Κατηγορίες: Ελλάδα

Θεοδωράκης: Μετά το «πρώτη φορά Αριστερά», πρώτη φορά σοβαρά

Επίθεση στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατηγορώντας την για τραγική ανικανότητα στους χειρισμούς της για το μεταναστευτικό πρόβλημα, ενώ άσκησε κριτική σε Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στην ΕΡΤ τόνισε ότι «Τσίπρας και Μεϊμαράκης δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους. Δεν τολμούν να πουν στον κόσμο με ποιους θα κυβερνήσουν».

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «πάμε σε μια θολή εκλογική αναμέτρηση» και εκτίμησε ότι «δεν είναι μόνο θέμα πίεσης χρόνου, αλλά είναι και θέμα αδυναμίας».

Για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών είπε ότι «οι κυβερνήσεις δεν γίνονται με βάση το μοίρασμα των καρεκλών όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια ο Σαμαράς και ο Τσίπρας».

«Αυτοί που θα σχηματίσουν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας πρέπει να συνεργαστούν και να συμφωνήσουν και για τα πρόσωπα αλλά και για τις θέσεις», υπογράμμισε.

Παράλληλα, τονίζει ότι η εξαγγελία της υπηρεσιακής κυβέρνηση για δημιουργία Συντονιστικού Κέντρου σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστούν 770 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος αποτελεί κόλαφο για τους υπουργούς της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σημαία του το σύνθημα “πρώτη φορά αριστερά” και το Ποτάμι σήμερα τους λέει “πρώτη φορά στα σοβαρά”. Πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα σοβαρά. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουμε περιθώρια για άλλα λάθη” δήλωσε σε άλλη συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό “Start Channel” της Κέρκυρας.

Για την επόμενη μέρα των εκλογών ο κύριος Θεοδωράκης σχολίασε: «Το Ποτάμι δεν είναι απαραίτητο να συγκυβερνήσει. Αυτό μπορεί να το κάνει η Ν.Δ. με το ΣΥΡΙΖΑ. Μοιάζουν σε πολλά. Μην τους βλέπεις που αντιδρούν και που λένε τώρα ότι δεν θα συγκυβερνήσουν. Το παλιό συνήθως όταν ψάχνει ‘συνέταιρο’ επιλέγει το παλιό, το γνώριμο».

Κριτική για το μεταναστευτικόΕξάλλου, σε γραπτή δήλωσή του αναφορικά με το θέμα του μεταναστευτικού, ο Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνει: «Οι ενέργειες που έκανε η υπηρεσιακή κυβέρνηση για το μεταναστευτικό την τελευταία εβδομάδα, δείχνουν περίτρανα την τραγική ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ανακοίνωση ότι υπάρχουν δύο ταμεία, το Ταμείο Ασύλου και το Ταμείο Απόρων, από τα οποία μπορούν να εξασφαλιστούν 770 εκατομμύρια και μέχρι σήμερα δεν είχαν ξεκινήσει καν οι διαδικασίες για να διατεθούν λόγω καθυστερήσεων, αποτελεί κόλαφο για τους υπουργούς που επί 7 μήνες έβλεπαν το πρόβλημα και “λιάζονταν”».

«Η εξαγγελία των υπηρεσιακών υπουργών για τη δημιουργία συντονιστικού κέντρου όπως είχε προτείνει το Ποτάμι και ζητούσε ο ΟΗΕ, δείχνει πόσο απλά είναι κάποια πράγματα αν υπάρχει βούληση. Όταν σε 7 μέρες από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, γίνονται αυτά που δεν έγιναν επί 7 μήνες φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι προηγούμενοι ούτε ήθελαν, ούτε μπορούσαν», καταλήγει.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κασσελάκης: Άμεσα μέτρα €3,2 δισ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Άμεσα μέτρα ύψους 3,2δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας περιλαμβάνουν οι προτάσεις του Στέφανου…

12 Μαρτίου 2024

Μενίδι: Θρήνος για τον 19χρονο που σκοτώθηκε στο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ο Ξανθόπουλος

Σκηνές που θυμίζουν αρχαία τραγωδία διαδραματίζονται στη λεωφόρο Δεκελείας, στο Μενίδι, όπου τα ξημερώματα έχασε…

12 Μαρτίου 2024

Νέα ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη ο δράστης

Νέο ομοφοβικό επεισόδιο σημειώθηκε, τη Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη, στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου. Συγκεκριμένα, έγινε…

12 Μαρτίου 2024

Απογευματινά χειρουργεία: Ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη – Οι πρώτες επεμβάσεις και το σχόλιο Γεωργιάδη

Από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία…

12 Μαρτίου 2024

Γερμανία: Κρίσιμη δίκη για το ακροδεξιό AfD λίγο πριν τις εκλογές

Δεκαπέντε χιλιάδες σελίδες δικογραφίας, πάνω από 270 φάκελοι, 100 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και μια διαδικασία που…

12 Μαρτίου 2024

Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Την χτυπούσε μπροστά στο παιδί τους

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με το θύμα της επίθεσης…

12 Μαρτίου 2024