Τοπικά

Το Πάσχα του Καλοκαιριού στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τιμά η Εκκλησία σήμερα Κυριακή 15/8.
Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ιερός ναός Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.
Την παραμονή στις 7.30 μ.μ., υπαιθρίως, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας θα ψαλούν τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Ο Πανηγυρικός Εσπερινός θα μεταδοθεί απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό astra, τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube.
Στις 10.30 μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στη 1.00 μετά τα μεσάνυκτα.

Την Κοίμηση της Θεοτόκου πανηγυρίζουν επίσης:
-Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, ηγουμένου. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλυκών: Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως: Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλών Νερών: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καναλίων: Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του πρωτ. Νικολάου Νασιώκα. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυνίτσης: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσύγκελου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μηλίνας: Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξινόβρυσης: Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Νεκταρίου Παναγιωτακοπούλου. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελεστίνου: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Αθανασίου Κολλά. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λόφου Επισκοπής: Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρυμώνος: Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Χρήστου Μπούντη. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
-Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξουριχτίου: Την παραμονή θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κώστας Γιαννουσάς στη “Θ”:«Κολλημένοι» στο διαδίκτυο από 10 ετών 

  Τα υψηλότερα ποσοστά προβληματικής ενασχόλησης με το διαδίκτυο εμφανίζονται μεταξύ 10 και 26 ετών,…

17 Μαρτίου 2024

“Χρυσός” πανελληνιονίκης στην πάλη ο Σερετίδης του ΠΑΟΒ

Για μια ακόμη φορά εκπροσώπησε επάξια την πόλη μας ο Παλαιστικός Αθλητικός Όμιλος Βόλου σε…

17 Μαρτίου 2024

Αγαπημένο βιβλίο

Του  Βασίλη Κουτσιαρή, συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ένα βιβλίο μες στη Βρόμα (Η ιστορία της ανθρώπινης…

17 Μαρτίου 2024

Με στόχο το “διπλό” κοντράρει τις Νέες Ατρομήτου ο Βόλος 2004

Εκτός έδρας αγωνίζεται σήμερα ο Α.Σ. Βόλος 2004 στο πλαίσιο της 19ης ημέρας της Α’…

17 Μαρτίου 2024

Νεαρός καρναβαλιστής έπεσε σε λάκκο 5 μέτρων – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Από ύψος 5 μέτρων έπεσε 24χρονος νεαρός που είχε πάει στην Πάτρα με τους φίλους…

17 Μαρτίου 2024

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν και οι 49 προσαγωγές στο ΑΠΘ

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν και οι 49 προσαγωγές ατόμων, από την επέμβαση της αστυνομίας στη Σχολή…

17 Μαρτίου 2024