Αθλητισμός

Το τιμόνι του Ρήγα Φεραίου στον Λάκη Μπακάλη

Η επιστροφή του Λάκη Μπακάλη στον Ρήγα Φεραίο για 5η φορά -η οποία αναβλήθηκε τον χειμώνα λόγω κορωνοϊού- αποτελεί πλέον γεγονός. Ο έμπειρος τεχνικός τα βρήκε σε όλα με τον πρόεδρο του ιστορικού συλλόγου Κώστα Γιάτσιο και τους συνεργάτες του στη διοίκηση, οπότε θα καθοδηγήσει την ομάδα της γενέτειράς του τη σεζόν 2021-22.

 Τον περασμένο Νοέμβριο η διοίκηση του Ρήγα Φεραίου είχε ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή Λάκη Μπακάλη. Όμως, ο κορωνοϊός είχε διαφορετική… άποψη και η έξαρση των κρουσμάτων επέφερε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Η αμοιβαία εκτίμηση και θέληση των δύο πλευρών για συνεργασία ενεργοποίησε τη συμφωνία για τη νέα περίοδο.

Συνεργάτες του Λάκη Μπακάλη θα είναι ο Κώστας Τσούρικας (γυμναστής) και ο Κώστας Γιαγιάς (προπονητής τερματοφυλάκων). Η διοίκηση εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: «Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα και εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, ο σύλλογός μας θέτει σε εφαρμογή το πλάνο για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Η διοίκηση του Α.Σ.Β. «Ρήγας Φεραίος» ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον έμπειρο και καταξιωμένο προπονητή Λάκη Μπακάλη. Στην συνάντηση με τον προπονητή, επικυρώθηκε η συμφωνία που υπήρχε από τον περασμένο Νοέμβριο για συνέχιση της συνεργασίας και για την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Ο ακέραιος χαρακτήρας του και ο δυναμισμός που τον διακατέχει, είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα στο να δημιουργήσουμε την ομάδα που όλοι θέλουμε στο Βελεστίνο.

Επίσης, το τεχνικό επιτελείο θα στελεχώσουν ο Κωνσταντίνος Γιαγιάς και ο Κωνσταντίνος Τσούρικας. Ο μεν πρώτος θα είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας μας, με πλούσια εμπειρία και ικανότητα, ο δε δεύτερος θα αναλάβει την εκγύμναση των ποδοσφαιριστών μας. Με αισιοδοξία, όρεξη για δουλειά και πάθος που αξίζει για τον Ρήγα μας ξεκινάει άμεσα ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν».

 

Μπακάλης: Να ξαναδούμε  τον Ρήγα σε Εθνική κατηγορία
Μετά την επίτευξη της συμφωνίας του με τον Ρήγα Φεραίο, η «Θ» επικοινώνησε με τον Λάκη Μπακάλη, ο οποίος μας αποκάλυψε τα σχέδιά του για την ομάδα. Αναλυτικά, τα όσα μας είπε:

Για τη συμφωνία του με τη διοίκηση του Ρήγα Φεραίου: «Δεν χρειάστηκε να πούμε πολλά με τη διοίκηση του συλλόγου. Ουσιαστικά ενεργοποιήσαμε τη συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου. Υπάρχει ταύτιση απόψεων, οπότε δεν υπήρχε κανένας λόγος να μη δώσουμε ξανά τα χέρια. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία άψογη συνεργασία».

Για την επικείμενη επιστροφή στην αγωνιστική δράση: «Θέλω να πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες που προκύπτουν από την πανδημία. Πάντως, επειδή είναι μεγάλη η περίοδος της απραξίας, θα χρειαστεί για όλους μας ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής. Δεν ξέρω πως θα επανέλθει σε καλή κατάσταση ο κάθε ποδοσφαιριστής, αφού οι περισσότεροι έμειναν ενάμισι χρόνο εκτός με εξαίρεση ένα τρίμηνο περίπου, που είχαν επιστρέψει προσωρινά».

Για τον στόχο της ομάδας του Βελεστίνου τη νέα σεζόν: «Κατ’ αρχάς θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, αντάξιο του ονόματος του Ρήγα Φεραίου. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα χρειαστεί να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια, τόσο εγώ όσο και οι ποδοσφαιριστές.

Αυτή τη στιγμή δεν έχω σαφή εικόνα για το ρόστερ της ομάδας. Την είχα παρακολουθήσει σε αγώνες, αλλά από μέσα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σίγουρα θα πρέπει να κρατήσουμε τον βασικό κορμό και από εκεί και πέρα να δούμε τι είδους προσθήκες χρειάζεται να γίνουν. Όταν ολοκληρωθεί το ρόστερ τότε θα μπορούμε να οριοθετήσουμε τους στόχους μας».

Για το αν ονειρεύεται να δημιουργήσει έναν Ρήγα εφάμιλλο της προηγούμενης θητείας του σε αυτόν: «Αυτό είναι το όνειρό μου… Να ξαναδούμε τον Ρήγα Φεραίο σε Εθνική κατηγορία, στελεχωμένο κυρίως με παιδιά από το Βελεστίνο και τις γύρω περιοχές».

Για την πιθανή επαναδραστηριοποίηση της Α.Ε. Χλόης, ώστε να λειτουργήσει ως «φυτώριο» του Ρήγα: «Πρόκειται για μια πολύ καλή ιδέα, ώστε να μπορούν να παίξουν σε δυνατό πρωτάθλημα παιδιά που είναι τώρα 14-15 ετών και όταν είναι έτοιμα να προωθηθούν στον Ρήγα. Ο σύλλογος είχε δύο πολύ καλές «φουρνιές» παικτών που γεννήθηκαν το 2001-02 και το 2003-04, οι οποίοι χάθηκαν. Θα μπορούσε τώρα η ομάδα να έχει βάση εκείνα τα παιδιά».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο της ομάδας: «Ο κόσμος του Βελεστίνου είναι πολύ κοντά στην ομάδα. Τον χρειαζόμαστε να είναι δίπλα μας και το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να του δώσουμε χαρές οι οποίες του έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια».

Τρίγκας: Αποτελεί έναν από  τους κορυφαίους τεχνικούς
Το δικό του σχόλιο για την επιστροφή του Λάκη Μπακάλη έκανε στη «Θ» ο γενικός αρχηγός του Ρήγα, Χρήστος Τρίγκας, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Θεωρούμε τον Λάκη Μπακάλη, ως τον δικό μας άνθρωπο. Είναι γέννημα-θρέμμα του Ρήγα Φεραίου και κοινά παραδεκτό ότι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς ποδοσφαίρου στο νομό Μαγνησίας. Ως διοίκηση στραφήκαμε στο πρόσωπό του διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι ο καταλληλότερος να δημιουργήσει μία ομάδα αντάξια του ονόματος και της ιστορίας του Ρήγα. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Προπονητής με πλούσιο βιογραφικό
Ο Λάκης Μπακάλης είναι Βελεστινιώτης και υπηρέτησε τον Ρήγα Φεραίο για εννέα χρόνια από τη θέση του τερματοφύλακα (1972-1981), ενώ για άλλα εννέα χρόνια (1981-1990) υπερασπίστηκε την εστία της Νίκης.

Ως προπονητής διαθέτει πλούσιο βιογραφικό. Μάλιστα η τωρινή θα είναι η 5η του θητεία στον Ρήγα. Αρχικά ανέλαβε την τεχνική του ηγεσία την διετία 1991-1993, ακολούθησαν δύο ακόμη σερί χρονιές από το 1997 έως το 1999, ενώ πήρε ξανά τα «ηνία» της ομάδας από τα μέσα της περιόδου 2003-04 έως το καλοκαίρι του 2007.

Σε αυτό το διάστημα οι Βελεστινιώτες πήραν τρεις φορές την 2η θέση στην πολύ δυνατή τότε Δ’ Εθνική, ενώ κατέκτησαν και δύο Κύπελλα ΕΠΣΘ (2005, 2006). Οι Κουντούρης, Μπάτης, Ζαρκάδας, Αράπης, Ζαχαράκης, Αντωνίου, Γρούνας, Βουραζέρης, Αρσένος, Κόκκας και ο αείμνηστος Αποστόλης Πλασταράς είχαν αποτελέσει τη βάση εκείνης της ομάδας.

Ο Λάκης Μπακάλης επέστρεψε στον Ρήγα Φεραίο το καλοκαίρι του 2011 και τον οδήγησε σε ορισμένες από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας του. Τη σεζόν 2011-12 οι «κυανόλευκοι» έκαναν το νταμπλ στην ΕΠΣΘ και ακολούθως κατέκτησαν την 1η θέση στα μπαράζ ανεβαίνοντας στη Δ’ Εθνική. Ακολούθησε η ιστορική άνοδος στη Γ’ Εθνική την περίοδο 2012-13, ενώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια αποτέλεσαν για τον Ρήγα μία «χρυσή» περίοδο.

Η ομάδα όχι μόνο διατηρούταν με άνεση στην κατηγορία, αλλά έπαιζε και όμορφο ποδόσφαιρο. Με ντόπιους ποδοσφαιριστές, όπως τους Σπαθή, Βουραζέρη, Χατζή, Αλεξίου, Γουτούλη, Στ. Μπακάλη, Τσουμπέκο, Χατζηαθανασίου, Γάρο, Πάσχο, Μιχολίτση, πλαισιωμένους και από άλλους παίκτες που στη συνέχεια έπαιξαν σε ανώτερες κατηγορίες, ο Ρήγας εκείνων των χρόνων διαφήμισε με τον καλύτερο τρόπο το Βελεστίνο σε όλη την Ελλάδα.

Εκτός από τον Ρήγα Φεραίο, ο Λάκης Μπακάλης έχει δουλέψει στους Αγροτικό Αϊδινίου, Απόλλωνα Καναλίων, Πύρασο (δύο θητείες), Ηρακλή Βόλου, Γ.Σ. Αλμυρού (δύο θητείες), Αστέρα Ριζομύλου, Διμήνι, Κίσσαβο Συκουρίου, Θησέα, Νίκη (διετέλεσε βοηθός των Γαρδικιώτη και Μαρέντζι, καθώς και υπηρεσιακός τεχνικός).

Στα μέσα της περιόδου 2017-18 ανέλαβε τον Ολυμπιακό Βόλου, που κινδύνευε σοβαρά με υποβιβασμό στο τοπικό, αλλά τον οδήγησε στη σωτηρία. Ακολούθησε δεύτερη θητεία στον Θησέα με παραμονή στη Γ’ Εθνική για τη σεζόν 2018-19 και την κατάκτηση της 2ης θέσης στην κατηγορία το 2019-20.

Έχοντας εργαστεί κυρίως σε ομάδες Εθνικών κατηγοριών ο Λάκης Μπακάλης μετρά δύο κατακτήσεις πρωταθλημάτων ΕΠΣΘ (2002 με τον ΓΣΑ και 2012 με τον Ρήγα) και πέντε Κύπελλα (2005, 2006, 2012 με τον Ρήγα, 2008 με τον Θησέα και 2010 με τον Πύρασο).

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δρομολόγια από το Αστικό ΚΤΕΛ στη Γορίτσα για τη γιορτή της Παναγίας

Οι Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου ενημερώνουν το επιβατικό κοινό πως στο πλαίσιο των παρακλήσεων που τελούνται…

2 Αυγούστου 2021

Καλλιάνος: Πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας κατέγραψε η Ελλάδα με 46,3 βαθμούς

Στην καρδιά του καύσωνα όλη η χώρα, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν ακόμη και τους…

2 Αυγούστου 2021

Φρίκη στο Κιλκίς: Ανδρας πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο

Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση πως ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο στην πλατεία του…

2 Αυγούστου 2021

Στον εισαγγελέα ο 18χρονος που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε 4 γυναίκες

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγήθηκε ο 18χρονος που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε τέσσερις γυναίκες.…

2 Αυγούστου 2021

Ιός Δυτικού Νείλου: Στην Πέλλα τα πρώτα τρία κρούσματα

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερώνει ότι διαγνώσθηκαν στη χώρα μας τα πρώτα τρία…

2 Αυγούστου 2021

Βρέθηκε η 90χρονη που αναζητούνταν στην Αργαλαστή

Καλά στην υγεία της εντοπίστηκε σήμερα το απόγευμα η 90χρονη γυναίκα που αναζητούσαν οι αστυνομικές…

2 Αυγούστου 2021