Οικονομία

Το Project Future ξεκινά στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται από σήμερα το εισαγωγικό τριήμερο εκπαίδευσης του Project Future, του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς που συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας. Το Project Future συμπλήρωσε ένα έτος υλοποίησης σε δύο κύκλους, και ο τρίτος κύκλος γίνεται και στη Θεσσαλονίκη.

Οι νέοι πτυχιούχοι συμμετέχουν στο 3 day training που πραγματοποιείται στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και κατά τη διάρκειά του θα μάθουν πως να δημιουργήσουν ένα δυνατό βιογραφικό αλλά και πως να προετοιμαστούν για μια επιτυχημένη πρώτη συνέντευξη. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν κοντά σε κορυφαία στελέχη της αγοράς και να παρακολουθήσουν ομιλίες που θα τους εμπνεύσουν.

Στη συνέχεια, οι νέοι θα παρακολουθήσουν εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις σε καίριους τομείς, όπως Data Science και Java, που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς. Στόχος του Project Future είναι, με την ολοκλήρωση της θεωρητικής τους κατάρτισης, οι νέοι να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα τους κάνουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας ώστε στη συνέχεια να απασχοληθούν με τουλάχιστον εξάμηνες συμβάσεις αμειβόμενης εργασίας.

Καλωσορίζοντας τους επιτυχόντες ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας Πειραιώς, Βασίλης Κουτεντάκης ανέφερε σχετικά: «Το Project Future, στον δεύτερο μόλις χρόνο του, «ανοίγει τα φτερά» του στη Θεσσαλονίκη και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό. Ήδη από τον πρώτο χρόνο υλοποίησης του προγράμματος στην Αθήνα το 90% των νέων που έχουν τοποθετηθεί ως σήμερα, μέσα από το πρόγραμμα, στην αγορά εργασίας με εξάμηνη σύμβαση, έχει ανανεώσει τη σύμβασή του. Είμαι σίγουρος ότι το Project Future θα αφήσει το ίδιο θετικό αποτύπωμα και στη Θεσσαλονίκη».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το ReGeneration Academy. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τις Google, Facebook, Code.Hub, το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς, την ΕΑΣΕ και το BCA College δίνουν τη δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να αποκτήσουν εξειδικευμένη εκπαίδευση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το