Τοπικά

Το 10ο Γυμνάσιο Βόλου στη Βουλή των Ελλήνων

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων του 10ου Γυμνασίου οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν στις 21 Δεκεμβρίου τη Βουλή των Ελλήνων, ενός επιβλητικού κτηρίου με μακρά ιστορία που συνδέεται άμεσα με την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Αρχικά Ανάκτορα του Όθωνα και του Γεωργίου, μετατράπηκε έναν αιώνα μετά την κατασκευή του σε Κτήριο της Βουλής και της Γερουσίας. Σήμερα είναι η Βουλή των Ελλήνων, ένα διαχρονικό σύμβολο που αποτελεί μέρος της συλλογικής μνήμης. Το ίδιο το Κτήριο στο πέρασμα των χρόνων άλλαξε, προσαρμόστηκε, εκσυγχρονίστηκε.
Φτάνοντας στο χώρο της Βουλής και μετά τον απαραίτητο έλεγχο, τους μαθητές υποδέχτηκαν ευγενικά οι υπάλληλοι, που τους ενημέρωσαν σχετικά με την ιστορία του κτηρίου, καθώς και για τη δομή και τη λειτουργία της Βουλής ως θεσμού, τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος. Η ξενάγηση οδήγησε τους μαθητές στα έδρανα της αίθουσας της ολομέλειας της Βουλής, όπου κάθισαν ως άλλοι… βουλευτές και ανανέωσαν και συμπλήρωσαν τις γνώσεις τους γύρω από τη Βουλή των Αθηνών.


Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην επιβλητική αίθουσα των Τροπαίων και των Υπασπιστών, όπου κυριαρχεί η μνημειακή ζωγραφική ζωοφόρος με σκηνές από κομβικά πολεμικά και διπλωματικά επεισόδια της επαναστατικής περιόδου, παρατήρησαν εκθέματα σχετικά με τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Ομολογουμένως, η επιβλητικότητα και η μεγαλοπρέπεια του χώρου τούς εντυπωσίασε. Τούς κέρδισε, όμως, και η στιγμή που είδαν την αλλαγή της προεδρικής φρουράς και καμάρωσαν τους Εύζωνες που με σταθερό βήμα και ατσαλένια πειθαρχία στήθηκαν μπροστά στο μνήμα του Άγνωστου Στρατιώτη αιώνια σύμβολα του Ελληνισμού.
Ήταν μια ξεχωριστή επίσκεψη που εντυπωσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς αφιερωμένη στις αρχές της ισότητας και της Δημοκρατίας και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η εκδρομή ήταν κατά γενική ομολογία απόλυτα επιτυχημένη και διεξήχθη με συνοδούς καθηγητές τους Βακρατσά Απόστολο, Μπαλτατζή Σοφία και Αλεξάνδρα Γιάτσιου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μια μέρα στον Άρη – Ονειρικό timelapse από το ξημέρωμα ως τη δύση

Στα μισά του δρόμου μέχρι την κορυφή του Όρους Σαρπ στον Άρη, το ρομπότ Curiosity…

2 Ιανουαρίου 2024

Σκευωρία Πούτιν – Λεπέν για την ανατροπή Μακρόν, «βλέπει» η Washington Post

Το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) της Μαρίν Λεπέν, το οποίο κατηγορείται σε έρευνα…

2 Ιανουαρίου 2024

Ισραήλ: Θα εμφανιστεί στο Δικαστήριο της Χάγης για τις κατηγορίες της Νότιας Αφρικής για γενοκτονία

Το Ισραήλ θα εμφανιστεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου στη Χάγη, για να αντικρούσει τις κατηγορίες…

2 Ιανουαρίου 2024

Forbes: Αυτοί είναι οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη για το 2023

Την λίστα με τους 10 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου δημοσίευσε το Forbes, με τα…

2 Ιανουαρίου 2024

Μόλις το 15% θέλει να παραμείνει ο Νετανιάχου πρωθυπουργός του Ισραήλ μετά τον πόλεμο στη Γάζα

Μόνο το 15% των πολιτών του Ισραήλ θέλουν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου να παραμείνει στον…

2 Ιανουαρίου 2024

Εκτινάχτηκε η χρήση κοκαΐνης τις γιορτές: Τι δείχνουν οι μετρήσεις των λυμάτων

Εκτινάχτηκε την περίοδο των εορτών η χρήση ναρκωτικών ουσιών στην Αττική, όπως ανέφερε ο καθηγητής…

2 Ιανουαρίου 2024