Ελλάδα

Θάνατος 8χρονου: Διευκρινήσεις από το «Παίδων» – Έγινε ανάνηψη, αλλά υπέστη ανακοπή

Διευκρινίσεις για τον θάνατο του 8χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του ενώ νοσούσε από στρεπτόκοκκο δίνει το νοσοκομείο «Παίδων», όπου και νοσηλεύτηκε.

Το νοσοκομείο αναφέρει ότι το αγόρι προσήλθε στην εφημερία τα στις 4 τα ξημερώματα στις 19 Δεκεμβρίου στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου, με αυτοκίνητο συνοδευόμενο από τους γονείς του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το παιδί παρουσίαζε αναπνευστική ανεπάρκεια και κυκλοφορική καταπληξία, σε έδαφος σηπτικού shock με αναφερόμενη εμπύρετη λοίμωξη ανώτερου αναπνευστικού από τετραημέρου.

Έγινε ανάνηψη με υγρά και χορήγηση τριπλού αντιβιοτικού σχήματος στα Εξωτερικά Ιατρεία και εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Διασωληνώθηκε και υποστηρίχθηκε το κυκλοφορικό σύστημα με 3 ινότροπα. Χορηγήθηκε γ-σφαιρίνη. Λίγες ώρες μετά την εισαγωγή στη ΜΕΘ και παρά την εντατική υποστήριξη όλων των συστημάτων, εμφάνισε καρδιακή ανακοπή και κατέληξε στις 09:44.

Αναμένονται οι καλλιέργειες βιολογικών υγρών για ανάδειξη πιθανού μικροβιακού παράγοντα. Θα διενεργηθεί νεκροψία, νεκροτομή.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το