Αθλητισμός

Το Μαρόκο έριξε στο «καναβάτσο» το Βέλγιο

Ακόμα και οι κορυφαίοι τερματοφύλακες στον κόσμο έχουν τη δική τους κακή μέρα και η σημερινή ήταν αδιαμφισβήτητα μια απ’ αυτές για τον Τιμπό Κουρτουά.

Ένας εκ των καλύτερων τερματοφυλάκων του κόσμου έκανε δώρο γκολ στο Μαρόκο, ανοίγοντας τον δρόμο για ακόμα μια μεγάλη έκπληξη στη διοργάνωση του Κατάρ.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού άνηκε ξεκάθαρα στους Βέλγους, οι οποίοι έφτασαν πολύ στο γκολ δύο φορές. Αρχικά στο 5′, όταν ο Μουνίρ νίκησε στο πλάγιο τετ-α-τετ τον Μπατσουαγί και εν συνεχεία στο 17′ με τον Ονάνα να προλαβαίνει την έξοδο του αντίπαλου τερματοφύλακα, στέλνοντας όμως τη μπάλα ψηλά με κεφαλιά.

Σταδιακά οι Μαροκινοί άρχιζαν να ισορροπούν και να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, σκοράροντας μάλιστα στις καθυστερήσεις με απευθείας εκτέλεση του Ζίγιεχ. Ωστόσο, το γκολ δε μέτρησε, καθώς ο εκτεθειμένος Σαίς περιόριζε το οπτικό του πεδίο του Κουρτουά.

Από ‘κει και πέρα, μετά την ανάπαυλα, οι Αφρικανοί έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, καθώς στο 67ο λεπτό ο Μπουφάλ πάτησε επικίνδυνα περιοχή, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Φυσικά, αυτή αποδείχθηκε πως ήταν η… προειδοποιητική βολή. Επτά λεπτά αργότερα o Σαμπίρι σκόραρε με απευθείας φάουλ από πολύ δύσκολη γωνία, σε μια παρόμοια φάση με εκείνη του ακυρωθέντος γκολ, με τον κίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης να φέρει μεγάλη ευθύνη.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα ιστορικό γκολ, καθώς εκτός από το ότι ήταν το πρώτο τέρμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο φετινό Μουντιάλ ήταν και το πρώτο στην ιστορία του Μαρόκου στο Παγκόσμιο και Κύπελλο.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έψαξε την απάντησή της, άφησε χώρους πίσω, κάτι που οι Μαροκινοί εκμεταλλεύτηκαν φτάνοντας στο 2-0 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με το πανέμορφο πλασέ του Αμπουκχάλ.

Βέλγιο: Κουρτουά, Βερτόνχεν, Αλντερβάιρελντ, Μενιέ (81′ Λουκάκου), Θ. Αζάρ (75′ Τροσάρ), Ε. Αζάρ (60′ Μέρτενς), Βίτσελ, Ονάνα (60′ Τίλεμανς), Καστάν, Ντε Μπρόινε, Μπατσουαγί (75′ Ντε Κετέλερε).

Μαρόκο: Μoυνίρ, Χακίμι (68′ Ατιάτ Αλλά), Αγουέρντ, Σαΐς, Μαζραουί, Άμραμπατ, Αμαλά (67′ Σαμπίρι), Ουναχί (78′ Ελ Γιαμίκ), Ζίγες, Μπουφάλ (73′ Αμπουχλάλ), Εν Νεσίρι (73′ Χαμντάλα).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Iαπωνία: Πολυτελές πολυκατάστημα ζήτησε «συγγνώμη» για 807 χριστουγεννιάτικες τούρτες που κατέρρευσαν

Από την εμπόλεμη ζώνη και όχι από το ζαχαροπλαστείο ή ένα έστω υποτυπωδώς οργανωμένο εργαστήριο…

27 Δεκεμβρίου 2023

Meteo: Οι επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Ελλάδα από το 2000 έως το 2023

Τις κοινωνικο - οικονομικές επιπτώσεις στην Ελλάδα την περίοδο 2000–2023 από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…

27 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ και τον Ιανουάριο

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα e-εργαστήρια (workshops) ομαδικής συμβουλευτικής από εξειδικευμένα στελέχη της…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε στο Ρέντη

Σε δήλωση του για τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού που είχε χτυπηθεί βαριά στα επεισόδια…

27 Δεκεμβρίου 2023

Πάνω από 21.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, λέει η Χαμάς

Συνολικά 21.110 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 55.243 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από…

27 Δεκεμβρίου 2023

TikTok: Τρεις άνδρες αποτύπωσαν σε βίντεο την «υστερία» των μανάδων τα Χριστούγεννα και έγιναν viral

Μέσα σε μόλις τρεις μέρες, ένα χριστουγεννιάτικο βίντεο έγινε viral με σχεδόν 80 εκατομμύρια προβολές,…

27 Δεκεμβρίου 2023