Αθλητισμός

«Θα σεβαστούμε τους αντιπάλους μας» -Δήλωσε ο πρόεδρος της Δ.Ε. της Νίκης Θανάσης Τζήμας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Με «όπλο» την καλή ψυχολογία, απόρροια του «διπλού» στην Κατερίνη, η Νίκη προετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στις τάξεις της επικρατεί αισιοδοξία, ενώ δηλώσεις για το μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Θανάσης Τζήμας που μεταξύ άλλων είπε: «Θα φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους αντιπάλους μας. Θα τους τιμήσουμε και θα τους σεβαστούμε. Επίσης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής τόνισε ότι: «Θα εκπλαγούν όλοι οι ποδοσφαιριστές μας με το πριμ που θα πάρουν για τη νίκη επί του Ολυμπιακού».

Μόνο το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό απασχολεί τους ανθρώπους της Νίκης. Ο προπονητής Στέφανος Ξηροφώτος ετοιμάζει τα πλάνα του και δουλεύει πάνω σε αυτά μαζί με τους ποδοσφαιριστές, ενώ ο κόσμος ετοιμάζεται να κατακλύσει το «Παντελής Μαγουλάς» και να δημιουργήσει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Οι «κυανόλευκοι» θα αγωνιστούν με ανεβασμένο το ηθικό μετά την εκτός έδρας επιτυχία επί του Πιερικού, έχοντας ως αποκλειστικό στόχο το «τρίποντο» με το οποίο θα ξεπεράσουν βαθμολογικά τους αντιπάλους τους.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Τζήμας υποσχέθηκε ότι ο αγώνας θα γίνει σε αθλητικά πλαίσια μιλώντας στην εκπομπή του Βόλος 9.86 «Η τρόικα των σπορ» την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Σάκης Νταφέκας. Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ποδοσφαίρου της Νίκης αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας και εξέφρασε την αισιοδοξία του για νικηφόρο αποτέλεσμα επισημαίνοντας ότι θα δοθεί πριμ-έκπληξη στους ποδοσφαιριστές εφόσον τα καταφέρουν. Δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τη δήλωση του προπονητή του Ολυμπιακού Τίμου Καβακά (σ.σ. είχε τονίσει ότι η δική του ομάδα θα κατακτήσει τον τίτλο) και υποστήριξε ότι θα αντιδρά πάντα όταν θεωρεί ότι επιχειρεί οποιοσδήποτε να πλήξει τη Νίκη. Αναλυτικά, τα όσα είπε ο κ. Τζήμας:
Για την δική του προσπάθεια και τον κόσμο της Νίκης: «Όταν ανέλαβα αυτή την ομάδα την αγάπησα. Γνωρίζοντας ήδη για μία τετραετία το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, προσπάθησα να την πάρω από το χέρι και να την οδηγήσω στην ανώτερη κατηγορία. Όσοι δεν επιθυμούν να είναι σε αυτόν τον δρόμο, καλό είναι να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας. Εγώ δεν μπορώ να βλέπω τη Νίκη να ταλαιπωρείται. Είναι μία μεγάλη ομάδα με φανταστικό κόσμο. Με το που είπαμε ότι διατίθενται τα εισιτήρια για το παιχνίδι της Κυριακής ήλθαν άμεσα 300-400 άτομα να τα προμηθευτούν. Κάποιοι έδιωξαν αυτόν τον κόσμο, ενώ εγώ προσπάθησα να τον φέρω πίσω».
Για τη σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση που αφορούσε τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι: «Η Αστυνομία επιμελείται χρόνια τέτοιου είδους ματς. Οι προτάσεις της ήταν πολύ σωστές. Πήγε να γίνει ένα… επεισόδιο, αλλά ύψωσα το ανάστημά μου. Βρισκόμαστε σε διαφορετικό επίπεδο με τους αντιπάλους μας. Θεωρώ ότι οι δύο διοικήσεις δεν έχουν καμία σχέση. Δεν θέλω όμως να μπω σε λεπτομέρειες για να μην οξύνουμε τα πνεύματα.
Πάντως να ξέρουν όλοι ότι θα φιλοξενήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τους αντιπάλους μας. Θα τους τιμήσουμε και θα τους σεβαστούμε. Ο αγώνας θα γίνει σε αθλητικά πλαίσια».
Για το ότι ο αγώνας θα γίνει χωρίς φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Έκρινε η Αστυνομία ότι είναι καλύτερο να γίνει το ματς της Κυριακής μόνο με τους δικούς μας φιλάθλους, όχι λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου, αλλά λόγω της χωρητικότητάς του. Το γήπεδο έχει άδεια και είναι ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία. Ο Ολυμπιακός θα πάρει 15 προσκλήσεις, όπως αποφάσισε η Αστυνομία και αντίστοιχα θα είναι 15 οι προσκλήσεις οι δικές μας στον δεύτερο γύρο στο Πανθεσσαλικό».
Για τη δήλωση του Τ. Καβακά ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα: «Στη σύσκεψη ζήτησα από τους αντιπάλους να ανακαλέσουν την προκλητική δήλωση του προπονητή τους. Πως είναι τόσο σίγουρος ότι θα πάρει το πρωτάθλημα; Άφησε να εννοηθεί ότι θα πάρει τον τίτλο διότι υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Η δήλωσε δεν ανακλήθηκε. Πάντως, εγώ με νόμιμα μέσα και με ήθος θα αντιδρώ όποτε μας πειράζουν. Αυτή τη Νίκη δεν μπορεί κανείς να την αγγίξει…»
Για τη διαιτησία: «Φυσικά θα είμαστε προσεκτικοί με τη διαιτησία. Λάθη δεν μπορεί να γίνουν. Στη δική μου δουλειά αν κάνω λάθος πρέπει να πληρώσω».
Για τα εισιτήρια που κοστίζουν 15 και 10 ευρώ: «Ουαί και αλίμονο αν νομίζει κανένας ότι μετά τα όσα έχουμε περάσει ο πρόεδρος θέλει να βγάλει λεφτά από αυτό το παιχνίδι. Την άλλη μέρα θα γνωρίζουν οι πάντες που πήγαν αυτά τα χρήματα. Να ξέρουν όλοι πως θα υλοποιήσουμε όλα όσα έχουμε υποσχεθεί όσον αφορά τα έργα ή τις μεταγραφές».
Για τη μεταγραφική ενίσχυση της Νίκης: «Κανείς δεν έχει κατανοήσει κάτι απλό. Στη Νίκη έχουμε έναν σχεδιασμό. Υπήρχε μία πίεση, όσον αφορά τις μεταγραφές που καταντούσε σε εκμετάλλευση, αλλά διαφύλαξα την ομάδα. Οι μεταγραφές έχουν κλείσει. Θα δούμε αν από τους τρεις παίκτες που έχουμε κλείσει θα τους πάρουμε όλους ή τους δύο ή αν θα πάρουμε έναν και θα αλλάξουμε τους άλλους δύο. Αυτό θα το κρίνουμε με τον προπονητή.
Φυσικά και θα γίνουν μεταγραφές και φυσικά πιστεύουμε ότι θα ανεβούμε κατηγορία, αφού μας ευνοεί και το πρόγραμμα. Είναι στο χέρι μας. Ειδικά στο β’ γύρο έχουμε τα δύο τελευταία παιχνίδια στην έδρα μας με τον Διαγόρα Σεβαστής και τον Απόλλωνα Λάρισας. Και πίσω να είμαστε θα μπορέσουμε να καλύψουμε τη διαφορά».
Για την επίσκεψή του στα αποδυτήρια πριν το ντέρμπι: «Μίλησα τα παιδιά για το παιχνίδι της Κυριακής. Προσωπικά ο πρόεδρος έχει κάνει τεράστια δουλειά στα αποδυτήρια. Στη Νίκη έχουμε γίνει μία αγαπημένη οικογένεια και αυτό δεν το έχω δει σε καμία άλλη ομάδα. Είπα στους παίκτες ότι φορούν μία βαριά φανέλα και τους έδωσα να καταλάβουν πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας αυτός. Και βέβαια πρέπει να συμπληρώσω ότι βρισκόμαστε σε τέλεια οικονομική κατάσταση. Θα εκπλαγούν όλοι οι ποδοσφαιριστές μας με το πριμ που θα πάρουν για τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Δεν έχουμε αφήσει να μας ξεφύγει τίποτα».

Share
Ετικέτες: ΝίκηΟλυμπιακός

Πρόσφατα άρθρα

Στις Προεθνικές ομάδες κολύμβησης αθλητές του ΟΕΑ/ΝΑΒ

Συγκροτήθηκαν από το τεχνικό επιτελείο της ΚΟΕ οι προεθνικές ομάδες κολύμβησης Α’ και Β’, καθώς…

24 Μαρτίου 2024

Επετειακή συναυλία στο Πολιτιστικό Ν. Ιωνίας

Με τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την ίδρυσή της (1974-2024) η «Απολλώνειος» Ανδρική Χορωδία της…

24 Μαρτίου 2024

Η καλή αρχή να έχει και συνέχεια για τον Βόλο στα πλέι άουτ

Η αρχή έγινε στην Τρίπολη με το «διπλό» επί του Αστέρα, όμως όλοι στον Βόλο…

24 Μαρτίου 2024

Τοσκάνη: Μοντεκατίνι – Η διάσημη λουτρόπολη

Της Άννας Μαρίας Κουτσιρίμπα - Σεμιλιέτωφ, φιλολόγου - συγγραφέα* Το Μοντεκατίνι Τέρμε είναι ένας ιταλικός…

24 Μαρτίου 2024

Την ΑΕΛ υποδέχεται ο Γ.Σ. Αλμυρού για τη National League 2

Ο Γ.Σ. Αλμυρού έχει επιστρέψει για τα καλά στον δρόμο των επιτυχιών. Μετά τις δύο…

24 Μαρτίου 2024

Λάρισα: Τραυματίστηκε σοβαρά 19χρονος όταν το ΙΧ που οδηγούσε, έπεσε σε σταθμευμένα οχήματα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Λάρισα και ειδικότερα επί της οδολυ Ηρώων…

24 Μαρτίου 2024