Αθλητισμός

Τον πρωτοπόρο Βίκο Ιωαννίνων κοντράρει η Νίκη

Τον πρωτοπόρο Βίκο Ιωαννίνων κοντράρει σήμερα η Νίκη για την 20η αγωνιστική του 2ου ομίλου στη National League 1. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Κλειστό Ν. Ιωνίας και θα αρχίσει στις 17.00, με τη Διοικούσα Επιτροπή να απευθύνει κάλεσμα προς τους φιλάθλους.

Τεράστιο «διπλό» πανηγύρισε η Νίκη την περασμένη Κυριακή. Η βολιώτικη ομάδα πέρασε αλώβητη από τα Γρεβενά κερδίζοντας με 74-78 τον Πρωτέα και τον έθεσε «νοκ άουτ» από τη διεκδίκηση της 10ης θέσης, η οποία χαρίζει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ. Κι αυτό γιατί πλέον απέχει πέντε βαθμούς από τον Πρωτέα και υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Πλέον στόχος είναι η κατάληψη της 9ης θέσης, η οποία θα σημάνει την αποφυγή των πλέι άουτ. Ο Πανελλήνιος υπολείπεται ενός βαθμού από τη Νίκη, η οποία τον έχει κερδίσει δύο φορές φέτος. Ωστόσο το συγκρότημα της Κυψέλης έχει έναν αγώνα λιγότερο, καθώς έχει κάνει το ρεπό της για τον β’ γύρο.

Έτσι η «μάχη» για την 9η θέση φουντώνει και η Νίκη σήμερα καλείται να αντιμετωπίσει ίσως την κορυφαία ομάδα του 2ου ομίλου. Ο λόγος για τον Βίκο Ιωαννίνων, ο οποίος φιγουράρει στην κορυφή με διαφορά δύο βαθμών από τον δεύτερο και φυσικά έχει στόχο την άνοδο στην Elite League.

Το έργο των «κυανολεύκων» είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα τα δώσει όλα για να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη. Άλλωστε την επόμενη εβδομάδα έχει ρεπό και χρειάζονται οπωσδήποτε βαθμούς.

Το κακό είναι ότι ο Πέτρος Σούκερας υπέστη διάστρεμμα και μάλλον δεν θα παίξει σήμερα, όπως και ο Άγγελος Οικονομίδης που παραμένει τραυματίας. Αντίθετα ο στρατευμένος Ραφαήλ Στύλλας θα δώσει κανονικά το «παρών».

Οι παίκτες που βρίσκονται υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Γκουγκουτούδη είναι οι εξής: Γιάννης Γυφτάκης, Απόστολος Κωστούλας, Απόλλων Μισαηλίδης, Σάκης Κουτίνας, Αχιλλέας Βλαχογιάννης, Βασίλης Βρεττάς, Χρήστος Σαββίδης, Κωνσταντίνος Μπουντούρης, Μάρτιν Κρίπτσι.

 

Κάλεσμα της Δ.Ε. της Νίκης

Από τη μεριά της η Διοικούσα Επιτροπή Μπάσκετ της Νίκης με επικεφαλής τον Γιώργο Τάκη απευθύνει κάλεσμα στους φίλους της ομάδας και του μπάσκετ γενικότερα να έχουν δυναμική παρουσία σήμερα στο Κλειστό της Ν. Ιωνίας για το ματς με τον Βίκο Ιωαννίνων. Η ανακοίνωση αναφέρει τα κάτωθι:

«Το κρισιμότερο ματς για να παραμείνει πάνω από τη ζώνη των πλέι άουτ παίζει η ομάδα μας, αυτό το Σάββατο (9/3, 17:00) στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας με αντίπαλο τον Βίκο Ιωαννίνων.

Με δύο νίκες στα τελευταία τρία παιχνίδια και με ανεβασμένη ψυχολογία, αγωνιζόμαστε απέναντι σε μια από τις πιο έμπειρες και πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος, που βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, σε ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια της σεζόν.

Σε αυτό το πολύ δύσκολο ματς, προσκαλούμε τον υπέροχο κόσμο της ομάδας μας και τους φίλους του μπάσκετ στην πόλη μας να παραβρεθούν στον αγώνα και να γεμίσουν το Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας, δίνοντας την απαραίτητη ώθηση στους παίκτες και το τεχνικό μας επιτελείο, προκειμένου να φθάσουν στη νίκη. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.
Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Στην είσοδο του γηπέδου θα διατίθενται κάρτες διαρκείας. Κάτοχοι καρτών διαρκείας και παιδιά έως 14 ετών εισέρχονται δωρεάν. Οι αθλητές των ακαδημιών μας θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από ειδικά διαμορφωμένη παιδική κερκίδα».

 

Το πρόγραμμα

Για τη 18η αγωνιστική του 2ου ομίλου στη National League 1 θα γίνουν τα εξής ματς:

Σάββατο 2/3

Νίκη-Βίκος Ιωαν.

Σοφάδες-Εθνικός Λιβ.

Αίολος Αγυιάς-Τρίκαλα Μπ.

Πανελλήνιος-Εθνικός Π.

Κυριακή 3/3

Ληξούρι-Πρωτέας Γρεβ.

Ρεπό: Νήαρ Ηστ

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τρίτης 12/3

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής: COSMOTE SPORT 1 22.00 Λεπτό προς…

12 Μαρτίου 2024

Στη γραμμή των Σποράδων επιστρέφει το SUPERSTAR

Πλώρη για το λιμάνι του Βόλου αναμένεται να βάλει μέσα στις επόμενες ώρες, το SUPERSTAR,…

12 Μαρτίου 2024

Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ- παράδοση απινιδωτών σήμερα στο Γυμνάσιο- Λ.Τ. Ευξεινούπολης

  Το 6o Επίσημο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής (Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με τη χρήση…

12 Μαρτίου 2024

“Τα χέρια δεν χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε” στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας οι μαθητές και οι μαθήτριες…

12 Μαρτίου 2024

Δήμος Βόλου: Σύμβαση για εναλλακτική διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας

  Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου που συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα…

12 Μαρτίου 2024

Προήχθη σε υποστράτηγος ο Ιωάννης Χειμαριός

Στον βαθμό του Υποστρατήγου προήχθη ο Διευθυντής Αεροπορίας Στρατού στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, Ιωάννης Χειμαριός.…

12 Μαρτίου 2024