Αθλητισμός

Το ντέρμπι της… δεκαετίας – Νίκη και Ολυμπιακός αναμετρώνται σε εθνική κατηγορία

Μετά από δέκα χρόνια Νίκη και Ολυμπιακός ξανά αντίπαλοι σε εθνική κατηγορία του μπάσκετ. «Κυανόλευκοι» και «ερυθρόλευκοι» αναμετρώνται σήμερα στις 17.00 στο κλειστό της Ν. Ιωνίας. Μόνο οπαδοί των γηπεδούχων θα βρίσκονται στις εξέδρες, κάτι που θα επαναληφθεί και στη ρεβάνς του ΕΑΚ.

«Θα μας δώσει μεγάλη ώθηση ο κόσμος της Νίκης»
Πανέτοιμοι είναι άπαντες στη Νίκη για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Αυτό επισήμαναν και στις δηλώσεις τους οι Φώτης Τάσσος και Σάκης Κουτίνας.
«Θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί. Για να γίνει αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού. Η εβδομάδα κύλησε πολύ καλά και δόξα τω Θεώ όλα τα παιδιά είναι υγιή, πράγμα που μας βοηθά να προπονούμαστε σωστά» τόνισε ο Φώτης Τάσσος, ο οποίος απάντησε στις εξής ερωτήσεις:
Για τα συναισθήματα που δημιουργούνται την ώρα που Νίκη και Ολυμπιακός αναμετρώνται μετά από δέκα χρόνια σε εθνική κατηγορία: «Το να συναντιούνται δύο ομάδες από την ίδια πόλη σε εθνική κατηγορία είναι ευχάριστο. Για εμάς τους παίκτες που είμαστε από τον Βόλο και για τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο να δει τον αγώνα και να ευχαριστηθεί το θέαμα».
Για το ότι έχει πλέον τον Παρασκευά συμπαραστάτη κάτω από το καλάθι: «Δόξα τω Θεώ ο Γιώργος δείχνει να πατάει καλά. Νιώθω εξαιρετικά γιατί ο Γιώργος είναι ένα παιδί που δίνει πάρα πολλή ενέργεια στο παιχνίδι μας και βοηθά σε πολλά κομμάτια που δεν φαίνονται. Μάλιστα έβαλε την υγεία του κάτω από την ομάδα στα προηγούμενα παιχνίδια. Αυτό του το αναγνωρίζουμε και μπράβο του».

Για το αν η Νίκη θα έχει ένα παραπάνω κίνητρο λόγω του ονόματος του αντιπάλου: «Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να το δούμε σαν όλα τα άλλα ματς. Αυτό κάναμε με τον Ατρόμητο στον Παλαμά και τον ΣΚ Ιωάννινα εντός έδρας και το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και με τον Ολυμπιακό Βόλου: Να μπούμε από την αρχή συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι».
Για το αν αισθάνονται ότι είναι το φαβορί: «Δεν θέλω να το πω αυτό, γιατί όταν υποτιμάς τον αντίπαλο βρίσκεσαι προ εκπλήξεων».
Από τη μεριά του ο Σάκης Κουτίνας μίλησε για τα παρακάτω θέματα:
Για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό: «Είναι ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες. Εμείς πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όπως όλα τα άλλα παιχνίδια. Να είμαστε σοβαροί, γιατί η Νίκη πάει για πρωταθλητισμό φέτος, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε κι άλλο στραβοπάτημα. Ήδη κάναμε ένα με τον Αίολο Τρικάλων.
Ευτυχώς η εβδομάδα κύλησε ομαλά. Όλοι οι παίκτες ενσωματώθηκαν στην προπόνηση, επομένως πάμε στο παιχνίδι απόλυτα υγιείς».
Για το αν θεωρεί ευνοϊκή συγκυρία το ότι προηγήθηκε το ντέρμπι στο ποδόσφαιρο που νικηφόρο για τους «κυανόλευκους»: «Σίγουρα είναι πάρα πολύ θετικό ότι η Νίκη κέρδισε και στο ποδόσφαιρο. Ο κόσμος θα έρθει με άλλη διάθεση, γιατί θα ήταν αλλιώς αν το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ελπίζουμε ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και να μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο δίνοντάς μας ώθηση για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Μάλιστα κάποιοι παίκτες παραβρέθηκαν στο ντέρμπι του ποδοσφαίρου και πήραν πολλή θετική ενέργεια από τον παλμό που είχε η κερκίδα».

Για το αν πρέπει να φρενάρουν τον ενθουσιασμό που θα τους μεταδίδουν οι οπαδοί για να μείνουν ήρεμοι στον αγώνα: «Σίγουρα δεν πρέπει να παρασυρθούμε από αυτό που θα γίνεται στην εξέδρα. Όπως προανέφερα, ο κόσμος θα μας δώσει μεγάλη ώθηση, αλλά δεν πρέπει αυτό να μας γυρίσει αρνητικά. Πρέπει να είμαστε μυαλωμένοι και να πάμε καλά στο παιχνίδι».
Για τον Ολυμπιακό Βόλου: «Έχουμε παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό. Έκανε ένα άσχημο ξεκίνημα, αφού σε τέσσερα παιχνίδια έχει πετύχει μία νίκη, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Είναι μία ομάδα που έχει τρεις-τέσσερις έμπειρους παίκτες, οι οποίοι σ’ αυτό το ματς πιστεύω ότι θα βάλουν το εγώ τους κάτω από την ομάδα και θα παίξουμε πολύ καλά. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Επομένως εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ αυτό το κομμάτι».
Για το αν ο Ολυμπιακός καθίσταται πιο επικίνδυνος έχοντας μεγάλη βαθμολογική ανάγκη: «Φυσικά. Μία νίκη εις βάρος μας θα τους δώσει τελείως διαφορετική ψυχολογία. Το αντίθετο θα γίνει αν χάσει από εμάς, γιατί μετά ίσως έχει πολλά προβλήματα».
Για το αν αποδέχεται τον τίτλο του φαβορί: «Εγώ τον δέχομαι τον τίτλο του φαβορί, γιατί οι στόχοι μας με τον Ολυμπιακό είναι διαφορετικοί από την αρχή της χρονιάς. Ας μην κρυβόμαστε, εμείς πάμε για πρωταθλητισμό και όπως έχουν πει και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού πάνε για μια γρήγορη σωτηρία και ό,τι καλύτερο μπορούν να κάνουν. Επομένως δέχομαι τον τίτλο του φαβορί, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αγχώσει και να μας προβληματίσει. Πρέπει να είναι κίνητρο για εμάς.

Για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουν οι οπαδοί στο ντέρμπι: «Κάνουμε παράκληση στον κόσμο η συμπεριφορά του να είναι σε αθλητικά πλαίσια. Δεν πρέπει να ξεφύγει, γιατί έρχεται ακόμη ένα δύσκολο ματς μετά τον Ολυμπιακό με μία ομάδα, που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς για άνοδο. Τον χρειαζόμαστε και σ’ εκείνο το παιχνίδι πάρα πολύ, μην πω και ακόμη περισσότερο απ’ ό,τι με τον Ολυμπιακό. Επομένως η συμπεριφορά των φιλάθλων θα πρέπει να είναι σε κόσμια πλαίσια».
Στον αγωνιστικό τομέα Παρασκευάς και Τσώλης δείχνουν να ξεπερνούν τον τραυματισμό τους και δεν θα χάσουν το ντέρμπι. Οι παίκτες στους οποίους στηρίζονται ο Γιώργος Κοσμάτος και ο συνεργάτης του, Δημήτρης Καραγιώργος, είναι οι: Κώστας Σαριμπαλίδης, Άρης Βερτζάγιας, Γιάννης Αναγνωστίδης, Θωμάς Καραγεώργος, Χρήστος Σιμάκης, Σάκης Κουτίνας, Άλεξ Ακούνια, Λεωνίδας Κουτσούκης, Παναγιώτης Τσώλης, Ηλίας Σταυροθεόδωρος, Γεράσιμος Δελεντζές, Φώτης Τάσσος, Γιώργος Παρασκευάς.

Να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι ευχήθηκε ο Ίλτσογλου

Βλιώρας: Θα είμαστε σκληρός αντίπαλος
Πεπεισμένος ότι η ομάδα του θα αποτελέσει «σκληρό καρύδι» στο σημερινό ντέρμπι εξέφρασε ο Γιώργος Βλιώρας. Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στη «Θ» για την αναμέτρηση με τη Νίκη εκφράζοντας την ευχή να γίνει ένα καλό παιχνίδι μέσα σε ωραία ατμόσφαιρα και νικητής να βγει το βολιώτικο μπάσκετ.
«Μετά από πολλά χρόνια οι δύο ομάδες αναμετρώνται σε εθνικές κατηγορίες, οπότε το ματς από μόνο του έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Βέβαια η αλήθεια είναι πως η ανάπαυλα δεν ήρθε στην καλύτερη στιγμή για εμάς. Προερχόμασταν από νίκη και θα ήθελα να μη χάσουμε τον ρυθμό μας. Εντούτοις αυτό το διάστημα εμείς προετοιμαστήκαμε με όρεξη και πάθος χωρίς αγωνιστικά προβλήματα.» δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Βλιώρας, ο οποίος μίλησε και για τα εξής θέματα:
Για το αν υπάρχει φαβορί: «Το φαβορί είναι η Νίκη. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, μια και οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους. Η μεν Νίκη θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο, ο δε Ολυμπιακός επιζητά την όσο πιο γρήγορη παραμονή του, προκειμένου στη συνέχεια να εντάξουμε πιο ενεργά στην ομάδα τα νέα παιδιά. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν «κορμό» παικτών, ώστε να μη χρειάζεται κάθε χρονιά να γίνονται πολλές μεταγραφές. Αυτό θα είναι το βασικό μας μέλημα, εφόσον εξασφαλίσουμε γρήγορα τη σωτηρία».

Για το τι περιμένει από την ομάδα του στη σημερινή αναμέτρηση: «Μπορεί η Νίκη να θεωρείται φαβορί, αλλά εμείς δεν θα παραδώσουμε τα όπλα. Θα είμαστε σκληρός αντίπαλος. Αυτά τα ματς έχουν πολλές ιδιαιτερότητες και εμείς από την πλευρά μας θα διεκδικήσουμε το μερίδιο που μας αναλογεί».
Για την ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει: «Πιστεύω ότι το κλειστό θα γεμίσει, πράγμα που είναι πάρα πολύ καλό. Αυτό που θα ήθελα είναι να ευχαριστηθεί ο κόσμος το παιχνίδι και οι δύο ομάδες να παρουσιάσουμε όμορφο θέαμα. Εύχομαι όλα να κυλήσουν ομαλά, δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι διαφορετικό. Υπάρχουν παίκτες που έχουν παίξει και στις δύο ομάδες και γενικά όλοι είναι φίλοι μεταξύ τους. Μακάρι να κερδίσει το βολιώτικο μπάσκετ».
Για το αν ανησυχεί μήπως οι νεαροί παίκτες επηρεαστούν από την έδρα: «Η «καυτή» έδρα έχει δύο όψεις. Από τη μια μεριά μπορεί κάποιοι να επηρεαστούν αρνητικά και να αγχωθούν. Από την άλλη όμως υπάρχει και το ενδεχόμενο οι νεαροί παίκτες να αποκτήσουν ένα επιπλέον κίνητρο να δείξουν στον κόσμο την αξία τους. Θα δούμε τι θα γίνει τελικά».

Για το πού θα κριθεί το ντέρμπι: «Η Νίκη στηρίζεται στην επίθεσή της, τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Επίσης σκοράρει πολύ έχοντας μέσο όρο 78-79 πόντους ανά αγώνα. Εάν καταφέρουμε και ρίξουμε τον ρυθμό σε λιγότερες κατοχές και τους περιορίσουμε περίπου στους 70 πόντους, τότε πιστεύω ότι θα είμαστε μέσα στο παιχνίδι».
Για τη βολιώτικη «μονομαχία» μίλησε και ο Θεόδωρος Ίλτσογλου. Ο πλέι μέικερ του Ολυμπιακού σε δηλώσεις του στο goalpost.gr στάθηκε στις καλές σχέσεις που διατηρούν οι παίκτες των δύο ομάδων ευχόμενος να γίνει ένας ωραίος αγώνας.
«Θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Γνωρίζουμε καλά τη δυναμικότητα της Νίκης που στοχεύει στον πρωταθλητισμό. Αντίθετα εμείς, ως νέα ομάδα, επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε πρώτιστα την παραμονή μας στη Γ’ Εθνική και κατόπιν να κάνουμε την καλύτερη δυνατή πορεία. Τα ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Νίκη είχαν όλα τα χρόνια τη δική τους αξία και ιδιαιτερότητα. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό μέσα στο γήπεδο.

Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω, είναι πως με όλα τα παιδιά της Νίκης είμαστε φίλοι, αφού μεγαλώσαμε μαζί μέσα και έξω από τα γήπεδα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και μας χωρίζουν απλά 40 αγωνιστικά λεπτά μέσα στο παρκέ. Εύχομαι να γίνει ένα ντέρμπι για το καλό του βολιώτικου μπάσκετ και όσοι έρθουν στο κλειστό της Ν. Ιωνίας να απολαύσουν όμορφο θέαμα» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Ο Βολιώτης προπονητής δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και στη διάθεσή του βρίσκονται οι Γιάννης Ευτυχίδης, Άγγελος Μπράμι, Γιάννης Χροναίος, Θεόδωρος Ίλτσογλου, Φάνης Αγγελοκωστόπουλος, Βασίλης Μπουσκολίτης, Γιώργος Μπεκρής, Βαγγέλης Γιαννίκος, Φώτης Μπουσκολίτης, Αλέξανδρος Μπούρας, Δημήτρης Μπόγδανος, Παναγιώτης Σπανόπουλος, Αντώνης Μούμογλου, Σταμάτης Σκαμάγκας, Δημήτρης Καραμήτσος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου για το 2023; Ζαλίζουν οι περιουσίες τους

Το 2023 σημοτοδοτήθηκε και από την παγκόσμια οικονομική κρίση, από την οποία επλήγησαν εκατομμύρια πολίτες…

23 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για την εξαφάνιση 52χρονης

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την περιοχή της Κυψέλης,…

23 Δεκεμβρίου 2023

Έγκλημα στα Καλύβια: Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που συνέβη, λέει η μητέρα του 16χρονου

Προθεσμία για το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή…

23 Δεκεμβρίου 2023

32χρονη γέννησε δύο μωρά, από δύο μήτρες, σε δύο ημέρες

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ με δύο μήτρες γέννησε δύο φορές σε δύο ημέρες, μετά από…

23 Δεκεμβρίου 2023

Το φετινό Ημερολόγιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Στη διάθεση των φίλων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου βρίσκεται ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το…

23 Δεκεμβρίου 2023

Ο Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Ρ. Φεραίου Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου…

23 Δεκεμβρίου 2023