Τοπικά

Τη δημιουργία ηλεκτρονικού MarketPlace προωθεί η Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού

Διευκρινίσεις για την αναγκαιότητα αλλαγής του καταστατικού της δίνει το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, επισημαίνοντας πως προωθεί τη δημιουργία ηλεκτρονικού MarketPlace προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα μαγαζιά της περιοχής θα παραμείνουν ανοιχτά, έστω ηλεκτρονικά, σε ενδεχόμενο lockdown. Το Δ.Σ. της Ένωσης σημειώνει πως η δημιουργία MarketPlace υποστηρίζεται από επαγγελματίες, δημοτικούς και περιφερειακούς εκπροσώπους αλλά και βουλευτές και υπογραμμίζει ότι στόχος του είναι να ενισχύσει την τοπική αγορά ενεργώντας άμεσα και γρήγορα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε:

Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και το «επιχειρείν», το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού προσπαθεί με συγκεκριμένες κινήσεις και δράσεις να ενισχύσει και να προωθήσει την τοπική αγορά, βοηθώντας παράλληλα τα μέλη της να εναρμονιστούν με τη σύγχρονη εποχή, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις απαιτήσεις των καιρών. Η πανδημία και ο φόβος ενός νέου lockdown, έστω και τοπικού, μας αναγκάζουν να κινηθούμε γρήγορα και άμεσα σε πολλά τρέχοντα ζητήματα, με κυρίαρχο μέλημά μας τη δημιουργία του ηλεκτρονικού μας MarketPlace, που, μεταξύ πολλών άλλων θετικών, θα διασφαλίσει ότι τα μαγαζιά μας θα παραμείνουν ανοιχτά στο σύνολό τους, έστω ηλεκτρονικά, σε ενδεχόμενο lockdown και με μικρό επιπλέον κόστος.

Στην προσπάθειά μας αυτή, το πρώτο και σημαντικό εμπόδιο που προέκυψε ήταν το απαρχαιωμένο καταστατικό της Ένωσης που χρονολογείται από το 1982. Το καταστατικό αυτό θα έπρεπε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία να έχει εναρμονιστεί με τους ισχύοντες νόμους το αργότερο την Άνοιξη του 2019, πράγμα που ούτε καν συζητήθηκε στο παρελθόν ή τέθηκε έστω υπό την μορφή ενημέρωσης σε γενικές συνελεύσεις που προηγήθηκαν της προαναφερόμενης χρονικής περιόδου. Επιλέγοντας συνειδητά την οδό της γρήγορης και σύννομης επίλυσης του ζητήματος και όχι την οδό της αλληλοκατηγορίας και ανούσιας αντιπαράθεσης με το παρελθόν, το Δ.Σ. της Ένωσης επιχειρεί τώρα την τροποποίηση του καταστατικού και εναρμόνισή του με τη σύγχρονη νομοθεσία, προκειμένου να άρει το μόνιμο εμπόδιο που συναντάει σε οποιαδήποτε καινοτόμο δράση, να ευνοήσει την απορρόφηση κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ και να λειτουργήσει απρόσκοπτα προς όφελος των μελών της Ένωσης.

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας σίγουρα δεν επιτρέπει την άμεση συζήτηση, σε ευρύ πλαίσιο, με όλα τα μέλη ταυτόχρονα παρόντα, αλλά αδιαμφισβήτητα δεν εμποδίζει και δεν αποτρέπει την ολοκλήρωση της ζητούμενης διαδικασίας με σύνεση, υπευθυνότητα και νομιμότητα. Αντιθέτως, το Δ.Σ. της Ένωσης έχει αποδείξει μέχρι τώρα πόσο έτοιμο είναι να διαχειριστεί ηλεκτρονικά και με σύγχρονα μέσα τις νέες ανακύπτουσες προκλήσεις και πόσο ευνοεί τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην ενημέρωση των μελών του. Θεωρώντας ότι οι 33 σελίδες του νέου καταστατικού δεν αποτελούν απαγορευτικό ή έστω αποτρεπτικό όγκο ανάγνωσης για ένα ζήτημα που μας αφορά άμεσα, κοινοποιούμε σήμερα, όπως είχε άλλωστε προγραμματιστεί, σε όλα μας τα μέλη με ηλεκτρονικά μέσα το προτεινόμενο καταστατικό μαζί με το ισχύον, προκειμένου να ενημερωθούμε όλοι, να σχηματίσουμε άποψη και να μπορούμε να διαπραγματευτούμε την καλύτερη εκδοχή του. Κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που ορίστηκε για την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, τα μέλη μας θα μπορούν να προσέλθουν ενήμερα και με όλα τα μέτρα προφύλαξης κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να επιλυθούν απορίες, να διευκρινιστούν σημεία του καταστατικού και να υπάρξει εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση των άρθρων του από την έμπειρη συντάκτη νομικό που ανέλαβε το εγχείρημα της εναρμόνισής του με τη νέα νομοθεσία που διέπει τις Ενώσεις και τους Συλλόγους. Για την ιστορία, η νομικός που θα παραστεί κι έχει αναλάβει το έργο έχει τροποποιήσει πολλά καταστατικά εμπορικών συλλόγων της Θεσσαλίας, έχει μακροχρόνια εμπειρία και άρτια επιστημονική κατάρτιση και δεσμεύτηκε να παρέχει τη δυνατότητα της άριστης και αποτελεσματικής προάσπισης των συμφερόντων μας.

Η δημιουργία του MarketPlace έχει λάβει την υποστήριξη των επαγγελματιών της περιοχής μας, δημοτικών και περιφερειακών εκπροσώπων, καθώς και βουλευτών που συλλογικά τάσσονται υπέρ του εγχειρήματος και έχουν σταθεί δίπλα σε αυτή την καινοτόμο προσπάθεια, στο πλαίσιο μια σύγχρονης προσέγγισης στην τόνωση και την ανάπτυξη της τοπικής μας αγοράς. Αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανώς κάποιοι θίγονται από τη δημιουργία του και, παράλληλα, ίσως κάποιοι προτιμούν μια Ένωση χωρίς δυναμική, χωρίς συμμετοχή και παρεμβάσεις, εργαλείο σε τυχόν προσωπικές φιλοδοξίες ή συμφέροντα. Ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι από τον Οκτώβριο του 2019 που αναλάβαμε ως Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού λειτουργούμε με γνώμονα το συμφέρον των μελών μας και βαδίζουμε προς ένα κοινό όραμα για την εξέλιξη και ανάπτυξη των επιχειρηματιών της περιοχής μας. Συνεργαζόμαστε αρμονικά, είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες, υπακούμε σε νόμους και διατάξεις, ενημερωνόμαστε από τους πλέον αρμόδιους για κάθε ζήτημα και είμαστε ενωμένοι απέναντι σε ο,τιδήποτε θεωρούμε ότι υποδαυλίζει την ενότητα, τη δημιουργική διάθεση και το κοινό όφελος.

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε πως παγκοσμίως συντελέστηκαν αλλαγές σε πάρα πολλά επίπεδα λόγω το κορωνοϊού. Οι αλλαγές συντελέστηκαν λόγω της πανδημίας και δεν σταμάτησαν εξαιτίας της. Δεν σταμάτησε η εξέλιξη και η πρόοδος, αντιθέτως ευνοήθηκαν υπό το πρίσμα της επιτακτικής ανάγκης και της εύρεσης λύσεων για το κοινό καλό. Οι αλλαγές παντού συντελούνται με τάχιστες κινήσεις, νόμιμες διαδικασίες και έρχονται να προσαρμόσουν το παλιό στα νέα δεδομένα, που διαρκώς μεταβάλλονται. Το Δ.Σ. της Ένωσης, αντιμέτωπο με τις προκλήσεις των καιρών και ανοιχτό σε γόνιμο διάλογο και καλοπροαίρετες επισημάνσεις, επέλεξε συνειδητά να προχωρήσει εμπρός και να μην παγώσει μπροστά στα δύσκολα. Επέλεξε την αλλαγή του καταστατικού λόγω του κορωνοϊου (και των ζητημάτων νομιμότητας) και όχι την απραξία εν μέσω του! Επέλεξε την εξέλιξη και όχι τη στασιμότητα, και για αυτό προσκαλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις διαδικασίες, ηλεκτρονικά ή με φυσική παρουσία, προκειμένου να την επιτύχει”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οικογενειακός φίλος της 17χρονης: Δεν είναι σίγουρο ότι είναι αυτοκτονία, ίσως κρύβονται κι άλλα πράγματα

Αναβρασμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία στον Μοχό της Κρήτης μετά την άρνηση του Μητροπολίτη Πέτρας…

26 Μαΐου 2024

Ημερίδα για τα έργα της Άλκης Ζέης και της Ζωρζ Σαρί

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  Μαγνησίας και το τμήμα Σχολικών δραστηριοτήτων, σε…

26 Μαΐου 2024

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε πτήση της Qatar Airways ύστερα από αναταράξεις

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από νέο περιστατικό με αναταράξεις. Αυτή την φορά, πτήση της Qatar…

26 Μαΐου 2024

Ιερέας δάγκωσε γυναίκα που ήθελε να κοινωνήσει – Η ιστορία πίσω από το απίστευτο περιστατικό

Έναν ιερέα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές της Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο συλληφθείς φέρεται να δάγκωσε…

26 Μαΐου 2024

Οργή για την απόφαση της Μητρόπολης να μη διαβαστεί το Ευαγγέλιο στην κηδεία της 17χρονης

Οργισμένη είναι η οικογένεια της 17χρονης Νικολέτας από την Κρήτη, η οποία πέθανε έπειτα από…

26 Μαΐου 2024

Άνδρας με μηχανάκι έχασε τον έλεγχο και τραυματίστηκε έξω από τον Βρυότοπο

Τροχαίο ατύχημα καταγράφηκε σήμερα, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, έξω από τον Βρυότοπο του Δήμου…

26 Μαΐου 2024