Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Με πνευματική διαταραχή στο δίκη του ο Ατανάσοφ

Από διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών που του προκάλεσε αναπηρία ισχυρίζεται ότι πάσχει ο 56χρονος Ογκνιάν Ατανάσοφ ο οποίος καταδικάστηκε για εμπορία ναρκωτικών στην Ελλάδα και στη συνέχεια απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, το 1998.
Ο Βούλγαρος “Εσκομπάρ των Βαλκανίων”πρόσφατα παραδόθηκε από τις βουλγαρικές αρχές σε Έλληνες αστυνομικούς καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για αδικήματα που τελέστηκαν στην χώρας μας.
Η πρώτη από τις συνολικά 5 υποθέσεις εμπορίας ηρωίνης και κοκαΐνης, επί ελληνικού εδάφους, ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος για “πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια”, γύρω στις δύο το μεσημέρι, περπατώντας με δυσκολία, οδηγήθηκε στο εδώλιο του δικαστηρίου ενώ έτρεμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.
“Είμαι άρρωστος, δεν ξέρω γιατί κατηγορούμαι. Η γυναίκα μου ξέρει” απάντησε ο 56χρονος, με τη συνδρομή διερμηνέα, όταν τον ρώτησε ο πρόεδρος της έδρας αν γνωρίζει γιατί κατηγορείται.

Οι δύο Έλληνες δικηγόροι που τον εκπροσωπούν υπέβαλλαν ένσταση για την ακυρότητα της προδικασίας επειδή δεν ήταν μεταφρασμένο στη βουλγαρική γλώσσα το κατηγορητήριο αλλά το δικαστήριο απέρριψε την ένσταση. Στη συνέχεια υπέβαλαν αίτημα αναστολής της υπόθεσης αναφέροντας ότι “ υπάρχει νοσηρή διατάραξη των πνευματικών λειτουργιών του κατηγορούμενου ο οποίος δεν μπορεί να καταλάβει τι γίνεται.

Πάσχει από εγκεφαλοπάθεια με αμνησία”. Παρά το γεγονός ότι και αστυνομικός – μάρτυρας κατηγορίας δεν παρέστη επειδή έχει αποβιώσει, το δικαστήριο προχώρησε την αποδεικτική διαδικασία εξετάζοντας τον Βούλγαρο δικηγόρο του Ατανάσοφ ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης και ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος συμπατριώτης του πάσχει από αναπηρία.

Το αδίκημα για την συγκεκριμένη υπόθεση πρόκειται να παραγραφεί σε περίπου 40 μέρες, λόγω παρελεύσεως της 20ετίας.
Ο Ογκνιάν Ατανάσοφ, στις 8 Μαρτίου και στις 20 Μαρτίου1999 κατηγορείται ότι πούλησε τα 50 και τα 62,5 γραμμάρια, σε Έλληνα τοξικομανή, λαμβάνοντας από 250.000 δραχμές. Ο τελευταίος εισήγαγε τις παραπάνω ποσότητες στην Ελλάδα μεταπουλώντας αυτές σε άλλους χρήστες.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ε-65 λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας, ανακοινώνεται ότι λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων και για όσο χρονικό διάστημα…

24 Ιανουαρίου 2024

Παγώνει το αίμα βίντεο από τη Βόρεια Κορέα: Διαπόμπευση και τιμωρία δύο εφήβων που έβλεπαν νοτιοκορεάτικες δραματικές σειρές

Ερευνητική ομάδα από τη Νότια Κορέα έδωσε στη δημοσιότητα σπάνια πλάνα που, σύμφωνα με τους…

24 Ιανουαρίου 2024

Η Νομαρχιακή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ για το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, για τα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο…

24 Ιανουαρίου 2024

Επιστολική ψήφος: Πέρασε με 158 ψήφους το νομοσχέδιο αλλά μόνο για τις Ευρωεκλογές

Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο…

24 Ιανουαρίου 2024

Με αυτό τον τρόπο τα τιμολόγια ρεύματος θα γίνουν μέχρι και τρεις φορές φθηνότερα: Τι είπε η Α. Σδούκου στο Συνέδριο Ecomobility

Τιμολόγια ρεύματος ακόμα και τρεις φορές φθηνότερα κατά τις ώρες της ημέρας που υπάρχει πλεόνασμα…

24 Ιανουαρίου 2024

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον Μπάμπη – Τον πυροβόλησαν μία φορά και από κοντινή απόσταση

Μια φορά και από κοντινή απόσταση έχει πυροβοληθεί ο 31χρονος Μπάμπης, σύμφωνα με το συμπέρασμα…

24 Ιανουαρίου 2024