Πολιτισμός

«Το πέρασμα» από το βιβλίο Νίκου Παπαδόπουλου στη «Θεατρίνη»

 

Το «Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών Θεατρίνη» συνεχίζει τις παραγωγές ενηλίκων, αυτή τη φορά με «το πέρασμα», θεατρική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Νίκου Παπαδόπουλου από τις εκδόσεις Ήβη (2022), σήμερα Παρασκευή 1 Μαρτίου και αύριο Σάββατο 2 Μαρτίου, στις 21.30.
Ο εσωτερικός διάλογος του ανθρώπου με την υποσυνείδητη ηχώ του εαυτού του. Η απεγνωσμένη αναζήτηση της ισορροπίας ανάμεσα στο πραγματικό και το φαντασιακό, ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα, ανάμεσα στο παρόν και το μέλλον, ανάμεσα στο τυχαίο και το μοιραίο. Η αιωνιότητα της στιγμής, η αστείρευτη δύναμη του ανθρώπου, τα θραύσματα της μνήμης, η ανωθρώσκουσα ατέλεια, η πανοραμική θέα μιας ζώσας διαδρομής τη στιγμή που κόβεται το νήμα της γραμμής τερματισμού.
Σκόρπιες ψηφίδες από τα 34 διηγήματα που φύονται στο βιβλίο «το πέρασμα» του Νίκου Παπαδόπουλου (εκδόσεις Ήβη, 2022) ψηφοθετημένες σ’ ένα θεατρικό έργο, στο οποίο δραματοποιούνται οι ανομολόγητοι λογισμοί του ανθρώπου, ανακλώνται οι συμβολισμοί της ίδιας της ζωής και αποκαλύπτεται η ευρυγώνια ολότητα μιας οπτικής, μεμονωμένα καρέ της οποίας όλοι – λίγο έως πολύ – έχουμε κρυφοκοιτάξει μέσα από τις γρίλιες της σκέψης μας, καθώς βαδίζουμε στο ένα και μοναδικό πέρασμα που κάποιοι βάφτισαν ζωή.
Μια διαφορετική, ανατρεπτική θεατρική παράσταση, μια ηθογραφία του υποσυνείδητου, μια καταδικαστική αθώωση του ανθρώπου, μια λυτρωτική αυτοκριτική μα διόλου υποκριτική απολογία, που πιότερο θέτει το ερώτημα παρά κηρύττει την απάντηση και στην οποία δεν συμπάσχει ο θεατής με τον ηθοποιό, αλλά το αντίστροφο.
Συντελεστές παράστασης: Θεατρική διασκευή: Νίκος Παπαδόπουλος. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Mάρθα Μαρκάδα, Αλέξανδρος Κατσιμίχας, Άννα Μαρία Παναγιωτάκη, Εύα Βούλγαρη. Μουσική επιμέλεια: Νίκος Παπαδόπουλος. Φωτογραφία: Άλκης Μαρούγκας. Ήχος – φώτα: Γιώργος Σαχαρίδης, VFX Πασχάλης Μαντής. Σκηνοθεσία: O συγγραφέας του βιβλίου.
Η παράσταση παρουσιάζεται και στις 8-9 Μαρτίου, με ώρα έναρξης 21.30, στην Πλάτωνος 20.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Εισιτήρια υπάρχουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πολιτισμού και Τεχνών Θεατρίνη. Τηλ. επικοινωνίας: 6906842332.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνέδριο Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ στις ΕΠΑΣ στον Βόλο – Εργασιακή απορρόφηση για 8 στους 10 αποφοίτους

Αύξηση εγγραφών καταγράφηκε φέτος στην Επαγγελματική σχολή ΔΥΠΑ στον Βόλο, καθώς όλο και περισσότεροι ανήλικοι…

1 Μαρτίου 2024

Εικαστικές παρεμβάσεις και μια παράσταση των δικηγόρων – Ενώπιον του Τεχνοδικείου Βόλου (ειδική διαδικασία καλλιτεχνικών διαφορών)

Του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Έτσι θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί η εικαστική παρέμβαση και η θεατρική παρουσία…

1 Μαρτίου 2024

Προϋπολογισμός 5,1 εκ. ευρώ στη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου το 2024

  Στο συνολικό ποσό των 5.119.909,45 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου για…

1 Μαρτίου 2024

Αλόννησος: Παραχώρηση αίθουσας σε Πολιτιστικό Σύλλογο

  Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλοννήσου παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αλοννήσου η αίθουσα χορού του Κλειστού…

1 Μαρτίου 2024

Πεθερός σκότωσε τον γαμπρό του και αυτοκτόνησε

Νέα τραγωδία με πεθερό να σκοτώνει τον γαμπρό του σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη…

1 Μαρτίου 2024

“Νέα Εποχή για τις χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα” από το ΤΕΕ Μαγνησίας, το ΤΜΕΔΕ και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 από το ΤΕΕ Μαγνησίας, το ΤΜΕΔΕ…

1 Μαρτίου 2024