Αθλητισμός

Της… γλίστρησαν δύο βαθμοί στο τέλος – Η Νίκη κρατούσε το «τρίποντο» αλλά ισοφαρίστηκε στο 93’ από τον Ολυμπιακό

Με την πικρία ότι έχασαν ένα πολύτιμο «τρίποντο» έφυγαν από το βολιώτικο ντέρμπι οι άνθρωποι της Νίκης. Η ομάδα κρατούσε τους τρεις βαθμούς, αλλά μια στιγμή απροσεξίας στο 93’ στάθηκε αρκετή για να δεχθεί την ισοφάριση από τον Ολυμπιακό στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Δύο πολύτιμους βαθμούς στη εκπνοή του αγώνα έχασε η Νίκη. Οι «κυανόλευκοι» έδειχναν ικανοί να πανηγυρίσουν το τρίτο «διπλό» επί του Ολυμπιακού τα τελευταία έξι χρόνια, αλλά μια στιγμή αδράνειας στάθηκε αρκετή για να τους το στερήσει.

Κι όμως στην αρχή όλα έδειχναν να κυλούν ιδανικά για το συγκρότημα του Στάικου Βεργέτη. Κατάφερε να ανοίξει πολύ νωρίς το σκορ και συγκεκριμένα στο 8’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντόνιο Ροχάνο και έδειχνε να ελέγχει το ματς.

Ήταν η καλύτερη ομάδα στον χώρο του κέντρου, με τους Λούκας Γκαρσία, Χορδάν Ντομίνγκεθ και Σωτήρη Μπαλάφα να κρατούν την μπάλα στα πόδια τους και να οργανώνουν σωστά το παιχνίδι. Το βάρος είχε πέσει πάνω στους «ερυθρόλευκους» που μετά τη συντριβή με 4-0 από τον Ιάλυσο στη Ρόδο βρίσκονταν στο φάσμα μιας νέας ήττας που θα πλήγωνε το γόητρό τους.

Το άγχος των γηπεδούχων εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι, που έδειχναν να πατούν πιο στέρεα στον αγωνιστικό χώρο. Η επιλογή του Λεωνίδα Βόκολου να αναθέσει στον Ράντι καθήκοντα αμυντικού μέσου αποδείχθηκε ατυχής, ενώ και οι Σκοπελίτης, Κόλα δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, με συνέπεια να αντικατασταθούν.

Το μόνο αρνητικό μέχρι σ’ εκείνο το σημείο για τη Νίκη, είναι ότι δεν είχε καταφέρει να πετύχει κι ένα δεύτερο τέρμα που θα έγερνε την πλάστιγγα υπέρ της. Ενώ είχε κυκλοφορία της μπάλας και έβγαινε σωστά στην επίθεση, της έλειπε η καλή τελική πάσα που θα έφερνε σε ακόμη πιο δυσχερή θέση τον Ολυμπιακό.

Αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος που δεν φάνηκαν ιδιαίτερα οι Αντόνιο Ροχάνο και Μαρτίν Μπαταγίνι, σε αντίθεση με τον Αλεχάντρο Κρουθ, που ήταν ιδιαίτερα κινητικός αποτελώντας τεράστιο «πονοκέφαλο» για τον αντίπαλο προπονητή. Πάντως και οι Ροχάνο, Μπαταγίνι έβαλαν τη σφραγίδα τους στο ντέρμπι, καθώς ο δεύτερος κέρδισε το πέναλτι από τον Γιδόπουλο, το οποίο αξιοποίησε ο πρώτος.

Κι ενώ όλα κυλούσαν κατ’ ευχήν για τη Νίκη οι οιωνοί άρχισαν να αλλάζουν από το 60’ και μετά. Τότε τραυματίστηκε ο Μανώλης Αλιατίδης και αποχώρησε προκαλώντας τεράστιο κενό στα μετόπισθεν. Ο υψηλόσωμος στόπερ ήταν ο «κυματοθραύστης» των «ερυθρόλευκων» επιθέσεων και έμοιαζε ανίκητος στον αέρα έχοντας κερδίσει αρκετές «μονομαχίες» από τον Τσίτα.

Η απώλειά του αποδείχθηκε καθοριστική για τη συνέχεια του αγώνα. Ο Θωμάς Τσιμπούκας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν διαθέτει ούτε την πείρα, ούτε τα σωματικά προσόντα του Αλιατίδη. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στη φάση της ισοφάρισης, όπου ο Τσιάρας νίκησε τους αμυντικούς της Νίκης στον αέρα γράφοντας το 1-1.

Το δεύτερο «χτύπημα» ήταν η αποβολή του Αντόνιο Ροχάνο, που υποχρέωσε την ομάδα να οπισθοχωρήσει μαζικά. Σίγουρα αυτό θα συνέβαινε λόγω και της ύστατης προσπάθειας του Ολυμπιακού, αλλά οι «κυανόλευκοι» με παίκτη λιγότερο δεν μπορούσαν να βγαίνουν στην κόντρα για να αξιοποιήσουν τους κενούς χώρους.

Ο Στάικος Βεργέτης προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του ρίχνοντας στη «μάχη» και δεύτερο αμυντικό, τον Βασίλη Βοσνιάδη, αφού περίμενε από τον αντίπαλο να παίξει με σέντρες, αφού «η άμμος στην κλεψύδρα άδειαζε». Παρόλα αυτά όμως το γκολ δεν αποφεύχθηκε σε μια φάση που μίλησε πάλι το άγχος. Η μπάλα βρισκόταν στα πόδια παικτών της Νίκης, που έχοντας πια την αριθμητική ισορροπία μετά την αποβολή του Κουτσιανικούλη, αντί να την αλλάξουν μεταξύ τους «ροκανίζοντας» τον χρόνο προτίμησαν να την απομακρύνουν όπως-όπως σε πλάγιο κυρίως λόγω της ανυπομονησίας τους να ακούσουν το τελικό σφύριγμα. Έτσι όμως δεν κέρδισαν κάτι, αφού το ball boy έδωσε γρήγορα την μπάλα, το πλάγιο εκτελέστηκε γρήγορα και ο Ράντι έβγαλε τη σέντρα «ξυράφι» που έδωσε τη δυνατότητα στον Τσιάρα να χριστεί σκόρερ.

Το φινάλε του ντέρμπι πίκρανε τους «κυανόλευκους» που είδαν να χάνονται τόσο άδοξα δύο πολύτιμοι βαθμοί μέσα από τα χέρια τους…

Γκαρσία: Το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο για τη Νίκη
Τους ποδοσφαιριστές της Νίκης εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Λούκας Γκαρσία. Ο επιθετικός μέσος των «κυανολεύκων» υποστήριξε πως η ομάδα του ήταν καλύτερη του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες πάλεψαν με όλα τους τα «όπλα» για να πάρουν τη νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λούκας Γκαρσία:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της Νίκης που ήρθε και μας χειροκρότησε. Είναι πολύ σημαντικό που ήρθε ο κόσμος στο γήπεδο, παρότι δεν αγωνιζόμασταν στην έδρα μας. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε ένα παιχνίδι, το οποίο δεν μας άρεσε. Είχε πάρα πολύ δύναμη και υπήρχε «πόλεμος» μέσα στο γήπεδο.

Ήταν ένα ντέρμπι, με πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Εμείς από την πλευράς μας παίξαμε για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, αλλά δεν μας βγήκε στο τέλος. Οι δύο ομάδες πάλεψαν στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρουν τη νίκη με όλα τους τα όπλα».

Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:
Για το αν θεωρεί δίκαιο το αποτέλεσμα: «Για μένα δεν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Γιατί στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μου είχε πάρα πολλές ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα τέρματα».
Για το γεγονός πως δεν μπόρεσε να τελειώσει κάποιες φάσεις, τη στιγμή που είχε εξουδετερώσει όλη την αντίπαλη άμυνα: «Όλες οι ομάδες έχουν άμυνα. Μπορεί να το έκανα, αλλά μερικές φορές δεν με αφήνουν οι αντίπαλοι να τελειώσω τη φάση. Αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση».
Για το πως βίωσε, ως ξένος, το βολιώτικο ντέρμπι: «Στην Αργεντινή υπάρχουν ντέρμπι, όπως αυτό. Αλλά προτιμώ τα ντέρμπι να τα παίζουν οι ομάδες με την παρουσία των φιλάθλων τους».
Για την κατάσταση που είδαμε στις κερκίδες και την οποία καυτηρίασαν οι δύο προπονητές; «Μου αρέσει, γιατί ο κόσμος ζει την ένταση του παιχνιδιού και δεν έχω πρόβλημα μ’ αυτό. Έτσι είναι τα ντέρμπι…».

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νιόπλιας: Αφύσικο τόσα ματς σε 30 ημέρες

Τη δυσαρέσκειά του για τους πολλούς αγώνες που έδωσε ο Λεβαδειακός μέσα σ’ έναν μήνα…

9 Δεκεμβρίου 2023

Καλάθι του Άη Βασίλη: Κατατέθηκε η τροπολογία για το 2023

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Παρατηρητήριο τιμών παιδικών παιχνιδιών: «Το…

9 Δεκεμβρίου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ώρα αποφάσεων για την οπαδική βία – Τα σενάρια που εξετάζονται στο Μαξίμου

Άρχισε στις 11.00 η έκτακτη σύσκεψη για τη γηπεδική βία στο Μέγαρο Μαξίμου: Αποφασισμένος να…

9 Δεκεμβρίου 2023

Βρέθηκαν εκτοξευτήρας και μαχαίρια μέσα στο κλειστό – Αποτυπώματα ψάχνει η ΕΛΑΣ

Πιθανά υπολείμματα από ναυτική φωτοβολίδα εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στον χώρο του γηπέδου «Μελίνα…

9 Δεκεμβρίου 2023

Τρεις συλλήψεις στον Βόλο για ηρωίνη και κοκαΐνη

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου/Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., δύο 46χρονοι,…

9 Δεκεμβρίου 2023

Ελευθερόπουλος: Όλα ανοικτά για την πρόκριση

Η Νίκη απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην έδρα του Λεβαδειακού για τη φάση των "16" του…

9 Δεκεμβρίου 2023