Κατηγορίες: Πολιτισμός

Θεατρική παράσταση για φιλανθρωπικό σκοπό από τους ΣκηνοΠαίκτες

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας ΣκηνοΠαίκτες, ευαισθητοποιημένα από τη δημοσιοποίηση του σοβαρού ζητήματος υγείας ενός 8χρονου κοριτσιού της περιοχής μας και τις οικονομικές απαιτήσεις που εγείρει η αντιμετώπισή του, παρουσιάζουν τη σπαρταριστή κωμωδία «Μπαμπά; Α, μπα!» την Πέμπτη 6 Αυγούστου, στο Πάρκο της Ευξεινούπολης (έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο), στις 21.30. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό και τα έσοδά της θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στην οικογένεια της μικρής, προκειμένου να καλυφθούν τα απαιτούμενα έξοδα για τη θεραπεία της. Σ’ αυτή την παράσταση ζωής, η είσοδος κατά άτομο δεν έχει περιοριστεί σε συγκεκριμένο ποσό, προκειμένου οι θεατές να παίξουν τον πιο ενεργό ρόλο, συνεισφέροντας από το περίσσευμα της καρδιάς τους με τη μέγιστη οικονομική βοήθεια για το μικρό κορίτσι που χρειάζεται τη βοήθεια όλων.

Λίγα λόγια για το έργο: Ο ηλικιωμένος και ευκατάστατος πατέρας έχει μείνει στο χωριό. Οι δυο γιοι του προσέλαβαν μία Βουλγάρα, τη Βέσκα, για να τον φροντίζει. Ένα ξαφνικό εγκεφαλικό και ο επικείμενος θάνατός του φέρνει τους γιους με τις συζύγους τους στο πατρικό σπίτι. Οι ελπίδες για μια κληρονομιά που θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή αναζωπυρώνονται! Υπάρχουν όμως λεπτομέρειες που δεν έχουν υπολογίσει και οι πρόσθετες αποκαλύψεις ανατρέπουν διαρκώς τα σχέδιά τους! Ποιος θα επικρατήσει τελικά και με ποιο τρόπο; Οι ήρωες Παναγιώτης, Χρήστος, Ρόη, Τζένη, Βέσκα και Βάσω, καλούν σε έναν καταιγισμό γεγονότων με απίθανες καταστάσεις και συνεχείς ανατροπές που καθηλώνουν και προκαλούν γέλια και… κλάματα! Η παράσταση συνιστάται για άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών.
Συντελεστές: Εμψύχωση/σκηνοθεσία: Συνοδή Φουκαλά, βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Κούργιας, μουσική επιμέλεια: Έφη Τελκή, σκηνικά: Θεατρική Ομάδα ΣκηνοΠαίκτες, φροντιστήριο/υποστήριξη: Βασίλης Γιαννουλάκης, οργάνωση: Έφη Αγελάρη-Μπαζή, φωτογραφίες: Photostyle, Λάμπρος Μπαζής, μακιγιάζ: Face & Body- Studio Αισθητικής, Νεκταρία Κοτζαπαναγιώτη, υποβολείο: Μαίρη Κρικελά, επιμέλεια αφίσας-προγράμματος: Βιβή Χαμηλού.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Δημητρόβα Βάσω – Βέσκα, Ζωγράφου Αφροδίτη – Ρόη, Θεοδωράκη Δήμητρα – Τζένη, Μπαζής Αντώνης – Παναγιώτης, Ξυνός Στέργιος – Χρήστος, Χαμηλού Βιβή – Βάσω.

Ποιοι είναι οι ΣκηνοΠαίκτες
Η θεατρική ομάδα ΣκηνοΠαίκτες δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 και έχει σαν στόχο να προάγει τα θετικά της θεατρικής αγωγής στους συμμετέχοντες ερασιτέχνες ηθοποιούς και να συνεισφέρει στην πολιτιστική ανάταση, αλλά και προβολή του Δήμου Αλμυρού. Οι συμμετέχοντες ηθοποιοί και εμψυχωτές εργάζονται εθελοντικά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και έχουν ευτυχήσει να έχουν την υποστήριξη πολλών συμπολιτών μας, που συνεισφέρουν στην όλη τους προσπάθεια. Αρχικά, ξεκίνησαν τις πρόβες τους στις εγκαταστάσεις της Κοιν.Σ.Επ. Αλότοπος, ενώ τώρα απολαμβάνουν ως μέλη του τη ζεστή φιλοξενία του Συλλόγου Φίλων του Δάσους Κουρί στον Αλμυρό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους. Το παιδικό τμήμα της ομάδας ΣκηνοΠαίκτες έχει ανεβάσει με μεγάλη επιτυχία τη θεατρική παράσταση «Ο Μορμόλης» τον Μάιο του 2019, σε σκηνοθεσία Ράνιας Θεοδωρογιάννη, ενώ το εφηβικό τμήμα παρουσίασε την παράσταση «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία της Συνοδής Φουκαλά. Η Συνοδή Φουκαλά έχει σκηνοθετήσει και την επιτυχημένη παράσταση του τμήματος ενηλίκων «Μπαμπά; Α, μπα!», η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2019. Σήμερα, σκηνοθέτης και εμψυχωτής της ομάδας είναι ο Βαγγέλης Κούργιας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έξι συλλήψεις αλλοδαπών στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

Nα ταξιδέψουν παράνομα με προορισμό τη Βιέννη της Αυστρίας επιχείρησαν σήμερα το πρωί έξι αλλοδαποί…

26 Σεπτεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» ξανά η Αττική με 165 κρούσματα -32 περιστατικά μόλυνσης στη Λακωνία

Στα 315 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα με την Αττική να συγκεντρώνει την πληθώρα…

26 Σεπτεμβρίου 2020

“Αθωράκιστο” το Νοσοκομείο

Τίποτα δεν έχει γίνει για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με τις εξαγγελίες πολλές,…

26 Σεπτεμβρίου 2020

Εξοπλίζεται η δημοτική αστυνομία

Με ηλεκτρονικούς υπολογιστές εξοπλίζεται η Δημοτική Αστυνομία στη Σκιάθο. Συγκεκριμένα, ο Δήμος θα προμηθευτεί τρεις…

26 Σεπτεμβρίου 2020

Λίγοι οι τουρίστες

Μόλις 20 τουρίστες ήρθαν χθες στον Βόλο με το κρουαζιερόπλοιο «World Explorer», που έδεσε στο…

26 Σεπτεμβρίου 2020

Κονδύλια για τη σίτιση των αδέσποτων

Συνεχίζουν να «τρέχουν» τα κονδύλια στον Δήμο Αλμυρού για την περισυλλογή και τη σίτιση των…

26 Σεπτεμβρίου 2020