Ελλάδα

Οικογενειακή τραγωδία στο Ηράκλειο: Ξαδέλφια σκοτώθηκαν στο ίδιο σημείο με διαφορά 7 ετών

Ένα τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε μια οικογένεια στην Κρήτη που θρήνησε στην άσφαλτο, στο ίδιο μάλιστα σημείο, δύο ξαδέρφια.

Ο Κώστας Βαρότσης, πατέρας του 22χρονου Χάρη που έχασε τη ζωή του, ως συνοδηγός σε ΙΧ, πριν από 7 χρόνια σε τροχαίο στην παραλιακή Ηρακλείου, θρηνεί και τον ανιψιό του Γιώργο, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στο ίδιο ακριβώς σημείο, σε κολώνα πάνω στη διαχωριστική νησίδα, ως συνοδηγός σε τροχαίο που σημειώθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο.

Δύο πεταλούδες στη μνήμη των νέων παιδιών που χάθηκαν
Οι οικογένειες των δύο αδικοχαμένων παιδιών, μαζί με μέλη του Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα», ζωγράφισαν στο σημείο του δυστυχήματος, δύο λευκές πεταλούδες για τον Γιώργο και τον Χάρη, τιμώντας την μνήμη τους.

Η υπερβολική ταχύτητα σκοτώνει, τονίζουν, ωστόσο με την συμβολική αυτή κίνηση, στοχεύουν να αναδείξουν ότι τα επαναλαμβανόμενα τροχαία δεν φαίνεται να αποτελούν συμπτώσεις, επισημαίνοντας ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να βάλουν στο μικροσκόπιο τις υποδομές και στη περίπτωση που διαπιστωθεί ότι απαιτούνται παρεμβάσεις τότε να τρέξουν τα αναγκαία έργα.

«Θέλω στο συγκεκριμένο σημείο να τοποθετηθούν κάμερες»
«Πριν εφτά χρόνια έχασα τον γιο μου, τον Χάρη σε τροχαίο, στο ίδιο ακριβώς σημείο του δρόμου και την ίδια ώρα που έφυγε από τη ζωή κι ο 17χρονος ανιψιός μου, πριν λίγο καιρό. Το ακούς και δεν μπορείς να το πιστέψεις … Ο θρήνος μας μεγάλος. Συνοδηγός ήταν κι ο γιος μου, τότε, συνοδηγός κι ο ανιψιός μου, τώρα. Ο γιος μου έδωσε 20 μέρες μάχη στην εντατική κι ο ανιψιός μου πάλεψε μόλις 19ημερες. Δυστυχώς και τα δυο παιδιά, έφυγαν από τη ζωή αφήνοντας στις ζωές μας ένα μεγάλο κενό» λέει στο protothema.gr ο πατέρας του αδικοχαμένου Χάρη και προσθέτει: «Ο λόγος που μιλάω είναι ότι θέλω στο συγκεκριμένο σημείο να τοποθετηθούν κάμερες ώστε οι οδηγοί να μην τρέχουν, να μην χάνουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους γιατί μετά θρηνούμε ζωές, θρηνούμε τα παιδιά μας».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο

Συμπληρωματική μήνυση ζητώντας να αποδοθεί σε όσους θεωρούν ότι εμπλέκονται στην τραγωδία, το κακούργημα της…

12 Μαρτίου 2024

Νέα ανθρωπιστική αποστολή του «Εσταυρωμένου» στη νέα φυλακή Δράμας

Μετά από παράκληση του διευθυντή και της κοινωνικής υπηρεσίας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δράμας, το διοικητικό…

12 Μαρτίου 2024

Στο σφυρί η μεγαλύτερη εισπρακτική εταιρεία

Ενα μικρό χωριό στα σύνορα της Αχαΐας με την Ηλεία είχε γίνει πριν από μια…

12 Μαρτίου 2024

Στα ημιτελικά του Youth League ο Ολυμπιακός των αδελφών Κωστούλα

Ραψωδία του Ολυμπιακού στο Μόναχο. Η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου διέλυσε την Μπάγερν μέσα στο «σπίτι» της με το εμφατικό 3-1,…

12 Μαρτίου 2024

Παλαιοχριστιανός: Άφαντος ο 15χρονος γιος του 45χρονου που αγνοείται από την Κυριακή

Άφαντος από την περασμένη Κυριακή παραμένει ο 15χρονος γιος του παλαιοχριστιανού, που το έσκασε από…

12 Μαρτίου 2024

«Ασανσέρ» οι τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ

«Ασανσέρ» έχουν γίνει οι τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, καθώς ανεβοκατεβαίνουν καθημερινά…

12 Μαρτίου 2024