκινάει να σφυρίζει από αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το γιορτινό τρενάκι των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου…

7 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Απίστευτες αποκαλύψεις για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο – Είχε αλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητας του

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 43χρονης στη…

7 Δεκεμβρίου 2023