Αθλητισμός

Θ. Τσιμπούκας: Πρέπει να είμαστε ενωμένοι

Μία καλή ευκαιρία να ανακάμψει έχει η Νίκη, μετά από δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και μία ακόμη στο Κύπελλο. Και αυτό διότι αύριο Πέμπτη (15.00) υποδέχεται την αδύναμη Καβάλα. Οι «κυανόλευκοι» είναι σίγουρο ότι θα πάρουν το «τρίποντο» και σύμφωνα με τον Θωμά Τσιμπούκα το ζητούμενο είναι παίκτες και κόσμος να παραμείνουν ενωμένοι διότι μόνο έτσι η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της.

Καθόλου καλά δεν άρχισε ο Δεκέμβριος για τη Νίκη. Την ήττα με 0-1 από τον Παναιτωλικό στο Πανθεσσαλικό για το Κύπελλο Ελλάδος, την 1η του μήνα, ακολούθησαν δύο ακόμη ήττες για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Στις 5/12 η Νίκη έχασε 1-0 από την Ξάνθη στο στάδιο της Νεάπολης, το οποίο ήταν η έδρα της εκείνη την ημέρα και το περασμένο Σάββατο (11/12) ήρθε η ήττα με 2-0 στην Ηγουμενίτσα από τον Θεσπρωτό.

Το αυριανό εντός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα μάλλον έρχεται την κατάλληλη στιγμή για τη Νίκη. Για το ποια ομάδα θα πάρει τους τρεις βαθμούς δεν τίθεται θέμα και το μόνο ερώτημα σε αυτό το ματς είναι στα πόσα γκολ θα σταματήσουν οι «κυανόλευκοι» του Βόλου, αφού αντιμετωπίζουν μία ομάδα που δεν διαθέτει επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αλλά αθλητές άλλων σπορ.

Τέσσερα ματς έχουν δώσει ως τώρα οι Καβαλιώτες, χάνοντας με 7-0 από τους Πιερικό και Θεσπρωτό εκτός έδρας και 6-0 στα ματς που ήταν γηπεδούχοι με αντιπάλους τους Ξάνθη και Αλμωπό.

Όσο και να θέλουν να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο, στη Νίκη γνωρίζουν ότι θα πάρουν εύκολα τους τρεις βαθμούς. Έτσι, δίνεται μια καλή ευκαιρία στην ομάδα να αρχίσει μία ανοδική πορεία στο πρωτάθλημα.

Οι ποδοσφαιριστές της Νίκης γνωρίζουν ότι έχουν πικράνει τον κόσμο με τις δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα, κάτι που φαίνεται και από τη δήλωση του Θωμά Τσιμπούκα, ο οποίος ζητεί από τον κόσμο να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα. Αναλυτικά, τα όσα είπε ο 22χρονος αμυντικός:

«Γνωρίζω και νιώθω την απογοήτευση του κόσμου για τις ήττες στα τρία τελευταία ματς, σίγουρα δικαιούμαστε κάτι παραπάνω, δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο, τιμωρεί. Μπορεί να κάνεις δέκα φάσεις και να μην έχεις δεχτεί ούτε μια, αλλά σε μια στιγμή που έχεις χάσει την συγκέντρωσή σου για μερικά δευτερόλεπτα, θα σε τιμωρήσει με το χειρότερο τρόπο.

Σίγουρα, στο τελευταίο ματς πικράναμε τον κόσμο περισσότερο, αλλά, κάποιες φορές, τα πράγματα δεν έρχονται έτσι όπως τα θες. Όπως κι εμείς, έτσι και η αντίπαλη ομάδα, είχε επαγγελματίες παίκτες, δεν βρισκόμασταν μόνοι μας στο γήπεδο. Παρ’ όλα αυτά, θέλουμε να γυρίσουμε όλοι αυτή τη κατάσταση και να επανέλθουμε στα θετικά αποτελέσματα.

Αυτό θα αρχίσει από το ματς της Πέμπτης, με χαμηλά το κεφάλι και με πείσμα για τη νίκη, θα πάμε να πάρουμε ένα κομβικό ματς, ιδιαίτερα για την ψυχολογία μας. Δίνουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στο γήπεδο, πιστεύω πως το βλέπουν αρκετοί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι, για να φτάσει αυτή η ομάδα εκεί που της αξίζει, πρέπει να είμαστε ενωμένοι, παίκτες και κόσμος, να είμαστε μαζί και στις χαρές αλλά και στις λύπες, στα κακά αποτελέσματα. Μόνο έτσι αυτή η ομάδα θα πάρει αυτό που της αξίζει, κι αυτό δεν είναι μια θέση σε αυτήν την κατηγορία, αλλά κάπου καλύτερα».

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου για το 2023; Ζαλίζουν οι περιουσίες τους

Το 2023 σημοτοδοτήθηκε και από την παγκόσμια οικονομική κρίση, από την οποία επλήγησαν εκατομμύρια πολίτες…

23 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για την εξαφάνιση 52χρονης

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την περιοχή της Κυψέλης,…

23 Δεκεμβρίου 2023

Έγκλημα στα Καλύβια: Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που συνέβη, λέει η μητέρα του 16χρονου

Προθεσμία για το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή…

23 Δεκεμβρίου 2023

32χρονη γέννησε δύο μωρά, από δύο μήτρες, σε δύο ημέρες

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ με δύο μήτρες γέννησε δύο φορές σε δύο ημέρες, μετά από…

23 Δεκεμβρίου 2023

Το φετινό Ημερολόγιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Στη διάθεση των φίλων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου βρίσκεται ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το…

23 Δεκεμβρίου 2023

Ο Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Ρ. Φεραίου Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου…

23 Δεκεμβρίου 2023