Αθλητισμός

Την Πέμπτη με Θησέα ο Ολυμπιακός Βόλου – Άλλαξε η ημερομηνία του φιλικού

Μπήκαμε στον Σεπτέμβριο και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής αρχίζουν, πλέον, να σκέφτονται το πρωτάθλημα, περιμένοντας να δουν αν η σέντρα θα γίνει κανονικά στις 23 Σεπτεμβρίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Πάντως, μετά την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, η οποία πέρασε από την ΕΠΟ, υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν. Δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό, πόσοι θα ανέβουν φέτος από την Γ’ Εθνική στη Φούτμπολ Λιγκ που θα έχει άλλη μορφή του χρόνου και θα είναι ημιεπαγγελματική, αν θα υπάρξουν μπαράζ ανόδου, ενώ δεν έχουν ακόμη καταρτιστεί οι όμιλοι. Ακούγεται, πάντως, πως και φέτος οι όμιλοι θα είναι οκτώ, με τις ομάδες να χωρίζονται με γεωγραφικά κριτήρια. Μόλις αυτό ξεκαθαρίσει, θα γίνει και η κλήρωση του πρωταθλήματος και θα γίνει και επίσημα γνωστή η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος.

Την Πέμπτη το φιλικό με Θησέα
Στο μεταξύ, άλλαξε η ημερομηνία του φιλικού παιχνιδιού του Ολυμπιακού με τον Θησέα. Το ματς αρχικά επρόκειτο να γίνει αύριο Τετάρτη 5/9, ωστόσο, θα διεξαχθεί μία μέρα αργότερα, την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Αγριάς με ώρα έναρξης 5.45μ.μ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού: «Η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας ότι το εκτός έδρας φιλικό παιχνίδι με τον Θησέα Αγριάς θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο Αγριάς και ώρα 5.45 μ.μ.».
Ο Περικλής Αμανατίδης έμεινε ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την εμφάνιση της ομάδας στη φιλική αναμέτρηση με τον Ηρακλή. Είδε τους παίκτες του να είναι σοβαροί, πειθαρχημένοι και να προσπαθούν να εφαρμόσουν μέσα στο γήπεδο αυτά που διδάσκονται στις προπονήσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» σε τρία φιλικά με ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας (Άρη, Απόλλων Λάρισας, Ηρακλής) όχι μόνο ήταν ανταγωνιστικοί, αλλά κέρδισαν και τις εντυπώσεις, πέρα από τις δύο νίκες που σημείωσαν. Με τον Άρη μπορεί να έχασαν με 1-0, ωστόσο, το σκορ τους αδικεί, καθώς δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για γκολ, απέναντι σε μια ομάδα της Σούπερ Λιγκ.
Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που ακόμη «χτίζεται», με πολλά νέα πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να «δέσουν» μεταξύ τους. Είναι λογικό στην παρούσα φάση της προετοιμασίας να υπάρχει κόπωση από τα συνεχόμενα φιλικά και στις σκληρές προπονήσεις, με την τεχνική ηγεσία, πάντως, να μην παρεκκλίνει του πλάνου που έχει σχεδιάσει από την αρχή της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος στην έναρξη του πρωταθλήματος, όπως τονίζει ο Μακεδόνας τεχνικός, ο οποίος βλέπει από την ομάδα να έχει πάθος στο παιχνίδι της, καλή ανάπτυξη και κυκλοφορία μπάλας και να προσπαθεί να παίξει σύγχρονο και ελκυστικό ποδόσφαιρο.
Μετά το ρεπό που είχαν οι παίκτες την Κυριακή, χθες η προετοιμασία συνεχίστηκε με απογευματινή προπόνηση στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού. Ο Ντέιβιντ Ναζίμ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο φιλικό με τον Ηρακλή, λόγω τενοντίτιδας, δεν προπονήθηκε ούτε χθες. Ο Νιγηριανός μέσος ξεκουράστηκε και σήμερα αναμένεται να γυμναστεί κανονικά.
Όσον αφορά τον Αντώνη Καμπλιώνη, υπολογίζεται πως σε ένα περίπου μήνα θα είναι σε θέση να δοκιμάσει να ανεβάσει ρυθμούς, προκειμένου να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επάνοδό του στην ομάδα.

Έναρξη εγγραφών στην Ακαδημία
Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Βόλου, που βρίσκονται στο σύγχρονο αθλητικό κέντρο της Άλλης Μεριάς, οι εγγραφές στην Ακαδημία ποδοσφαίρου. Πλήθος παιδιών συνοδευόμενα από τους γονείς τους κατέκλυσαν τον χώρο και έδωσαν χαρούμενο και εορταστικό τόνο στην συγκέντρωση.
Τους γονείς υποδέχθηκαν εκ μέρους της διοίκησης του συλλόγου ο γενικός γραμματέας κ. Δημήτρης Μουρτζίνος και εκ μέρους της Ακαδημίας οι υπεύθυνοι προπονητές Φώτης Αγραφιώτης, Σταύρος Σταμπουλής και Λευτέρης Φούτρης, οι οποίοι καλωσόρισαν τους μικρούς αθλητές και τους γονείς τους και τους ανέπτυξαν με σύντομες ομιλίες τον σχεδιασμό που έχει γίνει για τη φετινή χρονιά.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ακαδημία φέτος θα λειτουργήσει και σχολή τερματοφυλάκων.
Οι εγγραφές συνεχίζονται και για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στα γραφεία του συλλόγου Λώρη 1 και Ιάσονος στον 5ο όροφο 10-12 το πρωί και 6-8 μμ κ. Ζάκο Σαχίνη τηλέφωνο 6907178800, στο Αθλητικό Κέντρο της Άλλης Μεριάς τις απογευματινές ώρες και στους υπεύθυνους της Ακαδημίας Φώτη τηλέφωνο 6951668494 και Σταύρο Σταμπουλή τηλέφωνο 6983500671.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βασίλης Βασιλικός: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 89 ετών, άφησε την Πέμπτη (30/11) ο βραβευμένος Έλληνας…

2 Δεκεμβρίου 2023

Με Μαρτίνεθ στον Βόλο ο Ολυμπιακός και… βλέπουμε

Εξελίξεις με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον Ολυμπιακό είναι πιθανόν να δρομολογήσει η συντριβή με 5-0 από τη…

2 Δεκεμβρίου 2023

Υποψήφιος για παίκτης του μήνα ο Κόμπα του Βόλου

Άνοιξε η ψηφοφορία για την ανάδειξη του Stoiximan Player Of The Month Νοεμβρίου. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί την…

2 Δεκεμβρίου 2023

Έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων: Ποιοι θα πάρουν από 150 έως 200 ευρώ – Πότε οι πληρωμές

Κατατέθηκε η τροπολογία που προβλέπει την καταβολή του επιδόματος Χριστουγέννων. Δικαιούχοι είναι μερίδα συνταξιούχων, αλλά και δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων. Ειδικότερα, με το…

2 Δεκεμβρίου 2023

Ψάχνει λύσεις για τις απουσίες στον Βόλο ο Λόπεθ

 Τέσσερις βαθμούς στους δύο τελευταίους αγώνες με ΟΦΗ στο Ηράκλειο και Πανσερραϊκό στο Πανθεσσαλικό είναι…

2 Δεκεμβρίου 2023

Απειλές από τη Βόρεια Κορέα: Όποια παρεμβολή στη λειτουργία του δορυφόρου μας θα εκληφθεί ως κήρυξη πολέμου

Η Βόρεια Κορέα απείλησε πως σε τυχόν αμερικανική παρεμβολή στη λειτουργία του δορυφόρου της, θα…

2 Δεκεμβρίου 2023