Αθλητισμός

Τίμησαν τη μνήμη του Βουρούκου – Στο 1ο Πανθεσσαλικό τουρνουά που διοργάνωσαν οι Παλαίμαχοι Νίκης

Στη μνήμη του Βαγγέλη Βουρούκου ήταν αφιερωμένο το 1ο Πανθεσσαλικό τουρνουά, το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών της Νίκης. Το «παρών» έδωσαν οι παλιοί άσοι Νίκης, Ολυμπιακού, ΑΕΛ, Α.Ο. Τρικάλων, και Αναγέννησης Καρδίτσας αποδεικνύοντας ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν η τέχνη της μπάλας δεν ξεχνιέται.
Στο Πανθεσσαλικό έγινε η συνάντηση άσων του παρελθόντος, που δόξασαν τη φανέλα των ιστορικών ομάδων της Θεσσαλίας. Νίκη, Ολυμπιακός, ΑΕΛ, Α.Ο. Τρικάλων και Αναγέννησης Καρδίτσας. Ήταν μια ιδέα του Συλλόγου Βετεράνων Νίκης, που υλοποιήθηκε με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στην οποία ανταποκρίθηκαν πολλοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές.
Έτσι στα δύο γήπεδα του Πανθεσσαλικού πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα αγώνες διάρκειας 30 λεπτών. Ασφαλώς το τελικό αποτέλεσμα δεν μετράει. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι συναντήθηκαν ξανά ποδοσφαιριστές αντίπαλοι στο παρελθόν, τους οποίους όμως ενώνουν δεσμοί στενής φιλίας και έδειξαν πως παρά την ηλικία τους εξακολουθούν να προσφέρουν όμορφο θέαμα.

Οι Γ. Παναγιωτόπουλος και Γ. Θεοδωρίδης με τη Δ. Κολυνδρίνη

Ο σκοπός ήταν ιερός. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Γηροκομείο Βόλου, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του που είναι πολλές και σίγουρα χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων. Για τον λόγο αυτό υπήρχε ένας κουμπαράς, όπου ο καθένας έβαλε τον οβολό του.
Μετά το πέρας των αγώνων έγιναν οι βραβεύσεις. Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στον Βαγγέλη Βουρούκο, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, γι’ αυτό και η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη μαζί με τους Γιώργο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Θεοδωρίδη εκ μέρους των παλαιμάχων Νίκης και Ολυμπιακού απένειμαν τιμητικές πλακέτες στα παιδιά του αείμνηστου ποδοσφαιριστή και προπονητή, Σμαρούλα και Κωνσταντίνο.
Επίσης οι βετεράνοι της Νίκης τίμησαν τους παλιούς άσους Τάκη Κασαπλέρη, Αντώνη Μωράκη, Σίμο Νάνο και Νίκο Τζίνη για την προσφορά τους στη βολιώτικη ομάδα και στο ποδόσφαιρο γενικότερα.

Ο Τάκης Κασαπλέρης

Αξίζει να σημειωθεί ότι βραβεύτηκαν και οι ομάδες που έλαβαν μέρος. Τις πλακέτες παρέλαβαν ο Νίκος Ρηγίνος και ο Γιώργος Θεοδωρίδης για τη Νίκη και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα, ο αρχηγός της μεγάλης ομάδας της ΑΕΛ που κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο τη δεκαετία του ’80 Τάκης Παραφέστας, ο επονομαζόμενος «Κρόιφ των Τρικάλων» και παλιός άσος του ΑΟΤ και του Παναθηναϊκού Λάκης Κατσιάκος και ο Τάκης Δρόσος από την πλευρά της Αναγέννησης Καρδίτσας. Επιπλέον στους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν δόθηκαν μετάλλια και μπλουζάκια ως αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους.

Ο Σίμος Νάνος

Το τουρνουά τίμησαν με την παρουσία τους η αντπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης και Απόστολος Παπαδούλης, ο οποίος μάλιστα αγωνίστηκε με τους παλαίμαχους της Νίκης, η εκπρόσωπος της υφυπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη Ρένα Γεωργιτσάκη, ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου Παύλος Πάνος, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, καθώς και σύσσωμη η οικογένεια του αείμνηστου Βαγγέλη Βουρούκου.

Ο Γιώργος Καραηλιού

Οι δύο ομάδες του Βόλου αγωνίστηκαν με την εξής σύνθεση:
ΝΙΚΗ: Μπακάλης, Μητρομάρας, Παπαδούλης, Μπίλης, Γιαννακός, Βαλαχάς, Σταματίου, Θεοδώρου, Μπάρδας, Μαρτίου, Παναγιωτόπουλος, Ανδρουτσόπουλος, Φασουράκης, Ζαφειρίου, Ρίζος, Ζαγκαβιέρος, Καραηλιού, Κοκκινάκης, Κ. Πίνας, Χρ. Πίνας, Πετρίκης, Χατζηκωνσταντίνου, Μωραΐτης, Τσουκαλάς, Τσιλφόγλου, Ρηγίνος, Μαργαριτόπουλος, Καϊμπαλίδης, Τσόγκας, Κουντούρης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Θεοδωρίδης, Τζέκας, Κολυνδρίνης, Παπαϊωάννου, Ζιάκας, Δενελάβας, Ηλιόπουλος, Βαλαρούτσος, Μαλακασιώτης, Παπαδήμος, Σταματίου, Τσουρέλης, Τσέροβιτς, Κωστούλας, Καραμίχαλος, Αλιάτης, Πετσιμέρης, Γκανάτσιος, Μπόλτσης.

Ο Αντώνης Μωράκης

Παναγιωτόπουλος: Το τουρνουά κάθε χρόνο θα γίνεται καλύτερο
Εκ μέρους των διοργανωτών ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή του 1ου Τουρνουά Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλίας.
«Αυτό ήταν το πρώτο Πανθεσσαλικό τουρνουά παλαιμάχων. Ξεκίνησε από μια ιδέα του Συλλόγου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Νίκης Βόλου και κάθε χρόνο θα φιλοξενείται σε μία θεσσαλική πόλη. Η αρχή έγινε τώρα από τον Βόλο και το αφιερώσαμε στη μνήμη του Βαγγέλη Βουρούκου που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Νίκης Βόλου και συνέχισε:

«Όπως προανέφερα, ήταν η πρώτη φορά και δεν ξέραμε πως ακριβώς θα κυλήσει, επειδή διεξάγονταν ταυτόχρονα παιχνίδια τόσο στο κεντρικό, όσο και στο βοηθητικό γήπεδο του Πανθεσσαλικού. Τελικά όλα πήγαν καλά και ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν για τη συνεργασία, όπως την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που απένειμε τα κύπελλα και τα μετάλλια, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, οι διαιτητές κ.α.

Ο Νίκος Ρηγίνος

Εύχομαι και πιστεύω ότι το δεύτερο Πανθεσσαλικό τουρνουά παλαιμάχων θα είναι ακόμη καλύτερο και κάθε χρόνο θα βελτιώνεται ακόμη περισσότερο μέχρι να φτάσουμε το τέλειο. Επίσης μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή των βετεράνων ποδοσφαιριστών και τους ευχαριστούμε όλους που ήρθαν».
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Νίκης υπογράμμισε και τον σκοπό που έχει η διοργάνωση: «Η διοργάνωση έγινε υπέρ του Γηροκομείου Βόλου. Τοποθετήσαμε έναν κουμπαρά για να βάλει ο καθένας όποιο χρηματικό ποσό επιθυμεί. Προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε το Γηροκομείου, όσο μπορούμε βέβαια. Επιδίωξή μας είναι κάθε χρόνο να υπάρχει κι ένας φιλανθρωπικός σκοπός, όπου θα διατίθενται τα έσοδα από το τουρνουά» ανέφερε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Όχι» στη μετατροπή της Μαγνησίας και της Λάρισας σε «Σούδα» της Κεντρικής Ελλάδας

Ένα μεγάλο «όχι» στη μετατροπή της Μαγνησίας και της Λάρισας σε «Σούδα» της κεντρικής Ελλάδας…

12 Μαρτίου 2024

Οδηγός λεωφορείου τράβηξε χειρόφρενο επειδή επιβάτης μιλούσε δυνατά – «Έφτασα στα όριά μου»

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ όταν οδηγός τράβηξε χειρόφρενο και άφησε το…

12 Μαρτίου 2024

Οικογενειακή τραγωδία στο Ηράκλειο: Ξαδέλφια σκοτώθηκαν στο ίδιο σημείο με διαφορά 7 ετών

Ένα τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε μια οικογένεια στην Κρήτη που θρήνησε στην άσφαλτο,…

12 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο

Συμπληρωματική μήνυση ζητώντας να αποδοθεί σε όσους θεωρούν ότι εμπλέκονται στην τραγωδία, το κακούργημα της…

12 Μαρτίου 2024

Νέα ανθρωπιστική αποστολή του «Εσταυρωμένου» στη νέα φυλακή Δράμας

Μετά από παράκληση του διευθυντή και της κοινωνικής υπηρεσίας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δράμας, το διοικητικό…

12 Μαρτίου 2024

Στο σφυρί η μεγαλύτερη εισπρακτική εταιρεία

Ενα μικρό χωριό στα σύνορα της Αχαΐας με την Ηλεία είχε γίνει πριν από μια…

12 Μαρτίου 2024