Αθλητισμός

Της είχε λείψει ο κόσμος της Νίκης

Χρειάστηκε να περάσουν 18 χρόνια για να πανηγυρίσει η Νίκη μια επιτυχία σε βάρος του Εργοτέλη. Χθες τα κατάφερε και μετά από εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε 2-0 περνώντας στην Ε’ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «κυανόλευκοι» είχαν τη θερμή συμπαράσταση των φιλάθλων που επέστρεψαν μετά από 1,5 χρόνο στην εξέδρα και έδωσαν ώθηση στην αγαπημένη τους ομάδα να ξεπεράσει τις αναποδιές που της έτυχαν.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε στη Νίκη, καθώς ο Πάνος αισθάνθηκε ένα τράβηγμα, με συνέπεια να τεθεί εκτός μάχης. Έτσι ο Αλέκος Βοσνιάδης αναγκάστηκε να «ανακατέψει την τράπουλα» τοποθετώντας τον Κυριακίδη στο δεξί άκρο της άμυνας. Τη θέση του στον άξονα του κέντρου πήρε ο Παναγιωτίδης κάνοντας χώρο για τον Τζοβάρα στο αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής. Επίσης παρών στην ενδεκάδα ήταν και ο Γρομητσάρης αντί του Αλιατίδη.

Η διάταξη ήταν 4-2-3-1 με την ακόλουθη σύνθεση: Τερματοφύλακας ο Μπάγιτς, που είχε μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κυριακίδη, Γρομητσάρη, Ανδρέου και Τζοβάρα. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς, από τις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Κάσσος (δεξιά) και Βλαχομήτρος (αριστερά), με τον Γκαρσία «δεκάρι» και τον Ροχάνο «αιχμή του δόρατος».

Στην αντίπερα όχθη ο Νίκος Μπαδήμας παρέταξε τον Εργοτέλη με 5-4-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Τσέλιος έχοντας στο κέντρο της άμυνας τους Κόλα, Μίτσο και Ποζατζίδη. Ο Κατσούρι κάλυπτε τη δεξιά πλευρά και ο Σερβιλάκης την αριστερή. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Πέιος, Βουτσός (στον άξονα), Μπουτσάκης και Κουατένγκ (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), με μοναδικό προωθημένο τον Κωστανάσιο.

Έχασε ευκαιρίες και δύο παίκτες

Έχοντας τον κόσμο στο πλευρό της για πρώτη φορά μετά από 1,5 χρόνο περίπου η Νίκη μπήκε με ενθουσιασμό στον αγωνιστικό χώρο. Από τα πρώτα λεπτά έκλεισε στα καρέ του τον Εργοτέλη και άρχισε να τον «σφυροκοπεί». Μόλις στο 3’ ο Τζοβάρας έβγαλε σέντρα και ο Κάσσος έπιασε κεφαλιά που κατέληξε στην αγκαλιά του Τσέλιου. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Κάσσος ξεσήκωσε τους φιλάθλους περνώντας με «τούνελ» τον Σερβιλάκη. Ο ικανός εξτρέμ μπήκε στην περιοχή, αλλά η δεύτερη ντρίμπλα του στον Μίτσο δεν έπιασε και ανακόπηκε η πολλά μια πολλά υποσχόμενη επιθετική ενέργεια.

Στο 14’ ο Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυνόμενοι έδιωξαν προσωρινά, η μπάλα έφτασε στον Τζοβάρα, ο οποίος σούταρε με δύναμη αλλά με το «κακό» του πόδι, το δεξί, στέλνοντάς την στα… ύψη.

Κι ενώ η Νίκη είχε τον έλεγχο κινδύνεψε να βρεθεί πίσω στο σκορ από μία έμπνευση του Κουατένγκ. Στο 17’ ο Γκανέζος δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 26’ ο Αλέκος Βοσνιάδης υποχρεώθηκε στην πρώτη του αλλαγή πολύ νωρίς. όταν είδε τον Τζοβάρα να τραυματίζεται να παραχωρεί τη θέση του στον Μπόσιο. Ο Παναγιωτίδης πέρασε αριστερός μπακ και ο Αργεντινός έπαιξε ως αμυντικός μέσος.

Η ατυχία με τον Τζοβάρα φαίνεται ότι πείσμωσε τους γηπεδούχους που δημιούργησαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Πρώτα στο 27’ όταν ο Κυριακίδης εκτέλεσε φάουλ, οι αμυνόμενοι δεν απομάκρυναν σωστά και ο Γκαρσία σούταρε, αλλά η μπάλα βρήκε σε σώμα αντιπάλου και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι (κόρνερ). Το κόρνερ εκτέλεσε ο Αργεντινός και ο Μπόσιο έπιασε συρτό σουτ. Μετά από σύγχυση η μπάλα στρώθηκε στον Κάσσο, ο οποίος από τη μικρή περιοχή σούταρε λίγα εκατοστά πάνω από την εστία.

Στο 30’ ο Τσουκαλάς θέλησε να πιάσει στον… ύπνο την αντίπαλη άμυνα εκτελώντας γρήγορα ένα φάουλ, όμως για λίγο ο Τσέλιος πρόλαβε να επέμβει προ του Κάσσου. Η Νίκη «φλέρταρε» με το γκολ στο 37’. Ο Γκαρσία «έσκαψε» ωραία για τον Τσουκαλά, ο οποίος στόπαρε με το στήθος και έπιασε το «γυριστό», το οποίο κατέληξε μόλις άουτ.

Νέο ραντεβού με την ατυχία για τους γηπεδούχους στο 42’. Ο Γκαρσία ένιωσε ενόχληση στον δικέφαλο και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Ο Αλέκος Βοσνιάδης πήρε το ρίσκο να μην τον αντικαταστήσει μέχρι το τέλος του α’ημιχρόνου, προκειμένου να μη χάσει το δικαίωμα για δεύτερη διακοπή στο παιχνίδι.

Βλαχομήτρος και Ανδρέου έδωσαν την πρόκριση

Η Νίκη, λοιπόν, ολοκλήρωσε το α’ μέρος με δέκα παίκτες και -ελλείψει του επίσης τραυματία Βασιλείου- με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στον αγώνα ο Τσιμπούκας σηματοδοτώντας νέες εσωτερικές αλλαγές. Ο νεοεισελθών έπαιξε δεξιός οπισθοφύλακας, ο Κυριακίδης πέρασε στο κέντρο και ο Τσουκαλάς προωθήθηκε ως επιθετικός χαφ.

Ήταν λογικό η βολιώτικη ομάδα να χρειαστεί μερικά λεπτά για να ξαναβρεί τη συνοχή της, καθώς για τρίτη φορά αναγκάστηκε να αλλάξει η ενδεκάδα. Παρόλα αυτά στο 49’ είχαμε ένα δυνατό αλλά άστοχο βολέ του Τσιμπούκα, ενώ στο 55’ ο Βλαχομήτρος γύρισε, αλλά ο Τσουκαλάς δεν μπόρεσε να σκοράρει με «τακουνάκι».

Τεράστια ευκαιρία απώλεσε η Νίκη στο 63’. Ο Ροχάνο σέρβιρε… έτοιμο γκολ στον Κάσσο, που είχε όλη την ευκαιρία να σημαδέψει την εστία. Ο 29χρονος εξτρέμ, όμως, με πλασέ… σημάδεψε τον Τσέλιο, που απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 68’ ο Πέιος κράτησε τον Μπόσιο από τη μέση, προκειμένου να ανακόψει αντεπίθεση των γηπεδούχων. Ο κ. Μελτζανίδης καταλόγισε φάουλ, αλλά… ξέχασε να «κιτρινίσει» τον αμυντικό χαφ του Εργοτέλη, κάτι που αν είχε πράξει θα σήμανε και την αποβολή του, αφού ήδη είχε μία κάρτα από το 62’.

Η ανωτερότητα του βολιώτικου συγκροτήματος επιβραβεύτηκε στο 72’ όταν οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Ροχάνο ενεργώντας ως εξτρέμ έκανε το γύρισμα και ο Βλαχομήτρος λειτουργώντας ως σέντερ φορ «εκτέλεσε» από κοντά τον Τσέλιο γράφοντας το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 77’ ο Νίκος Μπαδήμας έβαλε στο ματς τον Αμπντάλα, ο οποίος παραλίγο να χριστεί σκόρερ δύο λεπτά αργότερα. Ο Αιγύπτιος κέρδισε την κεφαλιά, η οποία πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τον Μπάγιτς πάντως να ελέγχει τη φάση.

Στα τελευταία λεπτά οι «κυανόλευκοι» θέλησαν να προφυλάξουν το υπέρ τους αποτέλεσμα και να επιδιώξουν το δεύτερο τέρμα με αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές ο Τζιώρας (μπήκε στο 81’ αντί του Ροχάνο) κέρδισε με το πείσμα του ένα κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Παναγιωτίδης και ο Ανδρέου από κοντά με προβολή σφράγισε την πρόκριση για τη Νίκη.

Μάλιστα το σκορ θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις θριάμβου σε δύο περιπτώσεις. Πρώτα στο 91’ ο Κυριακίδης βρέθηκε σε θέση βολής στο ημικύκλιο της περιοχής, αλλά σούταρε χωρίς σωστή θέση σώματος, γεγονός που διευκόλυνε το έργο του Τσέλιου. Κατόπιν στο 95’ ο Τσιμπούκας έκανε φοβερή κούρσα από τα δεξιά και έδωσε για τον Τζιώρα. Εκείνος έστρωσε για τον επερχόμενο Κυριακίδη, που πλάσαρε αλλά πάλι ο Τσέλιος είπε «όχι» διατηρώντας το 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας).
Βοηθοί: Χριστοδούλου (Ημαθίας), Βρούζος (Πιερίας).
4ος διαιτητής: Μέγας (Πιερίας).
Κίτρινες: Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Βλαχομήτρος – Πέιος, Ποζατζίδης.
ΝΙΚΗ: Μπάγιτς, Κυριακίδης, Τζοβάρας (26’ λ.τρ. Μπόσιο), Ανδρέου, Γρομητσάρης, Παναγιωτίδης, Τσουκαλάς (92’ Μέτσε), Κάσσος (92’ Αλιατίδης), Βλαχομήτρος, Γκαρσία (46’λ.τρ. Τσιμπούκας), Ροχάνο (81’ Τζιώρας).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Τσέλιος, Κατσούρι (46’ Ντουμάνης), Σερβιλάκης (64’ Μπουρσέλης), Μίτσο, Κόλα, Πέιος, Βουτσάς, Μπουτσάκης (77’ Αμπντάλα), Ποζατζίδης, Κωστανάσιος, Κουατένγκ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νέα γαστρονομική διάκριση για την Ελλάδα: Η μπουγάτσα στην Τρίτη θέση παγκοσμίως στα αγαπημένα πρωινά

Η αγαπημένη μπουγάτσα έχει κερδίσει τις καρδιές και τα στομάχια καθώς ψηφίστηκε ως τρίτο πιο…

23 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: Ο ISIS δημοσιοποίησε εικόνα των δραστών

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω μιας ανάρτησης σε ένα από τα δίκτυά της…

23 Μαρτίου 2024

Σε Σώμα συγκροτήθηκαν τα Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

Σε Σώμα συγκροτήθηκαν τα Πειθαρχικά Συμβούλια (Πρωτοβάθμιο και Δευτεροβάθμιο) της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας…

23 Μαρτίου 2024

Δωρεά 87 αφυγραντήρων σε πλημμυροπαθείς της επαρχίας Φαρσάλων

Ξεκίνησε σήμερα από την Τοπική Κοινότητα Μ. Ευυδρίου του Δήμου Φαρσάλων και ολοκληρώθηκε, η διανομή…

23 Μαρτίου 2024

ΕΦΚΑ: Επανυπολογισμός της σύνταξης για εργαζόμενους συνταξιούχους με μια αίτηση – Οι δικαιούχοι

Σε επανυπολογισμό της σύνταξής τους με βάση την προσαύξηση που δικαιούνται από το νέο νομοθετικό πλαίσιο μπορούν να…

23 Μαρτίου 2024

Το Δημόσιο καταγράφει την περιουσία του – Για πρώτη φορά σαφής εικόνα για τα «ασημικά»

Στην καταγραφή, για πρώτη φορά, όλης της πάγιας περιουσίας του Δημοσίου προχωράει το Γενικό Λογιστήριο…

23 Μαρτίου 2024