Τοπικά

Δήμος Βόλου: Σύμβαση για εναλλακτική διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου που συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα έρχεται προς έγκριση νέα σύμβαση για την εναλλακτική διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας μεταξύ του Δήμου και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.). Η νέα σύμβαση αφορά το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2024. Τα απόβλητα που αποτελούν αντικείμενο συλλογής, μεταφοράς, διαλογής και αξιοποίησης είναι τα δημοτικά απόβλητα συσκευασίας (χάρτινες, πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες). Η ΕΕΑΑ αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει στον Δήμο για το παραπάνω χρονικό διάστημα τίμημα, υπολογιζόμενο ως ακολούθως:
-Για το χαρτί/χαρτόνι συσκευασίας 5 ευρώ για κάθε ανακτώμενο τόνο
-Για όλα τα άλλα ανακτώμενα απόβλητα συσκευασίες, εκτός από χαρτί/χαρτόνι, 70 εθρ’ω για κάθε ανακτώμενο τόνο.
Η επιχορήγηση του Δήμου από την Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε θα γίνεται βάσει της ποσότητας των υλικών που πωλούνται από το ΚΔΑΥ στον τελικό αγοραστή.
Στη συνεδρίαση αναμένεται να εγκριθεί και η παραχώρηση της χρήσης χώρου επί της πλατείας Καβούρα στα Κάτω Λεχώνια για την πραγματοποίηση εκδήλωσης κατασκευής χαρταετού το Σάββατο 16 Μαρτίου. Ακόμη, θα συγκροτηθεί εκτιμητική επιτροπή για την εκμίσθωση και αγοραπωλησία ακινήτων του Δήμου καθώς και εκτιμητική επιτροπή την μίσθωση ακινήτων εκ μέρους του Δήμου.

Εκμισθώσεις

Αναμένεται να αποφασιστεί η απευθείας εκμίσθωση του δημοτικού καφενείου στην Κάτω Πλατεία Δράκειας. Για την εκμίσθωση του ισογείου καταστήματος εμβαδού περίπου 147 τμ κατατέθηκε μία προσφορά των 1.100 ευρώ ως ετήσιο μίσθωμα. Επίσης αναμένεται να αποφασιστεί μείωση μισθώματος για δημοτικό ακίνητο στη Μακρινίτσα. Το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει την εκμίσθωση διαμερίσματος 68 τμ στον 2ο όροφο οικοδομής επί της οδού Ι. Καρτάλη στον Βόλο και του αμφιθεάτρου του πρώην δημαρχείου της Ν. Αγχιάλου για τη διοργάνωση θεατρικής παράστασης με τίτλο «το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλη. Η εν λόγω παράσταση θα προσελκύσει πλήθος μαθητών δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της Νέας Αγχιάλου και της ευρύτερης περιοχής, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη σημαντικότερη Ελληνίδα συγγραφέα παιδικών βιβλίων μέσα από το επίκαιρο πάντα έργο της.
Ακόμη, αναμένεται να αποφασιστεί η εκμίσθωση δημοτικής έκτασης 500 τμ στη θέση «Αλυκόπετρα» της Τοπικής Κοινότητας Δράκειας για την εγκατάσταση σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας αλλά και χώρου της Γιορτής Κρασιού Ν. Αγχιάλου στον Σύλλογο Σαρακατσαναίων για να διοργανώσει τον ετήσιο χορό του στις 22 Ιουνίου. Αντίστοιχα αναμένεται να εκμισθωθεί δημοτικός χώρος στον οικισμό Κριθαριάς στον Εξωραϊστικό, Εκπολιτιστικό, Αθλητικό και Αλιευτικό σύλλογο Κριθαριάς «Νέος Απόστολος» για τη διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα «Πολιτιστικό καλοκαίρι 2024- Τα χρώματα της θάλασσας».
Από το δημοτικό συμβούλιο θα ληφθεί απόφαση και για την εκμίσθωση της εκμετάλλευσης του διακατεχόμενους δάσους Τ.Κ. Αγίου Λαυρεντίου με την εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη. Προς εκμίσθωση αναμένεται να τεθεί και διαμέρισμα, συνοδευόμενο από μια αποθήκη και μία θέση στάθμευσης) ιδιοκτησίας του κληροδοτήματος «Απόστολου Αλεξ. Δράκου» στην οδό Κωνσταντά.
Προς έγκριση θα τεθούν οι απολογισμοί των κληροδοτημάτων “Κωνσταντίνου Απ. Αρχιμανδρίτου”, “Θωμά Καλούτσα”, “Κων. Μουρογιάννη” (υπέρ Τ.Κ. Αγίου Βλασίου) και “Κων. Μουρογιάννη” (υπέρ Τ.Κ. Άνω Λεχωνίων). Προς έγκριση έρχεται και ο Κανονισμός Υπαίθριας Διαφήμισης αλλά και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ΣΒΑΚ Δήμου Βόλου.

Προς κοπή δέντρο στη Ν. Δημητριάδα

Απόφαση θα ληφθεί και σχετικά με αίτηση για την κοπή δέντρου επί της οδού Απόλλωνος στη Νέα Δημητριάδα. Η Δ/νση Πρασίνου πραγματοποίησε αυτοψία κατά τη διενέργεια της οποίας διαπιστώθηκε πως επί του πεζοδρομίου φύεται ένα δένδρο που ανήκει στο είδος Ελιάς (Olea europaea). Το ύψος του δένδρου είναι πέντε μέτρα περίπου, η περίμετρος του κορμού του δένδρου είναι 0,85 m ένα μέτρο από το επίπεδο του πεζοδρομίου και παρουσιάζει κλίση προς το δρόμο. Διαπιστώθηκε ανασηκώση του σκυροδέματος του πεζοδρομίου, του οποίου το πλάτος είναι περίπου 1,50 m. Επίσης το δένδρο είναι πλησίον των δικτύων της ΔΕΥΑΜΒ. Επίσης με έγγραφό της η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου αναφέρει, εκτός των άλλων, πως ” Το ριζικό σύστημά του δένδρου έχει σπάσει και ανασηκώσει το υπάρχον πεζοδρόμιο από σκυρόδεμα, καθιστώντας το μη ασφαλές για χρήση από πεζούς….το δένδρο στη συγκεκριμένη θέση δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στη διέλευση των πεζών λόγω της καταστροφής του πεζοδρομίου και του περιορισμού της ζώνης διέλευσης πεζών σε πλάτος μικρότερο του 1,5 m.” Η αντικατάσταση του δέντρου που θα αφαιρεθεί θα γίνει σύμφωνα με τις αρχές της αντιστάθμισης και του περιβαλλοντικού ισοζυγίου. Παράλληλα θα αποφασιστεί η επιβολή προστίμου για την κοπή δέντρου στον Βόλο.

Share
Ετικέτες: Δημος Βολου

Πρόσφατα άρθρα

Προήχθη σε υποστράτηγος ο Ιωάννης Χειμαριός

Στον βαθμό του Υποστρατήγου προήχθη ο Διευθυντής Αεροπορίας Στρατού στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, Ιωάννης Χειμαριός.…

12 Μαρτίου 2024

Πρόσληψη 40 ημερομισθίων στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

  Συνολικά 20 άτομα για τον Μάρτιο και 20 για τον Απρίλιο, τα οποία θα…

12 Μαρτίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟ ΠΑΔΓΙΩΤΗ

Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο ΣΩΤΗΡΙΟ ΠΑΔΓΙΩΤΗ Ετών 96 κηδεύουμε σήμερα…

12 Μαρτίου 2024

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

  Συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη 14 Μαρτίου (7μ.μ.) το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, με βασικότερα προς…

12 Μαρτίου 2024

Έξι Σαββατοκύριακα λειτουργίας για το Χιονοδρομικό Πηλίου – Εκπονείται νέο σχέδιο για 12 μήνες το χρόνο

Έξι Σαββατοκύριακα λειτούργησε τη φετινή χειμερινή περίοδο το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, σύμφωνα με τον διευθύνοντα…

12 Μαρτίου 2024

Στα 6,2 δισ. οι απλήρωτοι φόροι – Ποιοι απειλούνται με κατασχέσεις [πίνακες]

Στα 6,276 δισ. ευρώ ανήλθαν οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι το 2023 με τον αριθμό των οφειλετών…

11 Μαρτίου 2024