Τοπικά

Η Νομαρχιακή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ για το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, για τα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, αναφέρει τα εξής:

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές τελείωσαν, ο χρόνος άλλαξε, δυστυχώς όμως δεν άλλαξε η απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Μία συμπεριφορά που καλά κρατεί από την αρχή της θητείας του, όταν ανέλαβε για πρώτη φορά τη διοίκηση της πόλης.

Για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος επιδόθηκε σε ύβρεις, προσβολές ακόμη και απειλές. Κάθε φορά που δεν έχει τίποτα άλλο να πει και κάθε φορά που οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης μένουν αναπάντητες για κρίσιμα θέματα της πόλης, ο κύριος Μπέος χρησιμοποιεί σεξιστικές εκφράσεις για γυναίκες δημοτικούς συμβούλους, συνεχίζει να προσβάλλει με κατάπτυστες εκφράσεις την προϊσταμένη της εφορίας Νεότερων Μνημείων Ν. Μαγνησίας, απειλεί με ξυλοδαρμό δημοτικούς συμβούλους, ενώ όταν η αντιπολίτευση αντιδρά σε αυτή την χυδαία συμπεριφορά, χασκογελά και προσπαθεί να γελοιοποιήσει καταστάσεις και πρόσωπα.

Πρέπει να γίνει σαφές με κάθε τρόπο και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι απειλές, ο σεξισμός, οι ύβρεις και οι προσβολές, η ομοφοβία, οι προπηλακισμοί, η γελοιοποίηση θεσμών και ό,τι άλλο έχουμε δει στην πόλη του Βόλου επί διοικήσεως της παρούσας Δημοτικής Αρχής δεν είναι αποδεκτά σε κανένα όργανο και δη στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι κατάπτυστες αυτές συμπεριφορές είναι απόλυτα καταδικαστέες και δεν εκπροσωπούν κανέναν δημοκράτη πολίτη. Απέναντι σε αυτή την αμετροέπεια ή σωστότερα χυδαιότητα πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση όλοι οι βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, όλων των πολιτικών κομμάτων, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς δισημίες, άμεσα και ρητά. Πρωτεύοντα ρόλο όμως, διαδραματίζει η ίδια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που ενισχύει συστηματικά τον κ. Μπέο. Ίσως τον θεωρούν ότι ανοίγει δρόμους στη φίμωση ΜΜΕ και στον αυταρχισμό, ίσως πάλι αισθάνονται πως τυχόν ρήξη μαζί του, μπορεί να τον οδηγήσει στο να πει δημόσια ότι “ο βασιλιάς είναι γυμνός” αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό.

Η πόλη του Βόλου δεν είναι τσιφλίκι κανενός και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μιλά και να πράττει εκ μέρους του συνόλου της πόλης με τον συγκεκριμένο τρόπο που δεν λαμβάνει υπόψιν κανένα όργανο, κανένα θεσμό αλλά και καμία έννοια Δημοκρατίας και πολιτικής αξιοπρέπειας».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επιστολική ψήφος: Πέρασε με 158 ψήφους το νομοσχέδιο αλλά μόνο για τις Ευρωεκλογές

Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο…

24 Ιανουαρίου 2024

Με αυτό τον τρόπο τα τιμολόγια ρεύματος θα γίνουν μέχρι και τρεις φορές φθηνότερα: Τι είπε η Α. Σδούκου στο Συνέδριο Ecomobility

Τιμολόγια ρεύματος ακόμα και τρεις φορές φθηνότερα κατά τις ώρες της ημέρας που υπάρχει πλεόνασμα…

24 Ιανουαρίου 2024

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον Μπάμπη – Τον πυροβόλησαν μία φορά και από κοντινή απόσταση

Μια φορά και από κοντινή απόσταση έχει πυροβοληθεί ο 31χρονος Μπάμπης, σύμφωνα με το συμπέρασμα…

24 Ιανουαρίου 2024

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Το συγκινητικό αντίο στην Ραφαέλα Πιτσικάλη «Με έμαθες να παλεύω μέχρι την τελευταία στιγμή»

Με μία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μιχάλης Χατζηγιάννης αποχαιρέτησε τη Ραφαέλα Πιτσικάλη…

24 Ιανουαρίου 2024

Μητσοτάκης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Προσθέτουμε δικαιώματα, δεν αφαιρούμε – Δεν θα υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού

«Η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς δεν αφαιρεί δικαιώματα στους πολλούς», τόνισε κατά τη…

24 Ιανουαρίου 2024

Διαφωνία Σαλβίνι με τον δήμο της Μπολόνια, που επέβαλε όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα σε αυτοκίνητα και μέσα μεταφοράς

Συζητήσεις και αντικρουόμενες απόψεις έχει προκαλέσει η απόφαση του δήμου της Μπολόνια να περιορίσει την…

24 Ιανουαρίου 2024